Wednesday, April 29, 2009

be STRONG, friend ;






before start tulis apeape. marilah kite samesame sedekahkan al-fatihah kpd my friend's beloved mom yg kembali ke rahmatullah tadi. tengah hari kalau xsilap. al-fatihah....

so, caed, tamo sedih2 okay? semua org dkt dunia ni pasti akan pergi jgk. cuma, ur mom pergi dulu. and itu tandanya, Allah lebih menyayangi dye. and i know, mesti awk sedih gilaaa. *teringat time arwah atok, nenek, abah, and mak meninggal. now, aku da jd cucu yatim piatu. gahh. rindu gilaa dgn diorg sumee. xsmpt nk manje2 lg kot dgn diorg. :|.

erm, back to the point, myb utk mula2 ni mmg susah nk terima hakikat etc. but, believe me, lamalama, msti okay. bukn b'mksud lupekan ur mom terus. no! sbb, dye ttp ade dlm hati awk. kan? so, kite sbgai ank, kene slalu doakan kesejahteraan dye dkt sana :) and kalau ade apeape nk luahkan, luahkan je. and sy sudi dgr. hee :) *bukan nk seboksebok hal awk tau. kite kan kawan :)

btw, game liv, chelsea dgn yg laen2 blm hbs lg. so, kite still musuh. heheh. jgn sedih lamalama tau. nnt rindu nk bergaduh psl bola dgn awk. hee xD

till then. tata. salam :)

Monday, April 27, 2009

hey monday! ;



duhhh! finally! jumpe jugak lagu niiii! alhamdulillah.
thx a LOT to SYAFINAZ aka PINUT.
cz dye yg tlg aku cari lagu ni. heee. syg kau rapatrapat lahh. xoxox ;DD



plus, here is the LYRIC. enjoy! xD

Homecoming, I’m coming
My sweet mistake
Summer’s over, hope it’s not too late
I’m pacing, impatient
Up in my head
Taken back to the sidewalk where we met

And carved out our names
Do you remember that?

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart for you

Descending, I’m spinning
Lost all defense
How could you swallow me again?
I left you, I meant to
Couldn’t let you in
Never mind a single word I said

Carve out your name
Do you remember that?

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you.
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart

You’ve got control of me
Is this the end of me?
‘Cause I just can’t cut up the strings
I’m coming back for more
Don’t let your heart go
Please don’t walk away

Homecoming, I’m coming, I’m coming back

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart
I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you.
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart

ponteng? nahh. mne ade ;

okay, hari ni hari isnin. hari 1st skola. mcm biase, bgun pkul 6, mandi, smbhyg subuh, siapsiap, makanmakan, salamsalam. kisskiss, then pergi skola dgn my daddy my hero.
BUT!
arini, tercatat dlm sejarah hidup aku,,,
AKU BANGUN LAMBAT!
tp, actually, xde la lmbt mane. dlm pkul 6.45 mcm tu. still sempat lagi kalau nk pergi skola en. tp, disebabkan beberape alasan yg berjaya direka cipta;

-baju xgosok lagi
-tudung xgosok lagi
-kasut xpasang tali lagi


aku berjaya membuatkan diriku xperlu dtg sekolah. haha. kejam. bukannye nk igt yg thn ni nk spm! stupid mya! xD. btw, my ebu ckp;

ebu: adek nk pegi skola ke x ni?
me: huhh? *blurr
me: alaa, arini ade perhimpunan. kalu dtg lmbt kene dok ats pentas tu. segan --"
ebu: hah! klau mcm tu, bia ebu hntr lps abes perhimpunan. nak?
me: heh? *blurr lagi.
ebu: dah la, klau nk, pegi siap2. klau xnk... *pegi mcm tu je
me(dlm hati): waaaa, aku benci klau org bg aku option2 ni. buat aku rase serba salah.

then, aku masuk bilik. amek bukubuku. buat hw yg da lame gilaa xbuat. pkul 3++ td, my beloved kak jah hntr msg

"kak nab, kak nab, knp xdtg td?"

slps sesi ber-msg-msg, aku pun hntr msg dkt fyza, sruh dye bg tau aku klau dye da balek sbb nk tny psl solar car. and guess what???! skrg ni mase yg ktorg catat,,,

2 saat!

yeah, 2 saat! susah nk percaya! but, jz kene betulkan balancing dye. asik senget jea. haha xD. nurlin yg bgtau psl 2sec tu. and dye kate, esok WHOLE DAY kene klua klas. buat last preparation. comp. day ari RABU kot. wahaa. c-u-a-k! xD then, leya plak msg, tny hw and blaja ape td. duhh, aku igt aku sorg je yg xdtg. rupenye dye pn same. anddd, ade lg bbrp org yg xdtg. wahai ABians, ape nk jd dgn korg ni? igt2 sikit. thn ni da nk SPM wehh. bukan UPSR ke PMR. SPM! xD.

okay then, tu aje nk cite dlm post ni. tgh bosan actually sambil cari mood sambung buat hw. wish me luck! hee xD

--------------------------------------------------------------------------------------------



well, ni la solar car kitorg yg mencatat mase 3 sec. but, fyza kate, skrg da tuka model laen, yg 2 sec tu. and competiton ni buat aku teringat budak SMTG ejek kete kitorg mcm KERETA LEMBU! and yeah peeps! KERETA LEMBU ni laa yg dpt num 3 last year tau tak! grrr. siap korang, SMTG! jz wait and see. hahahahahaha *evil laugh.

Saturday, April 25, 2009

chelsea vs. west ham ;



VS



game : Chelsea FC vs. West Ham FC
venue : tatau xD
mase : 10pm
channel : tgk astro guide ;)

Wednesday, April 22, 2009

a m i c u t e ? ;





ahha! PINK! yeah PINK! ape korg rase bile tgk warna ni? tenang? aman? damai? dang wangi? ehh, no no no. dang wangi tu station lrt ;). well, rmai yg kate warna ni maksud dye lembut dan menenangkan. myb yes, and myb no. why? sbb ade sstgh org kate warna ni annoying, nmpk gedik etc. eh, act. bukan nk cite psl warna pink ni. tp, nk cite psl aku yg akhirnya berjaya memakai satu uniform lgkp unit uniform aku ; PUTERI ISLAM. blh x korg bygkn aku pakai tudung pink, baju putih, kain pink, kasut putih?? da mcm pink panther pn ade jgk. haha xD. but, aku pkai pn sbb td ade sesi fotografi for ajk tertinggi bg setiap unit uniform. ajk ting. 5. tu la jwtn aku. ahha! thx lg skali kpd fina, fana, fatimah, huwaina and kwn2 yg xputus2 asik sebut nama aku sbgai calon for stiap jwtn yg ade time mesyuarat aritu. akak syg korang lahh! xoxox ;).

then, thx to yana jugak. sbb asik kate aku comel. comel ke? haha. dye kate sbb da lme xnmpk aku pkai bju pink tuh. tp, jgn la puji lbih2. nnti aku over plak. n nnti, ade org jeles pulak ; nurlin. hhahah xD. and insyaallah, aku akan slalu pkai that pinky-thing every week :)


------------------------------------------------------------------------------------------------




P/S ; aku kempunan sgt nk mkn bende alah ni. munchy's chocmocha chips. sedap weh! siyes! blanje aku satu please. rm2.30 aje kot. please. please please please! ;)

mai try mai ;

okay. firstly, selama ni, korg d.load lagu, vid, etc. dkt mne? for sure rmai antare korg yg jwb. ARES dgn LIMEWIRE. en? well, thx to hazirah cz meng-inform satu tmpt yg lajuuuuu je nk d.load lagu2. nk tau dkt mane? alaa, dkt restoran mamak sebelah klcc tu. haha xD kidding! dekat sini laaa ;



http://www.huntmymusic.com

nk pegi sane skrg?

click SINI



xperlu register or wtv. jz search lagu yg korg nk. dgr dulu. then d.load. FINISH xD ahha! btw, kebanyakan lagu2 dye bersaiz from 2MB-5MB je. best kan? blh save memory phone korg. wehee xD tu je nk bg tau ;)


current status;
bru lepas kutuk sorg budak yg aku xknl dkt ms kwn dye. haha xD

Saturday, April 18, 2009

football highlight ;

Kuala Lumpur, 18 April 2009- beberapa hari lepas, pasukan bola yg paling teramat sungguh hebat lagi power iaitu CHELSEA telah mengalahkan musuh mampatnya iaitu LIVERPOOL dgn gol 3-1 di tempat lwn. dgn itu, saya berani memberi statement bahawa The Blues merupakan satu pasukan bola yg masih utuh, cemerlang, gemilang lagi terbilang! xD. hal ini juga dpt dibuktikan melalui gol penyelamat oleh FRANK LAMPARD<33 semasa pasukan itu menentang LIVERPOOL sekali lagi di Stamford Bridge yg membawa kpd keputusan seri 4-4. jadi, sy menyarankan kepada semua penggila THE REDS ; "mai lah menyokong THE BLUES!. tgglkn pasukan yg tutttt tu xD." tambahan pula, awal pagi ini, THE BLUES akan menentang THE GUNNERS for the FA Cup game. bukanlah sy mahu berlagak lagi bongkak. tetapi, sy yakin dan dpt merasakan bahawa CHELSEA mampu melakar satu lg kemenangan di bwh bimbingan Guus Hiddink yg mukanya ala ala pelakon CSI:Vegas tu xD.



VS.


sooooo.......


To THE GUNNERS:
WATCH OUT!





current status;
still searching for the song --"

let's stick up the sticker! ;




comel takk? wuhhuu! kalau sape2 kate xcomel, mlm karang rumah dye blackouttt! hahhahah, gurau jelahh ;). well, so, ni la sticker for laptop yg aku beli time PC Fair yg aku pergi dgn syarah haritu. harga? agk mhl la jgk. rm45. *boleh beli pizza hut oh!* but, bile da tampal and tgk laptop yg tlh bertukar kulit ni, rase PUAS sangat. comel je. colourful plak tuh :). nway, actually, aku tersalah potong tmpt yg nk dipotong. so, aku mngambil langkah drastik dgn menampal kembali bnde yg aku da TERpotong tuh and gee! nsib baik xobvious sgt. wehee ;).



current status;
i'm searching a new song that i dont know the title and even the singer's name --"

Friday, April 17, 2009

school leavers' words ;

tepat jam berapa2, lps wktu rehat td, sume stud f5 diarahkan utk pegi ke dewan coz ade Program Jejak Jaya SPM. ape itu jejak jaya? jwpn dye, jaya/kejayaan yg dijejaki ;P. so, as usual, majlis tu diadakan utk memberi semangat, dorongan kpd calon2 spm '09. and, stud2 yg cemerlang spm '08 pn bagi la speech/advice/tips utk m'hadapi spm. so, di sini, aku nk berkongsi beberapa tips yg sempat aku catat;

sys syariha ;
  • study jgn pksa diri (relax)
  • buat short notes yg kite fhm
  • bace b.rujukan jgk
  • jgn lwn ckp cigu
  • study smart
  • fokus time blaja
  • mknn: halal, kismis(7 biji + selawat)
  • solat jgn tggl
  • baca al-quran(lps maghrib)
  • solat hajat
  • buat baik

sys diyana ;
  • jgn stress
  • buat latih tubi
  • bertanya kpd cigu
  • bncg dgn rkn2
  • kurgkn mknn yg xbrkhasiat
  • solat hajat, doa
  • jgn singgung perasaan cigu

sys aisyah ;
  • jgn aggp skola tmpt yg bosan
  • 100% attention
  • jgn ponteng
  • fhm sesuatu topik dgn baik
  • brtnya klau xfhm
  • siapkan hw *aku terasa xD
  • study group
  • cari wktu bljr yg sesuai dgn kite
  • jgn tggl solat
  • solat sunat
  • bertawakal
  • seimbangkan koko&akademik
  • mnx restu ibu bapa
  • jaga hubungan baik dgn org lain
  • jgn buat org sakit hati

bro nik fahim ;
  • jaga fizikal ; otak dan badan
  • mental ; concentrate
  • tuisyen ; jika perlu
  • jage performance even time ujian
  • buat revision ; 1 hari 1 topik
  • buat soalan spm past years

sys athirah ;
  • dgr muzik time bljr- ikut kesesuaian
  • sejarah- baca, highlight, short notes.
  • est- bce n.paper, tgk berita, general knowledge
  • eng- jgn malu buat slh, bace mag/n.papers
  • tuisyen- tmbhn je
  • xde istilah last minute study but kite recall ape yg kite da blaja
  • jadual- bergantung kpd kesesuaian seseorg
  • solat, doa selalu
so, semoga sume tips dkt ats ni dpt membantu korg serba sedikit even myb korg da prnh dgr/tau psl tips2 ni sbb dye mmg very common. yg penting, bg org islam, solat jgn tggl and bykkn amalan sunat ;)

current status;
i'm listening to the gotta be somebody by nickelback while sms-ing someone xD

meg and dia ;


suke saangatt tgk style diorg yg simple-skinny tu :)



click HERE for the lyrics :)

Thursday, April 16, 2009

terlepas sudahh ;

terlepas sudah? ape yg terlepas? dan ape yg dilepaskan? ahha, well, aku da BERJAYA melakukan ujian lisan Bahasa Inggeris tepat jam 1130am tadiii, FINALLY! xD yeayyy! thx to caedngengg di ats petua yg xbrpe nk berjaya. ahaha ;D. so, ats permintaan dan persetujuan tiga 'kak' - kak jah, kak nab and kak ma, akhirnye, aku yg pegi buat dulu oral test tu.

cuak?

kecut?

takut?


nervous?

my answer is absolutely YES!

agknye, sume nerves aku da berjaya disambungkan dan akhirnye impulse perasaan takut itu sampai ke otak xD. *bio, bio ;). ahha! ade satu bnde aku nk confess dkt sini.

THANKS A LOT LOT LOT LOT lah ye kpd bdk2 laki ABians *bukan nama sebenar.

kerane membuatkan tice kesayangan kite mengubah fikiran drpd menyuruh aku buat oral dpn dye kpd buat oral dn korang. aku SUKEEEEE sgt sgt sgt sgt sgt sgt weh :). aku igt lg, abes shaking satu bdn aku time tu. da mcm parkinson pnye pesakit tau x?! suare plak tersangkut-sangkut, tergagap-gagap, and sume yg ter-ter lah. but, as what people say, let bygone be bygone. rite? aku da lps, alhamdulillah.
BUT!
my BM's oral is just around the corner!
so, wish me luck okay! :)

current status;
i'm enjoying my folded blueberry cheese tart with a glass of tropicana twist juice :)

Sunday, April 12, 2009

lagu lama yg best ;




Blow Me A Kiss - Git Fresh

It's Like This (This) It's Like That (That)
I Got Dough (Dough) I Got Stacks (Stacks)
I Can't Buy Anything That I Need (Need)
But I Gotta Have U 4 Free
I Ain't Neva Paid 4 It In My Life (My Life)
So Why The Hell Would I Pay 4 A Wife (Wife)
I Need Luv (Luv) Yes I Do (Do)
But This Is Wat I Need From U

Ooh A Brother Need Luv And Affection
A Brother Need TLC
And I Talkin Bout Chilli (Chilli)
But I'll Take Chilli If She Want It
Ooh A Brother Need Cookin And Cleanin
And When She Say She Luv Me She Mean It
Her Insides Pretty (Pretty)
Hey Hey Hey

And If That's U (U)
Blow Me A Kiss (Kiss) 2 Let Me Know (Know)
If U Feelin Me U Can Do Better (Hey)
Than That Scrub That U With (Than Scrub That U With)
Baby All That U Gotta Do (Gotta Do) Is Blow Me A Kiss
Hey Hey
Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da
Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da
Blow Me A Kiss
Da-Da-Da Da-Da Da-Da-Da Da-Da
Da-Da-Da Da-Da Da-Da
Blow Me A Kiss

I'm Bout This (This)
I'm Bout That (That)
I Had Hoes (Hoes)
(I Spent Stacks) Stacks
I've Had Everything In My Life (My Life)
But I'm a Have U Tonight
Yeah I'm a Have U... U...
I Need Luv (Luv) Yes Indeed (Deed)
But This Is Wat U Get From Me (From Me)

Ooh I'm a Give U Luv And Direction
U Can Be My? I Ain't Talkin Bout Thriller (Thriller)
But I Could Be Your Thriller If U Want It
Ooh I Don't Need No Cookin And Cleanin
We Can Get A Maid If We Need It
Cause I'm On My Brizz-ed (Brizz-ed)
Hey Hey Hey

And If That's U (U)
Blow Me A Kiss (Kiss) 2 Let Me Know (Know)
That U Diggin Me (Diggin Me) U Can Do Better (Hey)
Than That Scrub That U're With (Than Scrub That U're With)
Baby All That U Gotta Do (Gotta Do) Is Blow Me A Kiss
Hey Hey
Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da
Da-Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da Da-Da
Blow Me A Kiss
Da-Da-Da Da-Da Da-Da-Da Da-Da
Da-Da-Da Da-Da Da-Da
Blow Me A Kiss

Saturday, April 11, 2009

cerita lama (2) ;

*fokus dkt candles tu, sume cair kn? tu sbb aku pnt tggu ibu aku yg balik lmbt. konon2 nk surprise laa xD

Happy 45th Birthday Ibuuu ;
Normala bt. Abu Hussain
21st Feb

ape nk ckp eh? ermm, firstly, selamat meningkat umur. hee xD. adek doakan semoga :

- ibu dipanjangkan umur
- ibu dimurahkan rezeki
- ibu sihat selalu
- ibu berjaya dunia akhirat

adek nk mnx maaf kalau ade buat slh dkt ibu selama ni *mmg ade pun. hee xD* but, semua manusia prnh buat kesilapan ryte? so, kite jz perlu mnx maaf n jgn ulang lg kesilapan tu. sorry hadiah yg adek bg xseberape, but, tu ikhlas from ur only daughter tau xD

so, selamat bergaya dgn kasut baruu. heheh. thx to syarah and fyza yg menemani aku mencari hadiah for my beloved mom :)

HAPPY BIRTHDAY IBUUUUUUU ;)
ilysfdmhtte. xoxox<33

cerita lama (1) ;


Lawatan ke PUSPEN Dengkil


Pada tanggal 26 Mac 2009 yang lalu, Persatuan Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) dan juga Skim Lencana Anti Dadah (SLAD) SMK Lembah Keramat telah mengadakan satu lawatan sambil belajar ke Pusat Serenti Dengkil, Selangor. Seramai 35 orang ahli kelab menyertai lawatan itu diiringi empat orang guru. Tujuan lawatan itu diadakan adalah untuk mendedahkan kepada ahli kelab mengenai bahaya pengambilan dadah, kesan-kesannya terhadap penagih seterusnya memberi satu pengalaman baru kepada ahli kelab yang tidak mudah diperolehi oleh orang lain.


Pada jam 7.30 pagi, kami mendaftarkan diri kepada guru pengiring dengan menyerahkan borang kebenaran seterusnya bertolak ke destinasi pada jam 7.45 pagi dengan menaiki sebuah bas sekolah. Selepas satu setengah jam perjalanan, kami akhirnya selamat tiba ke destinasi yang ditujui dan disambut oleh Sarjan Fazlin selaku polis bantuan yang bertugas di situ. Selepas diberi taklimat ringkas mengenai keselamatan dan peraturan di situ, kami bergerak ke bilik mesyuarat untuk aktiviti seterusnya. Di situ, kami diberi pendedahan yang lebih meluas mengenai pusat serenti itu melalui slide show yang telah disediakan.


Antara maklumat ataupun pengetahuan yang kami perolehi melalui pertunjukan slide show itu ialah kini, pusat serenti tersebut dikenali sebagai Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN). Ianya telah ditubuhkan pada tahun 1988 dengan keluasan 47.9 hektar yang mampu menampung lebih kurang 200 orang penghuni. Antara objektif penubuhannya ialah:

· Merawat dan memulihkan penagih dalam setting yang terkawal

· Bebas dari pergantungan fizikal dan psikologikal

· Mengintegrasikan semula ke dalam masyarakat sebagai seorang yang normal, berguna dan produktif.


Para penghuni di situ juga akan menjalani lapan komponen program rawatan dan pemulihan iaitu:


· Program kaunseling dan bimbingan

· Program rawatan perubatan dan kesihatan

· Program pendidikan agama dan moral

· Program sukan dan riadah

· Program kemahiran dan vokasional

· Program pemulihan fizikal dan disiplin

· Program sivik dan tatanegara

· Program integrasi semula ke dalam masyarakat.


Melalui slide show itu, dadah bermaksud sesuatu bahan kimia yang mempunyai kesan paling ketara ke atas sistem saraf pusat (otak dan saraf tunjang). Kami juga didedahkan mengenai faktor-faktor pengambilan dadah dan tanda-tanda awal pengambilannya. Selain daripada itu, kami juga diberitahu mengenai jenis-jenis dadah yang terkenal iaitu opiat, ganja, dadah sintetik dan banyak lagi. Selepas itu, kami diberi peluang untuk mendengar pengalaman daripada dua orang bekas penagih yang dirawat di situ. Kami sering diingatkan supaya tidak sesekali ingin dan mencuba dadah kerana ianya hanya memberi penderitaan berbanding keseronokan yang tidak kekal lama.


Selesai pertunjukan slide show dan sesi berkongsi pengalaman itu, kami menikmati sarapan pagi yang telah disediakan. Selepas itu, kami dibawa melawat sekitar kawasan pusat serenti tersebut. Antara infrastruktur yang terdapat di situ bagi kegunaan penghuni ialah surau, dewan makan, bilik gunting dan jahitan, padang bola sepak dan lain-lain. Selain itu, hanya terdapat dua asrama penghuni iaitu Asrama Anggerik untuk penghuni yang berpenyakit dan juga Asrama Bakawali untuk penghuni yang bebas daripada penyakit. Yang lebih menarik perhatian kami ialah, terdapat kilang perabot di situ yang diusahakan oleh penghuni di situ. Malah, perabot-perabot yang mereka hasilkan diperbuat daripada kayu-kayu yang diimport dari Sweden dan hasilnya akan dieksport ke China dan Korea.


Tambahan pula, mereka juga menjalankan penternakan cacing yang akan digunakan untuk membuat barang kosmetik dan juga untuk dijadikan sebagai baja organik. Di samping itu, mereka menternak ayam dan sebanyak 35, 000 ekor ayam akan dijual bagi setiap penjualan yang mereka lakukan dan mereka juga berkebun menanam keledek. Tepat jam 10.40 pagi, kami dibawa menuju ke bilik muzik. Di situ, terdapat pelbagai kelengkapan muzik yang digunakan oleh penghuni pusat tersebut. Kami berasa sangat bertuah kerana mereka sudi mempersembahkan dua buah lagu untuk kami.

Terdapat segelintir pelajar yang terharu dan sedih tatkala mendengar lagu yang mereka dendangkan.


Selepas 30 minit berada di dalam bilik muzik, kami berkumpul semula di pagar utama untuk bertolak pulang. Tetapi, sebelum itu, kami diberi taklimat dan kata-kata akhir daripada pegawai pusat. Kami juga sempat merakamkan gambar bersama untuk disimpan sebagai kenang-kenangan. Pada jam 11.30 pagi, kami bertolak pulang ke sekolah. Semasa dalam perjalanan pulang, kebanyakan pelajar tidur kerana keletihan. Kami akhirnya selamat sampai semula ke sekolah pada jam 1.30 tengah hari dan dibenarkan pulang ke rumah. Secara tuntasnya, lawatan ini banyak memberi pengetahuan dan pengalaman yang baru dan berguna kepada ahli kelab untuk dijadikan teladan.


gambargambar ;


Friday, April 3, 2009

buat tagged dulu lah ;

okay okay. before cite psl laen. nk buat tagged yg syara bg ni dulu lah. agk interesting!

1. Apakah hubungan awak dan dia? (dia tu org yang tagged kite kut)
- kawan/member/adik/lesbo xD

2. 5 impressions terhdp dia
- suke menyendiri
- muke ala ala koreans
- bijak menyusun kata-kata
- panda FC
- peminat INDIE/INDIA. haha xD

3. Perkara yang paling memorable yang die lakukan kat awak..
- surprise birthday party time form 3 *dgn nerdix
- nasihat yg dye bg time dkt jejeko

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak..
- ape eh? semue ape yg dye prnh ckp kot.

5. Kalau die kekasih awak.. awak akan..
- pale ho! sejenis kot! sume BARANG same plak tuh, haha!

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan..
- buat baek dgn dye. kn ade org kate, nk tau kelemahan kite, kene dkt dgn musuh.

7. Kalau die kekasih awak.. dia perlu improve dlm..
- adeh! soalan mintak kaki! xD

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana...
- dye pandai, lawa, menarik, etc.

9. Overall impression ttg dia..
- mcm2 ada!

10. The most desirable thing to do to her/him(her)
- bagi sebijik kedai roti boy. nak ke sya?

11. Apakah awak rasa ttg pandangan org terhadap awak?
- over, poyo, gedik. *jujur ni.

12. The character of you for yourself?
- oh yeah. malas, susah bgun pagi. buat hw? jauh sekali. then, mule menggelabah!

13. On contrary, the character you hate about you..
- suke tgguh keje, slalu tggi suare, suke sakitkan hati org di luar sedar.

14. The most ideal person you want to be with?
- oh my gosh! frank lampard laaa! sape lagi?! klau dye masuk islam, alhamdulillah :)

15. For people who like you.. tell sumthing about them.
- stay away from me lah! aku nk bjaye dulu. *cehh, perasan!

16. Ten people you tag:
1.hani
2.kak enc
3.fina
4.syaza
5.fatin
6.nisa
7.nabihah
8.fadhlin
9.lynna
10.mieyra yushira


17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
- si dia ;)

18. Is no. 3 female or male..
- kanakkanak rebina

19. If no.7 and 10 have a relationnship. Is it a good thing?
- haha, due2 perempuan kot?

20. Mcmmane dgn no.5 dan no.8?
- ahah, once again, due due perempuan kot

21. No.4 single kah?
- nope! she's someone's already :)

22. No. 1 belajar apa?
- bljr ape yg dye perlu belajar lah xD

23. Say sumething about no. 6.
- comel. *aku jeles kau ade DSLR weh xD

24. No. 9 klakar tak?
- kelakar wokk! xD

new connection bebeh ;

ahah, selepas lebih sebulan aku cuba utk melupakan MYSPACE, BLOGGER, YM, etc. my daddy kesayangan membeli internet/connection baru yg ber-brand P1 W1max.


pelik sungguh namenye kan? but, bende alah ni la yg tak abes2 menggode aku utk menggunekannye. thanx a lot ayah! ily lah. haha xD. BUT! SPM ttp num 1 buat mase skrg. dgn result TEST 1 yg SANGAT OKAY tuh, i'll be rarely online, update blog etc. insyaallah on weekend jeh ;). and of course, ade byk bende yg aku nk cite lps ni. kpd yg sudi bace, thx aku ucapkan. sbb aku tau, blog aku ni tak se-best blog kauorang :). tu aje for now.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting