Saturday, February 28, 2009

american idol season 8 ;

well, A.I 8 da start. anddd, i've fallin' in love with both of them ;




ADAM LAMBERT

&



ALLISON IRAHETA

ooooo mmmm ggggg! diorg duadua comel! suara best! dh la adam tu mcm GERARD WAY! duhhh, bf lamakuh! *perasannn xD allison pulak mcm KELLY CLARKSON ;) uhhhh, love them lahh!

but, ta brape suke dye ni ;
OVER SANGAT! heh. dye ni ;



but, bia lahh, gaya dye kot ;)

exam oh maxe ;

yeay yeay. mggu dpn exam. aku excited! korang excited tak? haha. soalan paling b**g**g yg pernah org tanye. haha. anyway. goodluck weh. especially to AB SIBS. sesape yg amek EST and TASAWWUR ISLAM, nnt pastikan korg tau hari ape kite amek exam tu. aku tak confirm lah hari ape. so, ta brani nk bg tau. hee ;)

attention ;

i am AWAY for a moment.

gonna miss me?

ahah, thank you so much.

i love you lah xD

lovee ; mya :)

Saturday, February 21, 2009

sorry sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt ;

erghh, to IS and others, so sorry klau post yg before2 ni ade slh or wtv. Thank you.

sorry? segan? malu? adeh! --"

adehh, skrg ni, sume perasaan dah bercampur aduk! Argggh! Help me pleaseee. Rase xsdp hati sgt. Jz leya, fiza n syara yg tau psl ni. Hmm. Aku buat slh ke weh?? Siyesly aku segan/malu/takut gila skrg! Tolonggggggggg..........!


P/S : i'm AWAY for a moment. Thank you. Post ni pun, di-post through handphone. Tc all. Lysm.

Saturday, February 14, 2009

VALENTINE'S DAY? ;

talk about valentine's day, dah byk gilaaaa artikel, info, fatwa, rahsia, cerita, kisah mengenainya. nk copy paste, TERLAMPAU BANYAK! *malas actually xD* so, here are some links yg ade cer psl VALENTINE'S DAY. take a look okay. especially to MUSLIMS :)


so, lets make a CHANGE peeps! jgn hancurkan diri sendiri hanya kerana SATU HARI yg xde kene mengene langsung dgn ISLAM ni. kalau setakat nak bercintan-cintun, beromantik-mantik dgn boyfie/girlfie, ape2 hari pun blh aite? but, knp mesti KEBANYAKAN org set on their mind yg mesti buat romantics-thingy on 14th FEBRUARY?? knp bukan 14th JANUARY? 14th MARCH? - a.s.o. sedangkan, dlm kalendar islam, byk gilaaaa tarikh yg lagi penting yg kite blh raikan. fikirkanlah.....

grrrrrrrr ;

adehh, apesal lah sony ericsson ni suke sgt keluarkan handphone yg lawalawa, canggihcanggih huhh?? andd, aku selalu xthn dgn godaan diorg tuh! haishh. plusss, skrg, aku da TER-MINAT dkt phone nih!

SONY ERICSSON C905!
smart gilaa wehhhh! camera dye,





















*keep on rolling bebehh xD



























8 MEGA PIXELS!!!

and most importantlyyyy,
ade WLAN!!
weee~

ahhhh, nakk phone nihhhh! sume ni salah caed lahhh. sape sruh gatal2 memperkenalkan phone nih dkt aku? adehh xD but, as usual, tggu lah kucing beranak kembar siam pun, aku xkn dpt phone nih punyeee. either tggu da ade duwet sendiri or aku nk org yg meminang aku bg phone ni as one of the hantaran. muahahah xD. ngengg.

ahah! btw, for more info about this HP, click HERE

Friday, February 13, 2009

persoalannya, KENAPA? ;

sila ambil perhatian. POST ini tidak bertujuan untuk men-terasa-kan sesiapa pun. tidak kira mereka yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. ini hanyalah persoalan yang pasti sering menari-nari, shuffle maybe ;P di dalam minda segelintir daripada kita semua :)


KENAPA
manusia cepat sangat berubah?

KENAPA
apabila mereka berubah, semuanya turut berubah?

KENAPA
apabila mereka berubah, orang di sekeliling seperti dilupakan/diabaikan?

KENAPA
apabila mereka berubah, mereka mesti menjauhkan diri dari kita?

KENAPA
setelah mereka berubah, segala yang pernah dilalui bersama dilupakan begitu sahaja?

KENAPA
semua yang pernah dilakukan bersama turut dilupakan dengan begitu mudah?

KENAPA
setelah mereka berubah, kita pasti akan terasa hati?

KENAPA
mereka yang berubah seperti tidak perasan yang mereka sudah berubah?

KENAPA
mereka juga tidak perasan bahawa kita sudah perasan yang mereka yang sudah berubah telah berubah?

KENAPA
mereka perlu berubah?

KENAPA
mesti kita bersedih setelah seseorang itu berubah?

KENAPA
kita tidak turut berubah bersama-sama mereka?
*bukan berubah/bertukar mcm ultraman/power rangers tu okay! xD*

KENAPA
semua 'KENAPA' di atas ini boleh terjadi?

KENAPA
kita mesti fikir tentang 'KENAPA-KENAPA' di atas ini?

KENAPA
tiada SATU JAWAPAN pun yang mampu menjawab semua 'KENAPA' ini?

akhir sekali,
kembali kepada ASAS,
PERSOALANNYA, KENAPA???


by,
seseorang yang sering berfikir tentang KENAPA.

stop being CRUEL to animals! ;

kalau korang tgk tv3, rncgn 360 yg every rabu, 9pm, this week punye, for sure korang rase KESIAN, SIMPATI dan EMPATI dkt haiwan2 yg kene bunuh dgn kejam tuh. especially kucing dgn anjing. actually, nk letak video psl benda tu dkt sini. but, back to my previous post, YOUTUBE TAK BOLEH BUKAK. soo, xtau nk cari dkt mne lagi video tuh. nk embed from tv3, kene register lah, ape lah. LECEH! pening, pening. but, insyaallah, lps everything dah back to normal, aku upload video tuh. kalau korang ta sabar2 nk tgk, korang search lah sendiri ehh. hee xD.

plus, secara jujur lagi tulus lagi ikhlas hati, aku hampir2 nk menangis time tgk show tuh. sumpah weh! diorg kejam gilaaa!! diorg seret anjing yg still breathing! haiwan yg diorg bunuh tu, haiwan2 liar yg diorg jumpa tepi2 jln, etc. etc.

CARA DIORANG BUNUH HAIWAN2 tuh ;

anjing ; jerut leher dgn tali sampai patah and mati
kucing ; lemaskan dalam air. but, kalau dye ta mati jugak, diorg BELASAH kucing tu smpai RIP!

kejam bukan?? ehh, bukan! SANGAT SUNGGUH TERAMAT KEJAM SEKALI!! heyy, WAKE UP PEOPLE!!! even diorg tu haiwan liar and terbiar, diorg still makhluk ciptaan tuhan. even Nabi Muhammad S.A.W syg and cintakan haiwan wehh.

the fact is, DBKL akan bunuh haiwan liar tu kalau xde org/tuan/pemilik diorg yg tuntut dlm masa 7 hari. but, jgnlah bunuh dgn cara yg se-KEJAM tuh! drpd ape yg aku tau, cara yg betul nk bunuh haiwan liar, diorg pakai injection yg buat diorg tidur and finally tuttttt... but, knp still ade pegawai DBKL yg guna cara KEJAM tuhh?! ape slhnye bg dkt pusat2 haiwan yg myb blh terima haiwan2 tu kan? or offer dkt org yg nk amek, bela diorg. yg buat aku and other peeps lagi bengangg, DBKL akn dpt duit from haiwan2 liar yg diorg tgkp tu bergantung pada saiz haiwan tu. kalau xsilap aku, rm15++ seekor. bayangkan, kalau dah 10 ekor, xke diorg da dpt rm150?! dunia, dunia, dunia. xprnh nk igt dkt akhirat ke?

fuhh, rasa lega dah luahkan ape yg aku rasa. hopefully, perkara mcm ni xkn berulang lagi. xkn lah nk biar negara luar judge negara kita, MALAYSIA sebagai sebuah negara yg KEJAM TERHADAP HAIWAN?? bersama-samalah kita renungkan dan fikirkan perkara ini :). thats all. thank you.

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated"

Mohandas Gandhi


luahan rasa,
pencinta haiwan,
nuramirahnabilahmohdrashid

p/s : waaaa, aku rindu hamsters aku gilagilagilagilagilaaaaaaa! ;/

babunnn! astaghfirullahalazim... ;

okay then, mule2, abaikan TITLE atas nih. actually, aku agak BENGANG lahh. kenapee? mestilah ade sebab dye en. hmm. its all about internet punya connection! mcm b*b*n. it was like HELLo! ape mslhnye ni??? still ade 14 days free kot. xkn dah block dah? kedukuttt ;| yg buat aku bertambah-tambah benganggg ;

MYSPACE TAK BOLEH BUKAK!

YOUTUBE TAK BOLEH BUKAK!

PHOTO BUCKET TAK BOLEH BUKAK!


asyik loading, loading, loading. mencanak kot nk tunggu. at last, aku GIVE UP. its okay :)

but,
BLOG aje BOLEH BUKAK.
*including yahoo, google, etc. etc.

but, everything happen for a reason rite? andd, bak kata nurlin ;

"internet rosak, petanda lah tu. suruh kau jgn tangguh homwek lagi. haha :D"

thx a LOT nurlin. kau mmg byk MEMBANTU. sayanggg kau lah xD.

soooooo, myb xkn on MS for a while. kalau update blog pun, on weekend je. and, actually, aku patut bersyukur dgn TIMBULnya MASALAH ni. because, aku xde lahh asik onlineeeeeeeee ajeeeee pagi petang siang malam. hoho.

p/s ; gonna miss my MS and others Myspacers a LOT ohh ;/

Saturday, February 7, 2009

my 2nd home ;

korang tau ILMU STUDIO tu ape? ahha, biar aku bg tau. tu PUSAT TUISYEN lahh. terletak betul2 sebelah restoran shajahan maju, berdekatan dgn KRU company, anddd setiawangsa LRT station. so, di sini aku nk menceritakan sedikit sebanyak pengalaman/kisah/cerita sepanjang bergelar salah seorg ILMU STUDIO-ians ;)

okay. firstly, lets meet my bestie there ;)


fyza, leya, syarah. diorg 3 org mmg kdg2 gilaa, sewel, mereng, etc. and, selalu buat LAWAK, even org lain rase tak lwk, aku still gelak. aku gila? memang xD. yg plg ta blh blahnya, fyza punya barang selalu jatuh jek. tak pembaris, pemadam, tak pemadam, pen, tak pen, kertas, tak kertas, buku. dah tu, bile dah jatuh, bukan reti nk amek balek. ngade2 suruh org lain tlg. tak aku, syarah, tak syarah, aku balik. adeh. but, diorg jugak lah yg byk tlg, bantu, help aku. thx a lot korang! :)





then, lets meet my fav teachers ;
mr. Ven and mr. Hamzahisham


and *yana, jgn jelouseee. muahahah xD.
















andd, lastly, aku suka gila baca benda alah ni ;

and wait! to all of ILMU STUDIO-ians, baca ni ;

AKTIVITI GOTONG ROYONG.

TEMPAT ; MASJID MUADZ BIN JABBAL, SETIAWANGSA
TARIKH ; 9/1/09
MASA ; 8.30AM - 1.00PM

JEMPUT HADIR, DAN MARI BERAMAL JARIAH :).

JADI, KEPADA SESIAPA YG, MASIH MENCARI PUSAT TUISYEN UTK DIHADIRI, MARILAH KE ILMU STUDIO. heheheh xD

chelsea vs. hull city ;

again and again and again. its all about the football tournament! and its all about CHELSEA *what else?*, of course xD. so, kipas-susah-mati the blues, here it is!


chelsea logo Pictures, Images and Photos
chelsea

VS

hull Pictures, Images and Photos
hull city

time ; tgk astro's guide
date ; 7 feb 2009
channel ; tgk astro's guide


so, go chelsea! go chelsea! go chelsea! xD

Friday, February 6, 2009

tagged by syaza ;

RULES ;
*Put ur iTunes, Windows Media Player, Realplayer and etc,, on shuffle
*For each quest, press the next button to get your answer
*You must write that song name down NO MATTER HOW SILLY it sounds
*Put any comments in bracket after the song name
*For best result, put in various song from various singer at least 50 songs

1. If someone says, "Will you marry me. . ." u say
popular - the veronicas
(YES! I DO! *for my future hubby)

2. How would you describe yourself
burnin up - jonas brothers
(biasa jea)

3. What do you like in a girl/boy
just dance - lady gaga ft. colby o'donis
(i love shuffler very much! hee.)

4. How do you feel today
addict - saving abel
(addicted to pisang goreng)

5. What is your life's purpose
bu de bu ai - wilber pan wei bo
(love, success)

6. What is your motto
gimme more - britney spears
(yeahhh, gimme more A's for my SPM pleasee.)

7. What do your friends think of u
miss indipendent - ne-yo
(am i? maybe. hee xD)

8. What do you think of your parents
just stand up - all star charity
(yeah, both of them always STAND UP, SUPPORT me.)

9. What do you think about very often
tunjukkan aku - boneca
(tunjukkan ape huh? success maybe.)

10. What is some good advice for me
the best damn thing - avril lavigne
(always think of future when doing something!)

11. What do you think of your best friend
poker face - lady gaga
(TAK! kwn2 aku bukan mcm tu!)

12. What do you think of the person you like
all around me - flyleaf
(near by me, understanding, caring, loving etc.)

13. What is your life story
there's nothin - sean kingston
(just an ordinary life like others. alhamdulillah.)

14. What do you want to be when you grow up
us against the world - christina milian
(yeah, nk jd someone yg against from others)

15. What do you think of when you see the person you like
my happy ending - avril lavigne
(ahhha, of course i am HAPPY! wee)

16. What will you dance at your wedding
hurry up and save me - tiffany giardina
(yes! save me please! cz idk how to dance! hee.)

17. What will they play at your funeral
dangerous - akon
(ape yg danger? haha.)

18. What is your hobby / interest
dont turn back - colby o'donis
(listening to the music)

19. What is your biggest fear
gotta be somebody - nickelback
(exactly! i'm afraid to be one of the SPM candidate!)

20. What is your biggest secret
more than words - frankie j
(i cant describe it in words.)

21. What do you think of your friends
alcohol - millionaires
(yes. u want them more and more like u want alcohol. hee)

22. What did you do last night
thank god i found you - mariah carey
(found you? lampard? ahah xD)

23. How would you describe your mom
like me - girlicious
(kitorg mmg byk persamaan. heheh xD)

24. What do people assume when the first look at me
if i never see your face again - maroon 5
(ily. heh. terus love?)

25. Will i have a happy life
stay my baby - miranda cosgrove (indeed! everyone want a happy life. so, please stay here my HAPPY LIFE.)

tagged:
anyone yg belum di-tagged. thank you ;)

Sunday, February 1, 2009

mesti tengokkk! ;

yeehaaaa. finally. THE BLUES jumpa THE REDS. AGAIN! ahah, wahai THE BLUES, ayuh kalahkan THE REDS. jgn bikin malu lagi wehh. heee xD

chelsea logo Pictures, Images and Photos

VS

Liverpool Pictures, Images and Photos

channel ; 812.astro
time ; 12am
date ; 1 feb 2009

to THE REDS, i need to say this. YOU'LL FOREVER WALK ALONE! ahahahha. sorry caed, ckp mcm tu ;)

common ;

Waktu yg Baik Utk Berdoa.

*sebagai panduan jea. selalulah berdoa. esp. thn ni kita semua SPM :)

Pada malam qadar (sepuluh malam terakhir dalam bulan Ramadhan)
Pada hari Arafah ( 9 Zulhijjah di kala jemaah haji wukuf di Arafah)
Pada bulan Ramadhan
Pada malam Jumaat
Pada hari Jumaat
Waktu berjumaat, lebih-lebih lagi ketika imam duduk di mimbar sampai imam mengucapkan salam
Pada tengah malam
Seperdua malam yang kedua (sesudah jam 12 malam)
Sepertiga malam yang pertama (jam 6 sampai 10 malam)
Sepertiga malam yang terakhir (sesudah jam 2 malam)
Pada waktu sahur (sebelum fajar)
Sesudah berwuduk
Ketika orang azan untuk sembahyang
Antara azan dan iqamat
Ketika orang mengucapkan iqamat
Ketika berbaris (jalan bersama) menuju medan perang sabil
Di dalam pertempuran di medan perang
Di akhir tiap-tiap sembahyang fardu
Pada waktu sedang sujud (dalam solat atau di luar solat)
Ketika sedang membaca Al-Quran
Setelah tamat membaca Al-Quran
Ketika minum air zamzam
Pada waktu ayam jantan berkokok (pda waktu pagi)
Pada saat berkumpulnya kaum muslimin kerana agama
Pada waktu berkumpul untuk berzikir (iaitu berkumpul untuk menyebut kebesaran Allah, bertakbir, bertahmid dan bertasbih, atau berkumpul membaca dan mempelajari Al-Quran, atau berkumpul menerima pelajaran agama Islam)
Ketika menutupkan mata orang yang telah mati
Pada waktu turun hujan
Pada waktu tergelincir matahari pada hari Rabu

i'm okayyy :) ;

ahh, as what people say, forget the past. life must be go on. and yeahh! aku okayy sekarang *sikit*. thanks to BROKENCYDE, yg tlh membuatkan aku kembali bersemangat. mendengarkan lagu korangg, spirit gila/mereng/sewel aku kembali semula! ahah. jum meet meet diorg jum!

Brokenycde! Pictures, Images and Photos

Brokencyde Pictures, Images and Photos

kacak bukann? yg pakai mafela tu aku punyaaa! heheh xD


mari ber-metal-metal-an seketika ;)

TEKAN SINI

hadiah, thx a lot! ;

as a birthday girl, mesti dpt hadiah en? so do i. but, tak lah dpt banyak hadiah ibarat frank lampard dpt time beday dye. heee. but, i'm happy and thanx a lot yea! :)

as you can see, hadiah yg ade;

1. buku; nurlin *kau buat aku rajin xD
2. frame; aimi *lawa gila wehh :)
3. crystal; leya *from makkah, thx a lot! :)
4. yoss choc bar; amirah 5AF *aku still xmkn lg wehh. ahaha :D
5. signature card; AB sibs
-balloons, sumi& candle; saje letak ;D-

necklace; faezah :)

mesti korang tertanya2, mana hadiah from family aku en? well, ada kisah sedih lagi sadis disebalik birthday aku. but, xnk cerita sini. kpd yg dah tau, shhh, diam tau. hee ;)

just ignore all the things behind there. bilik aku bersepahhh xD. and yeahh! this is the present from my mommy, ebu terchenta! aku sedar ade hadiah ni, time baik sekolah. anddd, agk pelik la jugak, kotak ape nihh? dgn rakus dan gelojohnya, aku bukak dan sambil berharap DSLR CAMERA! DSLR CAMERA! DSLR CAMERA! andddd, BUKAN! huuuuu, agk sedih la jugak. but, its okayy :) at least, ade hadiah, and most importantlyyyy, diorg TAK LUPA beday akuuuu! heee xD. terbang segala duka, hilang segala gundah, and, ebu, ayah, adek happy sangattt! thx a lot! there's no one can replace both of YOU in my LIFE. ilysfdmhtte :))

the writing on the envelope- To; MY DEAREST DAUGHTER.

ahhh, blom bace pun dah blh buat aku menangis :'). aku mmg lembik, lembut okay. shut up youuu! i love and proud to be the REAL ME. that's all :)

surpriseeeeee! ;

22 JANUARI 2009

ahah, as korang sume dah tau, AB sibs, aku syg korg sume sbb sggup buat surprise beday party utk kitorg yg suda TUA KEREPOT *piko, lin, aku* hee xD. so, pd mlm 21 jan 09 tuh, yana pun call 3 org tua ni, and ckp, esk pn. hamidah nk jumpa lps sekolah. seriouslyy wehh, aku cuakkk gilaaaaaa! smpai hati korang :/. hee. so, here is how the DRAMA begin. jeng jeng jeng ;)

pn. hamidah; kamu semua ada hutang dgn saya kan?
kitorang; hutang? hutang ape cigu?? *pelik*
pn.hamidah; adeee. mesti kamu xigt ni. ade kerja yg kamu tak hantar. kan?
kitorg; huhh? *blurrr*
pn.hamidah; takpe, sebagai denda, kamu kena siapkan kerja ni. buat dkt kelas. nnti cigu naik tgk kamu buat ke tak.
kitorg; haiyyo, okayokay :|

-dialog dye byk lg sbnrnye, terpaksa dipendekkan-


then, kitorg naek klas. nurlin jln lajuu gilaaaa. tak sbr2 nak buat keje tuh, haha ;D. andddddd, smpai dpn pintu, kebabommmm! bunyi belon pecah! ahah, korang da tak dpt cover. heeee ;D. and, masuk, sume nyanyi lagu happy birthday. terharuuu! rasa mcm nak nangis jea ;) kita mmg sibs, AB-SIBS<33.

around pkul 2, ade yg da start balik. but, aku, lin, yana, syaza, lynna and bella stay lagi. tggu smpai pkul 3. as usual, ade lahh perkara lawak yg berlaku. but, so sorry, its more to 18SX. ahahaha ;D. terasa lahh yana dgn lynna. hanya korg yg tauuu xD.

sudah menjadi lumrah alam/manusia, mesti ade snap pics sbgai kenangan. so, take a look ;)


AB-SIBS; love you all to death :)

the cakes of the day. yummy! thx nana ;)

yana; si kepala xD

piko; si kakak aka kak long :)

nurlin; kak ngah :)

-kak lang? me lahhh. ahah ;DD-


craps craps craps ;)

ciguu kesayangan; pn. akmal, pn. nolly<33>
syarah; si camera girl :)


girlfriends<33>conclusionnya, aku HAPPY GILAAA hari tu :D. thanx a lottttt ABians<3!

P/s ; for more pictures, just click the link My Flickr on the right side of my blog :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting