Sunday, August 28, 2011

Macam mana puasa so far? ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


Malam ni malam terakhir untuk solat tarawikh. Means Ramadhan akan tinggalkan kita tak lama lagi. Memang tak lama lagi. Sedih bukan? Sebab kite tak tau kite sempat lagi tak jumpe Ramadhan tahun depan. Hm. Doa aje la kite dipanjangkan umur kan? :) Insya'Allah...

So, back to the title, hows your puasa so far guys?


  • Yang laki tu, PENUH ke tidak? Harusssss lah penuh kan? Korang tak uzur pun. Hik hik :p
  • Yang perempuan, its normal kalau tak penuh. Takpe, aku faham. Biasa lah, perempuan kan. Yang tulen la :p


Aku yakin mesti banyak pengalaman korang untuk puasa kali ni kan?

Dengan sahur, bazar ramadhan, berbuka, tarawikh etc. :D

Itu yang duniawi. Untuk akhirat pulak macam mana? Agak-agak banyak tak amal ibadat kite? Hehe. Tepuk dada tanye iman kayy :D

Malam Lailatul Qadar. Hanya orang yang bertuah dapat menjumpainya... Just berdoalah kite jugak berpeluang jumpe kan :D

Okay, move on. Aku nak share tips untuk sahur terakhir kita esok(if confirm raya Selasa). Aku rase benda2 ni memang patut kite lakukan untuk pastikan kite berpuasa siang tu dengan tanpa rasa tak best :p





  • Sahur lambat2 sikit. Agak2 30mins sebelum imsak. Lagi dekat2 nak imsak pun blh gak. Sebab nanti takde la makanan tu hadam cepat and korang rasa lapar cepat :p
  • Atau, boleh jugak korang bawak dapur kuali segala dekat luar rumah, buat rancangan "Mari Masak Dan Bersahur Bersama Jiran Anda". Sure masuk TV5. Haha :p
  • Sambil2 sahur tu, boleh gak tengok tv. Aku sarankan korang tengok Astro Oasis, pukul 5 pagi. cite Tanah Kubur & sometimes Pintu Taubat. Memang insaf woiiii.
  • Untuk yang tak minat tgk tv tu, mesti masuk bilik sambung tido balek kan? Ngaku jelaa. Haha. So, sebelum masuk bilik tu, penuhkan mulut dgn air. Biarkan dulu, agak2 da nak imsak tu, telan cepat2.
  • Korek hidung & telinga puas2. Pastikan dorang(hidung & telinga) kosong & bersih drpd sebarang kekotoran. Haha :p *okayy, ini geli sikit :p

Best kan? Best kan? Aku sure korang akan buat pagi nanti! Haha :p 

Ohh, this is me during the fasting month!!

SAHUR
Tak bermaya jeee >.<

WAKTU SIANG
Malas nak bergerak >.<

BERBUKA
Tapi takdelah gelojoh camni. Hehe :p




Tapi aku sure korang macam ni. Hek hek :P

KAN? KAN? KAN??


Okay, aku akan bertolak balek kampung malam ni. For those yang balik malam ni and esok2, have a safe journey kayy! :) Ingat orang yang tersayang :)

Saturday, August 27, 2011

A quick post ;


Assalamualaikum wbt.
Hye :D


Alahaii, tukar lagi nampaknye. Haha :D Sebab yang sebelum ni ade orang cakap terangggg sgt, and I admit that :D

Thanks to Aduka for telling the truth :)





So, harap-harap lepas ni tak tukar-tukar lagi dah. Haha :D


--------------------------------------------------------------------------


Dorang saaaangaaatt comel! >.<

Tukar template/background lagi??!! ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D





So, seperti ape yang korang nampak, blog ni berubah jantina eh! wajah lagi! I mean, AGAIN! Haha :D

Yes, aku memang suke main tukar-tukar background blog ni. Kalau rase macam dah tak comel lagi, mule la tangan aku ubah sana-sini klik sana klik sini, sampai PUAS! *mata berapi-api penuh keazaman masa taip ni.

Selalunye aku just gune benda-benda yang dah ade dkt TEMPLATE DESIGNER tu. Sebab aku malas nak survey web yang ade template comel-comel. Membazir masa tahu? Haha. *muntah jap. naseb baek skrg blm puasa lg :p

So, disebabkan aku suke blogwalking and jumpa blog sorg girlfriend aku ni, aku tanpa segan dan malu tanye mane dye curik template lawalawa camtuhh! Haha. And lucky me, dye baik sgt melayan pertanyaan aku. Thanks awak! Cium sikit meh! Muahmuah! Hik hik ^^,

Ni dye punya blog...





Comel kan? Baik korang ngaku cepat!! Haha :D So, thanks lagi sekali Cik Fari kitewww ;D

Btw, kalau nak template comelcomel camkitorang punye, datang lah siniwww :


Aku suke template yang aku pakai sekarang. Tapi tak suke sangat dengan font untuk title post aku -_-" Macam complicated sgt, pfffttt T_T




Kan? Kan? Huhu. Takpelah, terima jelah seadanyaa >.< Nak coding coding tak retiii >.<


Btw, aku telah mencipta sejarah dalam hidup aku hari ni...


Aku dah reti print screen!!!

Haha. Ye ye, sila gelak sekarang >.< Noob gila kan? Haih. Takpela, at least tau jugak drpd tak reti lgsg kan? Tu yang entry ni penuh dgn gambar yang aku print screen td :p

Ouh, hm. K la, tu je nak cite hari ni. Tengah bosan sambil tunggu cite Nora Elena start ni. Tu yang terasa nak merepek jap. Hihi. 

Okay, before tido jgn lupa baca niat puasa ye anakanak :D
Bbye!

Wednesday, August 24, 2011

WW #4 : T_T ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D





Sunday, August 14, 2011

From Malaysia with hopes ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


"So far, I think I am in top form, but I may retire after the Olympics. It will depends on my fitness and injuries."


Dato' Lee Chong Wei


"I just want to get the feel of the conditions here. I don't really mind about the world championships."

Lin Dan



"I didn't know what feelings I would have after the last world championships. But I knew my form has been really really good, and I am happy to have made this good start."


Peter Gade


----------------------------------------------------------------------

Aku memang follow bab-bab badminton championships ni. More to Malaysian team lah kan. So, game yang tengah hangat sekarang ni World Championships! World tu woiii. Jangan maen-maen :D

So, kepada yang masih taktau, kita hanya ada 1 wakil untuk final hari ni (14/8/2011). 

Dato' Lee Chong Wei. Who else kan? He's world's number one. :)

So, Dato' Lee akan jumpa either Lin Dan or Peter Gade. *Dua-dua hensem woii. Haha :p

Aku ade terbaca komen dkt fb yang cakap,

  • Jumpa Lin Dan BOLEH menang. *konfiden gila sapa cakap ni. Haha :D
  • Jumpa Gade kena HATI-HATI sikit. Dia licik sikit.


Hm, so, sebagai rakyat Malaysia, aku berharap Dato' Lee boleh bawak pulang title yang masih lg belum Malaysia miliki ni. Aku bukannya apa, he's getting older. And that num 1 spot will not always belongs to him. We need to find our next Dato' Lee ASAP! So that num 1 spot always be ours, Malaysia :"D

Dato' Lee pun dah nak kahwin tak lama lagi. Biarlah title ni jadi hadiah kahwin dia yang paling berharga :) Kan?

So, let's pray the best for him. Our man! :)

----------------------------------------------------------------

Haa, camni kan bagus. Tak suke aku tgk Lin Dan yg slalu dgn muka masam && berlagak dia tu >.<


Idk why, but I think they're going to meet up in the final :)







Support our Malaysian brand! Eh(?) Support Malaysia. Hehe.
I eat 'nasi', I am Malaysian and I am proud to say it loud :)

Wednesday, August 10, 2011

WW #3 : Eid ;



Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D




Tuesday, August 9, 2011

Betul ke kite ade kiMIA? Hm. ;



Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Hm, da lame tak update. Konon busy, padahal dah duduk rumah terbongkang jobless balek dah! Haha. Okay, rindu Wendy's! >.<

Aku taktau kenapa, since a week lepas dapat result UPU tu, banyak benda yang mule aku fikir. Sampai naik serabut kepala aku ni. Haih.





Memang aku bersyukur sebab dapat kos Sains Kimia tu. It was my passion! Or used to be my passion? Hihi :p

Eh tak! Serious! Aku minat GILA dgn Kimia/Chemistry!!! Since sekolah menengah lagi. Hm. Masuk matriks, lagi berminat-minat aku. Eh(?)



Kalau ni, aku blh trime lg gak ah -.-


Tapi, masuk Sem 2 dekat matriks, kepala aku macam dah tak boleh nak terima sangat. Sebab itu sume Organic Chemistry. Entah la. Setakat Alkanes Alkenes tu aku boleh terima lagi lah. Dah masuk yang lain2 tu, otak aku macam dah hantar 1 signal :

"Enough is enough!"

Hm. Sebelum final exam matriks tu pun aku tak habis buat revision Kimia >.< Yes. Sila percaya -..-

And now, SAINS KIMIA. I'm sure its all about CHEMISTRY. No more BIOLOGY in my life. Sedih? Agak la. Sebab almost 3 years aku usung Bio dalam kepala aku. Hm. Plus, aku agak terkilan sebab tak dpt nak tunaikan permintaan ibu aku, yg nak sgt aku amek Medic.

Alolololo omey omey. Rase nak telan je! 

Pilihan parents selalunya yg terbaik kan? Aku tau. Lagi pun, memang aku dah berazam, if aku dpt medic, aku akan just go on je. Sebab ape, sebab tiap2 kali pegi hospital/klinik, aku dapat perhatikan some doctors macam tak mesra alam sikit >.< Lack of smile. Tau la tension keje lama, tapi patient tu sakit, cube la hiburkan hati dorang cket. Ajak maen sepsepsep tomtomtom ke. EH?

So, since that day, aku macam berazam nak jd doktor yang paling mesra alam lah kononnye >.<
Tapi azam hanya tertinggal dekat azam...


Fuiyooo.Cambest je abam ni maen api! :D

Adakah aku perlu menghafal Meja Periodik(Periodic Table) ni sampai khatam??
If yes, Imma dead meat then T_T


Sekarang ni aku mengaku yang aku takut nak masuk Uni >.< SANGAT! Entah la. Sebab macam lagi tough daripada matriks je... Plus, aku macam dah ingat2 lupa ape yg aku belajar Kimia dkt matriks dulu. Hm.

Tak boleh jadi ni, aku kena pupuk balik minat aku dekat Kimia. *sepahkan kotak-kotak cari nota Chemistry nak buat revision!!!



Ya Allah, satu shj aku minta, permudahkanlah urusan aku pada masa hdpn. Amiin...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting