Sunday, February 28, 2010

Yes, sedih sbb KALAH, tp puas hati dpt jalanjalan :D ;

Salam & Hye....
Dah lama gila tak jenguk blog ni. For about 10 days kot? Haha. Kesian blog ni terbiar aje. Bukan nak salahkan sesape, tp ni semua BROADBAND punya pasal. Asyik ade prob je -.-" And now, tgh menghitung hari tukar kpd STREAMYX ajee :D :D *grinning*
Back to the title.....
Kenal tak ni logo ape? Haha. Bace & kenalkan la sendiri yee. So, CHELSEA kalah 4 - 2 dgn  Man. City td. Suke la korang  yg sokong  MU tu kann? Huh. But, The Blues still on the TOP though diff 1 point dgn MU :) Aiyyoo dudes! Wake up laa. U're not going to win the league if u guys still playing all around like that -.-"

Anyway, thanks to my hottie future hubby,

 

Frank Lampard for his goals just now :) Kalau takk, habis la kene booo :P
Okayy, stop pasal bola here. Nak share pasal jalanjalan td.

 

So, I went there (Bukit Jalil) with my best friend & neighbor, Mieja. At first, igtkn xde la ramai sgt org kann. Yelaa, 1st day. But, sampai je sane, punya la ramai orangg. Mcm semut. Haha. Ni la jd kalau korang dah lama gila xpergi Jom Heboh and paling last korang pegi pn time darjah 4 :P

Duit yg ade pn xde lah byk sgt, so, beli ape yg mampu aje. But, nk igtkn korang yg nk pegi sana, sila la bwk barang2 bwh ni utk menjimatkan DUIT korang. I mean it okay :D :

  • Air Masak 1 liter (Cz air yg jual mmg la RM1, tp, cawan KECIK!)
  • Kamera (Penting utk budak2 yg suka camwhore)
  • Kipas tangan (Malaysia kan makin SEJUK skrg)
  • Payung (Utk m'elakkan tanda2 penuaan)
  • Tisu/tuala (Utk lap, fhm2 aje la :D)
  • Yang penting sekaliii, DUIT LEBIH (Jgn igt Jom Heboh, harga dye MURAH GILA okayy)

Erm, rasenye, esok lagi ramai org kott. Yela, dgn konsert dye lg mlm2 tu. So, sape2 yg nk pegi, HAVE FUN okayy :) I need to off now. Rasa xsihat(sedih chelsea kalah) -.-" Haha. Bbye. Take care. Ly xo

Tuesday, February 16, 2010

Awak, tolong jangan salah faham ye? :P ;

 

Gambar ini bukan untuk mencetuskan kontroversi. Sekadar suka-suka sahaja. Dan, tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia.
Haha(!) :D

Peminat Liverpool, SORRY yee. Chelsea still the BEST! Haha :D

Arggggghhhhhhhhhhhh! ;

Salam & Hye Bloggers :|

Okayy, mood hari ni xberapa baik sangat. Kenapa?

 

STRESSSSSSSSS!
TENSIONNNNN!

First, Berukband atau nama tak femes dye, Broadband aku buat hal. Ishhh. Sakit hati. Huh. Nasib baik la tahap sabar ni tinggi lagi. Sekarang ni tgh tunggu ayah tukar Streamyx aje. Haish. Bila la boleh dpt? -.-"


 

Second, ada sorang laki yang aku xkenal ni, keep on calling & messaging me. "Hai, awk xbngun tdo lg ke....?" "Hai, awk dh tdo ke?". Haiyoo. Stop it mannn! Sumpah aku rasa serabut skrg. Kau lagi serabutkan. Haih :/

So, sekarang ni, jalan penyelesaiannya, aku tidooo and off handphone! Tp bukak mase tertentu jelaa. Haha(!) :D

Lastly, maybe aku xdpt online for a few days. Broadband la ni! Huh. Sabar, sabar :) So, sorry xdpt jenguk blog2 korang ye? :(

Till then, TTFN :)

xo
Mya<3

Sunday, February 14, 2010

You make me SMILE :) ;

Nothing special in this entry. Just nak share lagu yang bagi aku paling BEST buat masa ni. SMILE :)

Lepas dengar, apa pendapat korang? :)



You're better then the best
I'm lucky just to linger in your light
Cooler then the flip side of my pillow, that's right
Completely unaware
Nothing can compare to where you send me,
Lets me know that it's ok, yeah it's ok
And the moments where my good times start to fade

You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile

Even when you're gone
Somehow you come along
Just like a flower poking through the sidewalk crack and just like that
You steal away the rain and just like that

You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile

Don't know how I lived without you
Cuz everytime that I get around you
I see the best of me inside your eyes
You make me smile
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild

You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile.

Smile by Uncle Kracker<3

Rumah anda pula bila? :D ;

Salam & Hye Bloggers!
P/S : Happy Chinese New Year btw! :) Valentine? Hell NO! Haha(!).

Okay, merujuk tajuk post kali ni, aku nak kongsi pengalaman aku menyerang rumah kawan-kawan aku sepanjang cuti selepas habis SPM ni. Sumpah BOSAN duduk rumah sorang-sorang weyyyy -.-"

Bangun tidur - Mandi - Gosok gigi - Solat - Sambung tidur - Bangun balik - Sarapan - Tgk tv - Online - FB - Blog - MS - YM - Malam - Tidur balik.

( Sila sambung & tambah ayat sendiri utk melengkapkan cerita di atas :P )

1. Rumah Aimi


Yang meriuhkan rumah Aimi : Aku, Lia, Yana, Lynna & Min :) Mmg have fun gila dgn diorg. Aimi masak sendiri wehhh. And then, dye order Domino's Pizza. Ktorg tgk movie sama-sama : The Sisters kot tajuk dye. Dah lupa. Haha :D Lps makan-makan & tgk movie, ktorg pergi playground skjp. Ber-camwhore though aku ni bukan cameras freak :P Bila dah penat, ktorg pn balik rumah. Thanks a lot Aimi! Cz kau bg hadiah utk birthday aku. Hee :D xo

2. Rumah Yana


Again, ktorg makan Domino's. Aku, Lin, Nina & Atin dtg menyebok dkt rmh Yana. Xde pic yg smpt di snap hari tu. Cz ktorg busy bincang psl nk pergi Sunway Lagoon :D So, while bincang tu, ktorg tgk movie atas ni. Best! Sape yg x tgk lg, tgk2 la ehhh :D

3. Rumah Lin

 

Ktorg ( Aku & Yana ) pergi rumah Lin  lepas ktorg pergi book & uruskan hal pasal class party dkt KKlub. But first, ktorg beli McD for lunch. Duduk rmh Lin, ktorg update blog kelas & FB psl party tu, gosip2, gelak2. Lin dengan bangga main Typing Maniac dkt FB dpn ktorg. Sampai level 16. Wait linnn, aku dgn Yana akan main nnti. Haha :D The best part is, time main2 dgn baby hamster yg Lin bela. Sumpah cute wehh. And yeah, masa aku nk pegang hamster tu, dye jatuh tergolek. Ringan sgt! Haha. Sorryyy -.-" *Linnn, aku nk kau pegang hamster kau tuuuu! Tak kira! :D


So, rumah mereka sudah aku serang. Rumah korang bila lagi? Sila bagi alamat yee. Jk jk :D

*Tgh fikir nk ikut Ibu balik kampung ke tak. Haihh -.-"

Friday, February 12, 2010

Partyyyyyyyyy! ;


Salam & Hye Bloggers :D

Finally, perbincangan pasal Jamuan Kelas Al-Biruni 08/09 selesai juga. Jadi, Poolside Party akan diadakan berdasarkan maklumat berikut :

Tarikh : 22 March 2010
Hari : Isnin
Masa : 8pm - 12am
Tempat : KKlub, Melawati, Kuala Lumpur, Malaysia

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi BLOG KELAS di SINI

Semoga korang semua dapat join and memeriahkan majlis :)

Thanks :)

Thursday, February 11, 2010

Sedih, kecewa, gembira, cuak. Semuanya bercampur mcm ABC skrg :/ ;

Salam & Hye Bloggers...

Entah kenapa, akhir-akhir ni, aku jadi sensitif sangat. Especially dengan semua orang yang aku kenal or yang rapat dengan aku. "Hormon tak balance kot. Kau kan perempuan....", bak kata cousin aku yang aku jumpa ahad lepas. Habis tu, takkan la aku ni lelaki kot wehh? Haiyoo.



Sedih :

Nenek saudara aku meninggal ahad lepas kerana sakit tua. She's my grandpa's eldest sister. Aku ingat lagi masa arwah abah(my grandpa) meninggal. Nenek saudara aku menangis and cakap, "Kenapa kau yang pergi dulu. Aku kan kakak. Patutnya aku yang pergi dulu........" Mmg semua orang sedih bila dye ckp mcm tu :/ But now, she's gone forever :'( Aku mmg terharu sangat, cz even aku tak berapa rapat dengan arwah, dye still boleh cam & ingat nama aku. Al-Fatihah.................

Kecewa :

Impian & angan-angan aku nak kerja part time and pegang duit sendiri musnah. Haishh. Hari tu, dapat offer kerja dekat JJ AU2. Tapi, aku tolak atas sebab2 tertentu. Sedihhhhhhhhh. Sape nak pujuk aku ni?? :'(

 
Oh, okay! Dah tak merajuk dah. Lampard dah senyum dekat aku. Bhahahaha :DD


Gembira :

Happy sebab dapat jumpa cousin yang gila2 sama mcm aku. Rindu dengan diorang. Semua dah besar2. Tak lama lagi habis sekolah macam aku :D Semoga korang berjaya dalam PMR & SPM :) Gambar atas tu la cousin2 aku. They are my strength. Always right beside me whenever I need them :') Thanks wehh <3

Cuak :

Hari ni(khamis), dkt Brillington, akan ada session belajar untuk pergi INTERVIEW. And Mr. David, tutor kitorang suruh pakai pakaian yang sesuai untuk pergi interview. So, aku dengan beberapa org kawan cadang nak pakai Baju Kurung. Ayu sikit. Hee. Nak tanya korang ni, sesuai takk kalau pakai baju kurung??? :D



Okay, stop dekat sini dulu kot. Nak blogwalking, and xsabar nak tengok game between Chelsea & Everton pukul 6 nanti. Delayed game! Haishh. Gerammm! Asal xtunjuk LIVE?? :/ Dahdah. TTFN. Ly. XO :D

Thanks a bunch guys! ;

Salam & Hye Bloggers! :D

First of all, thanks a LOT kpd semua yg sudi bg cadangan dlm entry aku sblm ni. Yg psl hadiah utk ibu aku tu :)

Jom kita review cadangan-cadangan diorg tu..........................


Ehh, knp blh sesat gmbr mamat jambu ni pulak?? Haha. Abaikan aje :P

1. Zikr the Jalanan Sepi Perantau
= Buku ( Ibu xbrp suka baca buku, except mags. Lg pn, busy baca buku student aje. Hehe :D )


2. madiey
Tudung ( Yeahh, blh jgk. Nnti try usha2 yg lawa2 :D )


3. Fathiha Zainal
= Blouse/Vase/Gmbr yg unik ( Nice idea dear! Thanks :D )


4. Amir 
= Handbag ( Okay jgk tu. Ibu da lama xtukar handbag :D )


5. Nis5a (the 5 is silent) ;p
= Kek & Bunga ( Kalau kek, rasa mcm nk buat sendiri. Baru best :D )


6. Azrai Ahmad Zamri
= Buku/Selendang/Kad/Kek buat sendiri ( Yeahh, mmg igt nk buat kek sendiri. Hee :D )


7. NICK IRFAN
= Hug/Kiss ( Alaa, segan :D )


8. touyakaruma
= Menantu ( Haha, touya nii, kalau menantu mcm Lampard xpe gk. Xpun, mcm laki ats tu :P )


9. full of love,keyna
Bunga/Gelang ( Nice idea too! Gelang :D )


10. cik EPAL
= Baju ( Okay jgk. Bg dgn tudung sekali :D )


11. |arieza|
= Shawl ( Biar nmpk muda arieza kata. Hee :D )


12. Dak Wan®
Tudung/Kasut/Beg/Wallet/Pen ( Wow, byknye :P )

13.   mizara
= Masak ( Hehe. Xreti msk sgt la :P )

14.   luvly mya
= Tudung/Purse/Baju/Jam ( Purse okay jgk :D )

15.   ayisy
= Handbag/ Set Pinggan Mangkuk/Jam ( Wahh, mentang2 la dye suka jam :D )

16.  hAzhAz
= Kek/Buku (Haz ni, mmg buku aje dye tau. Hee :D )

17.   shafiqah omar
 = Perfume/Masak utk Ibu ( Perfume xpakai sgt. Cz dye kata org busuk je pakai. Hehe. Tp dye pkai cologne :D )

18. maisyara Pot! Pot!
= Baju/Perfume ( Yeah, mmg igt nk bg baju :D )


Wow, byk jgk cdgn korg yg best2. Skrg confuse pulak. Hee :D Nway, THANKS A LOT once again koranggg. Love ya! xo

Sunday, February 7, 2010

Someone help me please? ;

Salam & Hye Bloggers :)


Masalah ni, mmg dah selalu aku fikirkan. Setiap tahun lah senang cerita. Bukannya masalah BESAR sgt pn. Tp, mmg blh buat aku pening, blurr, rasa kosong lah. Haih.

Okay, xnk ckp panjang2. Birthday Ibu kesayangan aku 21st Feb ni. So, aku xtau nk bg dye hadiah ape. Tahun lepas, aku bg dye KASUT. Yelahh, kira okay la tu. Aku pn masih sekolah lg thn lps. Kira standard la budak sekolah bg hadiah mcm tu. Tgk la, duit pn ciput aje. Xkn nk pecah tabung ayam tu? Tu utk MASA DEPAN bak kata Frank Lampard ku sayangggg. Haha :D

Tp, thn ni pn still xde pendapatan tetap lg. Baru hbs SPM. Duduk rumah menganggur je. Nk keje, still xde mood lg. Lg pn, busy dgn driving and Brillington classes.


Ni aje la yg aku mampu bagi dkt ibu aku sempena Mother's Day tahun 2008. Tak sangka aku ni berSENI jgk en? Haha. Tp tulisan tu, mmg BURUK lah. Dah mcm tulisan anak sedara aku aje.

So, thn ni, xkn la aku nk bg KAD lg sempena Birthday & Mother's Day kan? Jadi, aku harap korg dpt bg cadangan hadiah ape yg patut aku bg  dkt ibu aku. Erm, cadangan tu, biarlah ada logika sikit. Cehh. Cz bajet aku xlebih RM100. Haha :D Thanks in advance guys! xo

Aku bukan PEMALAS ;

Salam & Hye Bloggers :)

Let's make this short.

I'll UPDATE MY BLOG LATER okay?
Tomorrow maybe :)
Insyaallah...

-----------------------------------------------------------------------

Sebagai menghiburkan hati korang yg tgh sedih ke, geram ke, kecewa ke, apeape ke, JOM menikmati gambar FUTURE HUSBAND aku yg HOTTT ni. Haha :P

I LOVE YOU babyyy :P

Thursday, February 4, 2010

Adik aku dah dapat, aku bila lagi?? Haishh ;

Salam & Hye Bloggers....

Perasaan aku sekarang?

Sedih
Kecewa
Jeles
Sakit hati(bukan sakit jantung)

Semuanya sebab adik aku! Dye da dpt iPhone 3GS dye!

Ni ha bende alah tu. Huh(!)

Okay, xpe, tahap kejelesan aku dah kurang sikit. Sbb, iPhone ni bukannye best mane pn. Terkial2 aku pakai. Kalau jari kecik xpe gk. Haha. Xpun, kene bela kuku panjang2 mcm pontianak tu, bru blh taip msg. Haha. Xpe laa, biarlah budak form 1 tu bahagia dgn phone baru dye. Haha :D


Okay, ni la yg aku nk sgt skrg. Haha. Materialistik betul! Tp, mmg comel gila laa BB putih ni. Bukan Baby ye :P

---------------------------------------------------------------------

Ibu : Ala dik, nnti da bsr, lg canggih2 yg keluar.
Aku : Eh, biar laa. Org nk yg tu jgk! (merajuk)
Ibu : Yelah yelahh.

---------------------------------------------------------------------
'Yelah yelah' ibu aku tu, entah bila baru dapat. Haha. Tp, kalau dpt sbb dpt result yg OK dlm SPM, xbest laa. Sbb aku da bosan. Asik dpt fon baru je bile dpt result yg ok dlm ape2 exam.


Ni la phone pertama aku. Nokia 3200 Sayang gilaaa dgn phone ni. Dgn dye ni la aku kenal dunia handphone. Cehh. Tp, dye da hilang! Adik aku hilangkan. Sabar aje laaaa. *sedih ni*


Ni pulak phone yg kedua. Nokia 5610 Xpress Music. Yeahh, still Nokia. Tp aku lg minat SE. Smarttt! :D Tp, aku mmg kene byk bersabar dgn phone ni. Knp? Sila baca SINI

Duadua phone ni dpt sbb aku dpt result yg bgus time UPSR dgn PMR. SPM?? Aku xnk phone lagiii! Bosan! Ibuuu, ayahhh, ape kata bagi adik DSLR ke, xpun laptop baru. Muahahhaha. Demand gilaa. Padahal result xtau lg. Entah2 kantoi. Haha.
Ehh, dahdah. Nnti lg melalut. Nk solat and siapsiap pegi class. TTFN. Ly. xo :D

Tuesday, February 2, 2010

Aku melayu laa. Asl kau xpuas hati dgn aku ha? ;

Salam & Hye Bloggers.

Agk lama xupdate. Almost 2 days. Kinda busy right now. With my driving lesson and other stuffs. Haih. Tgk dkt tajuk entry ni pun akan buat korg rasa pelik kan? Tak rasa? Xpe, abaikan.

Actually, dah lama aku sabar dgn cousin aku sorg ni. Nama dye terpaksa dirahsiakan bg menjaga maruah dye. Haha. *Aku saudara yg baik :P


Bg yg klik lagu ats ni, thanks. That was my fav song rigth now :)

Okay. Kisahnya mcm ni.................................

Dia: Wehh, kau ade lagu @^$(#^#&^#!!) tak?
(Lagu melayu ye, jgn slh fhm :P)
Aku: Erm, ohhh, lagu tu... Xde laa. Tp kalau kau nk, nnti aku blh d.load kan (senyum)
Dia: Xde?! Btl xde?! Ish kau ni, ketinggalan zmn btol laaa! Lagu tu femes kau tau x? Ape punye melayu la kau ni. Tu la, berlagak mcm minah salleh. Dgr lagu BI je. Kau fhm ke ape dorg merepek dlm lagu tu? Huh. (Buat muka annoying)
Aku: What the....? Kau asl mcm nk cari gaduh dgn aku? Slh ke aku dgr lagu BI? Cube bgtau ape salahnye? Xde kan? At least, aku dgr lagu2 tu, aku tgk lirik dye and try fahamkan psl ape lagu tu. Plus, aku blh improve kan english aku skali. Dah la, mls aku nk lyn kau!
(Blah dari situ)

Itu lah kisahnya. Cousin aku yg ttbe je hangin sbb phone aku full dgn english songs je. Hell-o, even full dgn eng. songs, still ada lagu melayu, korea, jepun and even nasyid okay! Aku bukan xminat lagu melayu, minat jgk. Mcm Bunkface, Boneca. But, lagu2 melayu kebanyakannya mcm sama je. Mostly psl LOVE. Tak ngam dgn minat aku la sng cite.

Yeahh, aku tau, mesti ade yg akn ckp, lagu BI ni byk yg melalaikan la, merepek la, and even ade yg memesongkan. Aku setuju. Contohnya, mcm Green Day, A7X. Aku suka lagu2 diorg even terjerit sana sini. Aku suka cara diorg main dgn muzik. Lirik xbrp amek tau sgt la. Cz aku suka dgr bunyi gitar dlm lagu dorg. Itu aje! Salah ke mcm tu?

Bg aku, kalau iman, solat 5 waktu terjaga, dengar lah lagu ape pn, x mungkin kite blh leka kan? So, tepuk dada tanya iman. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting