Saturday, November 6, 2010

Jom kita cek yang lima ni ;

Assalamualaikum wbt.
Hye :D

----------------------------------------------------

Mari kita semak solat fardhu kita. Yang mana satu atau lebih agaknya kategori kita berada. Selamat menyemak! :D



  1. Solat tapi bila rasa nak solat sahaja, kalau tidak tinggal.
  2. Solat cukup lima waktu, tapi solat subuh selalunya subuh gajah (solat ketika matahari naik).
  3. Solat cukup lima waktu tapi solat subuh selalunya diqadha masa solat zohor.
  4. Solat cukup lima waktu tapi selalu lewat, contohnya solat zohor bila dah hampir waktu asar, solat maghrib dah dekat waktu isyak.
  5. Solat subuh dalam waktunya bila hari kerja sahaja, hari minggu atau cuti umum, solat subuh diqadha (tak bangun le tu).
  6. Solat cukup lima waktu tapi amat jarang ataupun tidak pernah solat sebelum dan sesudah lima waktu.
  7. Solat tak cukup lima waktu, tapi solat sunat terawih di bulan puasa cukup pulak dikerjakan.
  8. Solat cukup lima waktu tapi selalunya dekat rumah. Amat jarang ataupun tidak pernah solat di masjid atau surau (bagi lelaki).
  9. Solat cukup lima waktu tapi kurang berusaha menjaga khusyuknya. Sedar-sedar dah bagi salam.
  10. Sentiasa berusaha solat di masjid atau surau secara berjemaah termasuklah solat subuh.
  11. Sentiasa berusaha menunaikan solat sunat sebelum dan sesudah solat fardhu.
  12. Yang ni memang dah tahap kronik sangat. Tak solat langsung. Tunggu 'orang solatkan' aje.
---------------------------------------------------

Iskk. Insaf pulak aku. Memang terkena ah dengan post kali ni. So, ape lagi, jom la berubah ye kawan-kawan (:

Monday, November 1, 2010

Buat calon-calon SUAMIKU ;

Assalamualaikum wbt.
&&
Hye! :D

Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, its because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.
Thanks to luvlymya for the tag :)
25 random things, fact, habits or goal about me!


  1. Aku tak boleh makan makanan yang pedas. Sikit-sikit tu boleh la. Kalau TERmakan jugak, boleh dapat selsema and blusher free-free aje :D
  2. Aku tak boleh tidur tanpa bantal busuk aku. Okay, to be true, aku dah lama gilaaaaaaaa tak basuh bantal tu. Ye aaa, kalau basuh, dah tak jadi bantal busuk la kan? Nanti jadi bantal wangi pulak. Haha :P
  3. Aku tak boleh hidup tanpa family dengan kawan-kawan. They're my everything! Boyfriend? None of my business. Haha. Ayat riak je :P
  4. Aku tak boleh kalau tak tengok gambar Frank Lampard satu hari. Boleh jadi gila meroyan tau tak ^^
  5. Aku tak boleh nak berpura-pura. Fake la senang cite. Serious wehh. Even aku tengah sakit, aku tak boleh nak buat gaya orang tengah sakit pun. Sebab aku taknak orang risau kot? -,-
  6. Aku suka dengan orang yang happy go lucky, gila-gila. Senang ngam dengan aku yang dah memang senget ni. Haha :D
  7. Aku suka anything connected with VANILLA! Ice blended, ice cream, semualah yang ade vanilla. Hee ^^, Kalau choc, aku more to Mars, Kinder Bueno and Ferrero Rocher! *Nak yang mahal jeee :P
  8. I used to be a gadget-holic. (eh, ade ke gadget-holic? Haha. Taram je aaa :P). Aku memang tak boleh tengok phone, laptop, DSLR yang latest2. Rasa macam nak borong je semua. :P
  9. Aku ni jenis yang senang/mudah jatuh cinta/suka dengan someone. Especially lelaki laa. So, lelaki2 luar sana, jangan buat aku perasan/syok sendiri yeee. Tembak karang :P
  10. Aku jenis yang mudah sensitif. Boleh menangis all of sudden! Pelik kan? Tapi tu la kebenarannye. Soft hearted la kononnyeee :P
  11. Aku ni kipas-susah mati Chelsea FC. Obviously lah kan. Dah Frank Lampard tu laki aku :P So, jangan sesekali kutuk2 fav team aku tu okay?! :D
  12. Aku tak suka orang yang hipokrit. Bertalam-talam muka dye. Aku lagi prefer orang yang tak puas hati or ade masalah dengan aku face-to-face je dengan aku. I'm open okay (:
  13. Blogging is not my current addiction right now. Blame you, KMNS -_-" Seriously, I lead such a super duper hectic life there. Urghh, cepatlah habesssss! -,-
  14. Aku suka cerita/movie yang berunsur seram, investigation. Mencabar and best kot! Romance? Naah, not my taste, exception for Lagenda Budak Setan only. Hee. Peace~
  15. Aku gila shawl, pashmina, selendang dan yang sewaktu dengannye lah. No more TUDUNG in my life. Hee ;D
  16. I wish I can wear braces as soon as possible! Nak saaaaangaaaaaatttt :D
  17. I hate dirty talk. Nonsense! You got the wrong person laa if you want to do so with me -_-"
  18. Aku suka berkawan. Bukan berkahwin. Haha. Seriously, for me, friends are everything. Life is meaningless w/o them. Am I right? :)
  19. Aku cukup tak suka kalau orang buat muka kerek or muka mengundang dengan aku for no acceptable reason. Memang mintak kaki/tangan dari aku la tuu. Haha >:D
  20. Aku memang suka dengar lagu Inggeris though sometimes aku tak faham ape yang lagu tu cube sampaikan, contohnye lagu Like A G6 by Far East Movement :P. Oh ohh. Maher Zain is my current addiction right now! Wuhuuuu ^^
  21. Fav food? Tom Yam! Fav drink? Yeo's Justea ; Green Tea + Aloe Vera :D Tak pernah rasa? Go and get it now! Goooooooo! :P
  22. Aku jenis yang susah nak jawab phone calls. Even from my family. Dunno why. Memang dari dulu macam ni. Except dengan orang yang dah aku biasa. Hehee :D
  23. Aku bukan jenis yang cepat marah, except time PMS la. Hee. Sebab, tak elok kan marah-marah ni. Nanti cepat tuaaaa ^^
  24. Yahoo! Messenger? Tak berapa sukaaa. Sebab ade kisah sedih lagi sadis disebabkan bende alah tu T_T
  25. Aku ni seorang yang comel lagi baik hati. HAHA! Tak percaya? Tanye laa sape2 yang close dengan aku :P

Fuhh, akhirnye siap jugak. But urgh, kene tag 25 orang? -_-" Erm, macam ni jela. For those yang belum kena lagi and interested nak buat tag ni. Anda saaaaaangaaaaattttt la dialu-alukan. Sila la ye. Jangan malu jangan segan. :)

Eh ehh. Nak tag budak sorang ni laa. Danial Shafiq, sila la buat yeeee ^^

Till then, bbye (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting