Sunday, January 16, 2011

Entry untuk awak. Ye, awak. ;

Assalamualaikum wbt.
Hye.

True love is not being with someone because you think you can be happy with that person, but because without that person you know you can never be.


Puas saya tunggu. Puas saya sabar. Awak tetap macam tu jugak. Awak tau tak saya pernah hampir nak give up daripada semua ni? Awak tau tak awak pernah buat saya menangis, banyak kali? Awak tau tak awak buat saya teringat dekat awak hari-hari? And awak tau tak yang saya sebenarnya sayang dekat awak?

Awak sedar tak yang awak main-mainkan hati saya?

Hmm. Saya tau awak taktau kan? Sebab awak tak pernah nak amek tau. Sebab awak tak sedar yang saya suka dekat awak. Ego awak tinggi. Tinggi sangat. Tapi saya tetap bersabar dengan awak. Saya pun taktau kenapa saya boleh bersabar dengan awak. Sedangkan orang lain semuanya cepat give up dengan awak. Mungkin sebab saya sayangkan awak kan?

Dulu awak suka someone ni and kite jarang contact each other. Okay, takpe. Saya pasrah. Tapi tak lama lepas tu, awak datang cari saya balek. Awak cakap yang hubungan awak dengan someone tu salah sebenarnya. Saya tak tau ape yang patut saya rasa mase tu. Happy sebab awak datang dekat saya balek? Sedih sebab awak jugak bersedih? Tapi lepas tu kite jadi rapat balik.

Dah dekat setahun awak. Dah setahun kite kenal and kawan. Macam-macam yang kite go through together. Happiness, sadness, everything awak. Kawan-kawan saya sume cakap, "Takkan relationship korang ni nak macam ni aje sampai bila-bila?" Saya hanya mampu tersenyum je dengan soalan diorang tu sebab saya taktau ape yang awak rasa dekat saya. Nanti orang cakap saya syok sendiri pulak. Tapi memang saya syok sendiri kot kan? :(

Sepanjang kite berkawan, awak buat saya rasa happy and bahagia sangat. Thanks a lot for that. No one ever care for me like you do. No one can make me smile and laugh the way you do too :'). And sometimes awak buat saya rasa yang saya tak boleh hidup tanpa awak. This is what people said the power of love, perhaps?

Tapi sekarang semua dah selesai. Saya sendiri yang rasa benda ni, hubungan kite ni dah selesai. Saya nampak awak. Saya nampak ape yang awak cuba sampaikan walaupun in indirect way. It's okay la. Saya doakan awak bahagia and happy dengan orang tu. Seriously, if awak happy, saya pun happy. Jangan contact saya lagi lepas ni. Saya taknak simpan harapan lagi. Menunggu tu penat tau tak? Penat sangat-sangat. And saya dah tak larat. I'm officially give up. Go and get her. The one you loved the most. Just go. I think you don't even need me anymore. Now you already have her, in front of your eyes. Right? Tapi saya nak awak ingat satu ni je...

True love is like a teardrop in a rainstorm; you're lucky enough to find it once, but you will never find it again.


Awak faham kan? So, semoga awak happy dengan dye eh? Saya doakan untuk awak. Insya'Allah :')


Lagu ni untuk awak. Yeah, that should be me. Tapi, everything seems very very very impossible kan sekarang? Haih. Takpe. Saya redha :')

Saya nak stop dulu. Nanti saya menangis pulak. Saya dah penat menangis untuk awak. Cukup-cukup lah. Ape-ape pun, thanks for EVERYTHING awak. Thanks sangat-sangat. :')

Perhaps?

--------------------------------------------------------------------

*Kalau aku cakap story ni pasal aku, korang percaya tak? Tak? Okay fine. Story ni pasal kawan aku. Aku just nak share.

Saturday, January 15, 2011

Movies of the year! ;

Assalamualaikum wbt.
Hye! ;D

1. Transformers 3 : Dark Of The Moon



No more Megan Fox! Berduka-lah wahai peminat-peminat Cik Fox yee? Haha :D But, don't be sad. I think the one yang replace tempat Megan Fox tu wayyyyy hotter than her. Rosie Huntington kot nama dye if tak silap. But haihh, lambat lagi kot movie ni nak keluarr. Bulan 7! Pfffftt. -_-" Takpelahh, sabarrr, sabarr.


2. Pirates Of The Caribbean : On Stranger Tides



I'm not following this movie from the beginning actually. But, the 2nd one (Dead Man's Chest) took my heart away! Haha :D It was FIVE years back you know! Lama gilaa. And I'm not going to miss the latest one! Wee~

3. Kung Fu Panda 2


Cartoon? Haha. Yeah. Sila la percaya. Sebab panda itu saaaaangaaaaatttt lah comel. :D

4. Final Destination 5

*No trailers and posters yet*

Movie yang paling geli pernah aku tengok. Yeahh, aku da pernah tengok from the 1st till the 4th one. Geli gila okayyyy. Especially the 4th one. For those yang dah pernah tengok, ingat lagi tak scene dekat pool tu? o_o" Haih, entah macam mane la yang ke-5 ni punye cite kan? -,-


And, if tak silap, this year jugak Spider Man 4 and Sherlock Holmes 2 will be released! Gila ahhhh. Movie yang best2 keluar tahun ni! Heaven gilaaa! :D :D

So, I'm really really really really really looking forward to watch all of the movies listed! Haha. So, aku akan try me-limit-kan penggunaan duit elaun aku from now on. :P

Psstt psstt, takde sesape ke nak teman kite tengok movie2 ni? Heeeee. *gedikkk* :P

Till then, hv a nice day peeps! :D

I open my eyes, it was only JUST A DREAM ;



Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


I don't know why, but I think I'm soooooooooooooo addicted to this song since the first time I've heard it.


Just A Dream by Nelly

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and I was like I’m at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.

Hey, she was so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

And here are few covers of the song by youtube singers. And all of them are extremely superb and awesomeee! :DD

By Christina Grimmie & Sam Tsui

By Jason Chen & Joseph Vincent

By Megan Nicole

By J Rice & MarctheSharc

Hv fun watching those vids peeps! :D

Thursday, January 13, 2011

Party, party, party and partyyyyyy! :DD

Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Title tak boleh blah kan? Haha. Okay. Aku happy sebab sekarang ni mid sem break. Diulangi, mid sem break ye anak-anak. ;D

Haih. Bukan main excited aku ni. Padahal cuti 10 hari JE -,-

Tu pun lepas 4 hari berhumpas-pulas menjawab exam. Ujian Pertengahan Semester 2 to be exact -,-

First day, paper English & Biology. Dua-dua okay, KOT. 2nd day cuti. No exam cause Johor cuti(if I'm not mistaken). Then, Mathematics. The most disaster one! :"( Seriously, sebelum ni, if aku rase yang aku tak buat betul-betul untuk satu-satu paper tu, aku buat taktau je lepas tu. Tapi paper math ni, haih. Taktau la kenapaaaaa -_-"

Lastly, paper chemistry. Baru amek tadi. For me, okay la kot soalan dye. Ade few questions yang memeningkan :D P/S : I LOVE CHEMISTRY okayyy! :D :D

But, macam biase, cuti aku kali ni takkan pernah sekali pun kalau takde keje or assignment. Haih. Dengan tutorial-nye, research BI, research Agama pon ade -_-" Memang aku suka lah.

Anyway, cuti tetap cuti kan? So, sesape yang nak keluar shopping/jalan2/tengok movie/karaoke, ajak la aku yeee. Wee~

Okay, gotta go! Happy holiday la kepada budak-budak matriks se-Malaysia ye! :P


--------------------------------------------------

Quotes of the day (:

*seriously agree with this! :)

Saturday, January 1, 2011

From 2010 with loves :') ;

Assalamualaikum wbt.
&&
Hye! ;D



Just in a few moment, we're gonna leave 2010 behind :'(

Aku taktau ape yang aku rase sebenarnye. Happy? Perhaps. Sebab aku semakin menghampiri tarikh nak meninggalkan kolej kesayangan aku tu. Haha :D Sedih. Maybe jugak. Sebab banyak sangat kenangan pahit, manis, masam, masin, sume2 tu lah :')

Terlampau banyak kalau nak cerita ape yang terjadi dalam 2010. Rasa macam nak menangis pulak. Haha :D Terima kasih banyak-banyak for those yang banyak menceriakan, menggembirakan and buat aku ketawa. Kepada yang buat aku menangis, geram, sedih etc. thanks jugak ye. Kalau takde korang, memang dull la hidup aku ni :')

Terima kasih banyak-banyak dekat awak yang selalu mengisi hari-hari saya dengan macam-macam perangai awak yang kadang-kadang buat saya geram and sedih. Tapi saya bersyukur sebab awak ada dalam hidup saya. Saya sayang awak lah :')

Okay, it's almost 2011. I'd better stop now. Kalau tak, tak jadi la ucapan akhir tahun. Hehe.

Goodbye 2010! Gonna miss you, a LOT! :')

What a nice date right? Awak, kapel jom?! Hahaha :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting