Monday, November 21, 2011

Life in UMT(preview) ;


Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D

Dah 2 bulan tak update. Hehe. Well, macam biasa la. Malas sikit. Since this Sem I got 22 credit hours :3 thanks to UMT lah kan? pfftt T_T

So, alhamdulillah, dah dekat 2 bulan aku dekat sini. Still alive okay! Hee :) And dah banyak aktiviti yang aku join. BANYAK GILA to be exact. :O Dekat Uni ni, macam takde mase nak rehat kowtt >.<

Tapi biasalah, hidup baru kan. Kena lah biasakan. :)

So, back to the title. Sini just nak preview ape yang aku nak cerita nanti. Insya'Allah ASAP :)


1. Bilik, Katil beradu >.<



2. Pantai UMT



3. Survival Laut @ Pulau Bidong



4. Program Siswa Sihat



Okay, itu aje dulu. Name pun preview kan. Hehe ;D
Till then, tata ;)

P/S: Chelsea kalah dgn Liverpool semalam! Ciss. Sabar2 >.<

Tuesday, September 6, 2011

From Kuala Lumpur to Kuala Terengganu ;



Assalamualaikum wbt.
&& Hye!


Since duduk kampung time raya lama sangat. Tak sempat nak update pasal raya tahun ni sebab hari ni dah nak daftar dekat UMT. *ni pun dah ade dekat Terengganu ni T_T


So................


Goodbye,




Goodbye,




Goodbye,



Goodbye,


EVERYONE


:"(


Take care guys.
Gonna miss you, soon.
:s

P/S : Rajin-rajinkanlah diri korg klik ads aku dkt atas tu eh?
 Hehe :p

Sunday, August 28, 2011

Macam mana puasa so far? ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


Malam ni malam terakhir untuk solat tarawikh. Means Ramadhan akan tinggalkan kita tak lama lagi. Memang tak lama lagi. Sedih bukan? Sebab kite tak tau kite sempat lagi tak jumpe Ramadhan tahun depan. Hm. Doa aje la kite dipanjangkan umur kan? :) Insya'Allah...

So, back to the title, hows your puasa so far guys?


  • Yang laki tu, PENUH ke tidak? Harusssss lah penuh kan? Korang tak uzur pun. Hik hik :p
  • Yang perempuan, its normal kalau tak penuh. Takpe, aku faham. Biasa lah, perempuan kan. Yang tulen la :p


Aku yakin mesti banyak pengalaman korang untuk puasa kali ni kan?

Dengan sahur, bazar ramadhan, berbuka, tarawikh etc. :D

Itu yang duniawi. Untuk akhirat pulak macam mana? Agak-agak banyak tak amal ibadat kite? Hehe. Tepuk dada tanye iman kayy :D

Malam Lailatul Qadar. Hanya orang yang bertuah dapat menjumpainya... Just berdoalah kite jugak berpeluang jumpe kan :D

Okay, move on. Aku nak share tips untuk sahur terakhir kita esok(if confirm raya Selasa). Aku rase benda2 ni memang patut kite lakukan untuk pastikan kite berpuasa siang tu dengan tanpa rasa tak best :p





  • Sahur lambat2 sikit. Agak2 30mins sebelum imsak. Lagi dekat2 nak imsak pun blh gak. Sebab nanti takde la makanan tu hadam cepat and korang rasa lapar cepat :p
  • Atau, boleh jugak korang bawak dapur kuali segala dekat luar rumah, buat rancangan "Mari Masak Dan Bersahur Bersama Jiran Anda". Sure masuk TV5. Haha :p
  • Sambil2 sahur tu, boleh gak tengok tv. Aku sarankan korang tengok Astro Oasis, pukul 5 pagi. cite Tanah Kubur & sometimes Pintu Taubat. Memang insaf woiiii.
  • Untuk yang tak minat tgk tv tu, mesti masuk bilik sambung tido balek kan? Ngaku jelaa. Haha. So, sebelum masuk bilik tu, penuhkan mulut dgn air. Biarkan dulu, agak2 da nak imsak tu, telan cepat2.
  • Korek hidung & telinga puas2. Pastikan dorang(hidung & telinga) kosong & bersih drpd sebarang kekotoran. Haha :p *okayy, ini geli sikit :p

Best kan? Best kan? Aku sure korang akan buat pagi nanti! Haha :p 

Ohh, this is me during the fasting month!!

SAHUR
Tak bermaya jeee >.<

WAKTU SIANG
Malas nak bergerak >.<

BERBUKA
Tapi takdelah gelojoh camni. Hehe :p




Tapi aku sure korang macam ni. Hek hek :P

KAN? KAN? KAN??


Okay, aku akan bertolak balek kampung malam ni. For those yang balik malam ni and esok2, have a safe journey kayy! :) Ingat orang yang tersayang :)

Saturday, August 27, 2011

A quick post ;


Assalamualaikum wbt.
Hye :D


Alahaii, tukar lagi nampaknye. Haha :D Sebab yang sebelum ni ade orang cakap terangggg sgt, and I admit that :D

Thanks to Aduka for telling the truth :)





So, harap-harap lepas ni tak tukar-tukar lagi dah. Haha :D


--------------------------------------------------------------------------


Dorang saaaangaaatt comel! >.<

Tukar template/background lagi??!! ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D





So, seperti ape yang korang nampak, blog ni berubah jantina eh! wajah lagi! I mean, AGAIN! Haha :D

Yes, aku memang suke main tukar-tukar background blog ni. Kalau rase macam dah tak comel lagi, mule la tangan aku ubah sana-sini klik sana klik sini, sampai PUAS! *mata berapi-api penuh keazaman masa taip ni.

Selalunye aku just gune benda-benda yang dah ade dkt TEMPLATE DESIGNER tu. Sebab aku malas nak survey web yang ade template comel-comel. Membazir masa tahu? Haha. *muntah jap. naseb baek skrg blm puasa lg :p

So, disebabkan aku suke blogwalking and jumpa blog sorg girlfriend aku ni, aku tanpa segan dan malu tanye mane dye curik template lawalawa camtuhh! Haha. And lucky me, dye baik sgt melayan pertanyaan aku. Thanks awak! Cium sikit meh! Muahmuah! Hik hik ^^,

Ni dye punya blog...





Comel kan? Baik korang ngaku cepat!! Haha :D So, thanks lagi sekali Cik Fari kitewww ;D

Btw, kalau nak template comelcomel camkitorang punye, datang lah siniwww :


Aku suke template yang aku pakai sekarang. Tapi tak suke sangat dengan font untuk title post aku -_-" Macam complicated sgt, pfffttt T_T




Kan? Kan? Huhu. Takpelah, terima jelah seadanyaa >.< Nak coding coding tak retiii >.<


Btw, aku telah mencipta sejarah dalam hidup aku hari ni...


Aku dah reti print screen!!!

Haha. Ye ye, sila gelak sekarang >.< Noob gila kan? Haih. Takpela, at least tau jugak drpd tak reti lgsg kan? Tu yang entry ni penuh dgn gambar yang aku print screen td :p

Ouh, hm. K la, tu je nak cite hari ni. Tengah bosan sambil tunggu cite Nora Elena start ni. Tu yang terasa nak merepek jap. Hihi. 

Okay, before tido jgn lupa baca niat puasa ye anakanak :D
Bbye!

Wednesday, August 24, 2011

WW #4 : T_T ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D





Sunday, August 14, 2011

From Malaysia with hopes ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


"So far, I think I am in top form, but I may retire after the Olympics. It will depends on my fitness and injuries."


Dato' Lee Chong Wei


"I just want to get the feel of the conditions here. I don't really mind about the world championships."

Lin Dan



"I didn't know what feelings I would have after the last world championships. But I knew my form has been really really good, and I am happy to have made this good start."


Peter Gade


----------------------------------------------------------------------

Aku memang follow bab-bab badminton championships ni. More to Malaysian team lah kan. So, game yang tengah hangat sekarang ni World Championships! World tu woiii. Jangan maen-maen :D

So, kepada yang masih taktau, kita hanya ada 1 wakil untuk final hari ni (14/8/2011). 

Dato' Lee Chong Wei. Who else kan? He's world's number one. :)

So, Dato' Lee akan jumpa either Lin Dan or Peter Gade. *Dua-dua hensem woii. Haha :p

Aku ade terbaca komen dkt fb yang cakap,

  • Jumpa Lin Dan BOLEH menang. *konfiden gila sapa cakap ni. Haha :D
  • Jumpa Gade kena HATI-HATI sikit. Dia licik sikit.


Hm, so, sebagai rakyat Malaysia, aku berharap Dato' Lee boleh bawak pulang title yang masih lg belum Malaysia miliki ni. Aku bukannya apa, he's getting older. And that num 1 spot will not always belongs to him. We need to find our next Dato' Lee ASAP! So that num 1 spot always be ours, Malaysia :"D

Dato' Lee pun dah nak kahwin tak lama lagi. Biarlah title ni jadi hadiah kahwin dia yang paling berharga :) Kan?

So, let's pray the best for him. Our man! :)

----------------------------------------------------------------

Haa, camni kan bagus. Tak suke aku tgk Lin Dan yg slalu dgn muka masam && berlagak dia tu >.<


Idk why, but I think they're going to meet up in the final :)







Support our Malaysian brand! Eh(?) Support Malaysia. Hehe.
I eat 'nasi', I am Malaysian and I am proud to say it loud :)

Wednesday, August 10, 2011

WW #3 : Eid ;



Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D




Tuesday, August 9, 2011

Betul ke kite ade kiMIA? Hm. ;



Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Hm, da lame tak update. Konon busy, padahal dah duduk rumah terbongkang jobless balek dah! Haha. Okay, rindu Wendy's! >.<

Aku taktau kenapa, since a week lepas dapat result UPU tu, banyak benda yang mule aku fikir. Sampai naik serabut kepala aku ni. Haih.





Memang aku bersyukur sebab dapat kos Sains Kimia tu. It was my passion! Or used to be my passion? Hihi :p

Eh tak! Serious! Aku minat GILA dgn Kimia/Chemistry!!! Since sekolah menengah lagi. Hm. Masuk matriks, lagi berminat-minat aku. Eh(?)



Kalau ni, aku blh trime lg gak ah -.-


Tapi, masuk Sem 2 dekat matriks, kepala aku macam dah tak boleh nak terima sangat. Sebab itu sume Organic Chemistry. Entah la. Setakat Alkanes Alkenes tu aku boleh terima lagi lah. Dah masuk yang lain2 tu, otak aku macam dah hantar 1 signal :

"Enough is enough!"

Hm. Sebelum final exam matriks tu pun aku tak habis buat revision Kimia >.< Yes. Sila percaya -..-

And now, SAINS KIMIA. I'm sure its all about CHEMISTRY. No more BIOLOGY in my life. Sedih? Agak la. Sebab almost 3 years aku usung Bio dalam kepala aku. Hm. Plus, aku agak terkilan sebab tak dpt nak tunaikan permintaan ibu aku, yg nak sgt aku amek Medic.

Alolololo omey omey. Rase nak telan je! 

Pilihan parents selalunya yg terbaik kan? Aku tau. Lagi pun, memang aku dah berazam, if aku dpt medic, aku akan just go on je. Sebab ape, sebab tiap2 kali pegi hospital/klinik, aku dapat perhatikan some doctors macam tak mesra alam sikit >.< Lack of smile. Tau la tension keje lama, tapi patient tu sakit, cube la hiburkan hati dorang cket. Ajak maen sepsepsep tomtomtom ke. EH?

So, since that day, aku macam berazam nak jd doktor yang paling mesra alam lah kononnye >.<
Tapi azam hanya tertinggal dekat azam...


Fuiyooo.Cambest je abam ni maen api! :D

Adakah aku perlu menghafal Meja Periodik(Periodic Table) ni sampai khatam??
If yes, Imma dead meat then T_T


Sekarang ni aku mengaku yang aku takut nak masuk Uni >.< SANGAT! Entah la. Sebab macam lagi tough daripada matriks je... Plus, aku macam dah ingat2 lupa ape yg aku belajar Kimia dkt matriks dulu. Hm.

Tak boleh jadi ni, aku kena pupuk balik minat aku dekat Kimia. *sepahkan kotak-kotak cari nota Chemistry nak buat revision!!!



Ya Allah, satu shj aku minta, permudahkanlah urusan aku pada masa hdpn. Amiin...





Thursday, July 28, 2011

11 weeks worth a thousand smiles :'') ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


Dah 4 hari tanpa kaki melangkah ke Wendy's AEON AU2.

Rindu? Tipulah kalau tak rindu :'). Dekat situ lah aku belajar tentang realiti kehidupan. More to fast food life to be exact.

Aku sedar and aku dapat rasa ape yang selama ni budak2 fast food rasa duduk dekat kitchen buat burger.

Selama ni aku selalu gak ah kutuk2 if dorg dressing burger tu tak cantik. Roti senget sana sini. Cheese terkeluar2. Sos, sayur, mayonis bersepah2.

Lepas aku sendiri dah rasa pengalaman duduk dekat tempat sandwich preparation tu, memang aku SEDAR! It was such a wake up call for me.

Sebab ape? Sebab sometimes, aku pun ade gak dressing burger tak perfect. Bersepah sikit. Sebab ape? Sebab kene buat sume tu dlm 7 SAAT! :O :O

Mane la tak berkecah burger tu. Haha :D It was fun though! We're preparing some food for people. To fulfill their hunger. To satisfies what they're craving for.

Alhamdulillah, pengalaman dekat Wendy's selama 77 hari (tak tolak cuti) memang membuka mata and hati aku.

Baru aku faham ape perasaan crew dekat sesebuah kedai fast food tu if customer makan bersepah2.

Lebih kurang camni ah. Aku rase dah memang trend makan fries sepah2kan dekat tray.


Aku cukup pantang kalau orang makan bersepah camni. Macam sebulan kebuloq tak makan. Dah tu, amek sos macam ade pesta mandi sos pulak kan. Membazir tau tak? MEMBAZIR -..-''

Kerja dekat fast food ni, aku dapat jumpa RAMAI orang. Macam-macam jenis orang.

  • Orang yg educated, makan dlm tray aje. Tak bersepah2. Bagus.
  • Orang yg berlagak mcm kedai tu dye yg punye.
  • Orang yg berlagak kaya. Padahal beli cheeseburger aje. Tak pun large fries aje.
  • Orang yg dah sudah makan angkat tray dye buang sampah dkt tong sampah. *yg ni mmg bagus.

Seriously, fast food bukannye kenekan service charge pun. So, people! PLEASE! Why don't korang ringankan tulang angkat tray korg tu, buang sampah, then tinggalkan je tray tu dkt situ. Tak suruh korang lap meja tu pun. Seriously, korang byk sgt membantu. Lagi2 utk crew dkt store yg high volume, mcm McD. Dorg mcm takde mase kot nk kemas dining sume. Plus, bukannye org pandang kau hina pun angkat tray sendiri. Aku lagi salute org yg buat camtu. 

Usually, mat salleh la yg angkat tray dorg balek. And meja dorg makan, seriously tak bersepah! Malu la sikit kite sebagai org melayu, org Malaysia yg penuh dengan adat, adab.

Aku still ingat perasaan aku time baru masuk keje. Macam2 aku fikir. Macam2 aku kene buat. Duduk back sink, mencuci segala benda. Tu paling syiok! Sebab boleh bukak lagu sambil basuh2. Haha :D Duduk cashier memang aku payah sikit. Sebab aku jenis yang gelabah. Plus, aku lagi cepat lupa kalau dduk kaunter. Aku tak ingat order2 tu sape punye -..-" kalau aku duduk kitchen, aku ingat je burger tu sape yg order. Haih. Maybe more relax kot dduk kitchen. :) Haih, rinduu.

Crew2 and manager2 dkt situ pun sume okay2 :) Cume kalau ade konflik skali skale tu normal lah kan :D

Hm, aku pun dah taktau nak cite ape lg. Hehe :D Enjoy la gambar2 bawah ni k! :D

-------------------------------------------

Cleaning task -..-"

Dah bersiap untuk balik on last day :(

My first ever pay slip!!! :D

Clock out for the last time :( byebye Wendy's


Did you ever see me at the counter?? :D




Hehee. Koleksi break :D Yummayh kan?? :D dtg lah Wendy's! :D

-----------------------------------------------------

Aku open(8am-4pm) time last day tu. Memule mati2 dah ingat aku lepas takkan kena pape sebab last day kan. Sekali petang tu, around 6pm, time nak balek dengan kawan aku yg habis shift pukul 6, aku kena 'mandi'. Haih, memang busuk takpayah cite ar kan -..-' tp syiok! sebab pengalaman pertama kan! *da macam malam pertama plak :p kihkih. 

Seriously, aku takkan lupa semua kenangan dkt store tu :'') NEVER! And aku mesti akan rindu dengan tempat2 dkt situ, makanan, crew, manager :'')

Kepada uolls uolss semua, meh la skali skale datang Wendy's AU2!! :D Best, try our new promotion,

Seriously, beger atas ni sumpah sedap! Sebab ade mushroom sauce. Slurpp :P


Hm, ramai yg mengadu makanan dekat Wendy's ni mahal bebenor. Yes, aku admit memey mahal. Tapi berbaloi! Kalau saiz medium Wendy's, sama dengan saiz large McD. Berbeza kan? Plus, skrg ni Wendy's pn dah boleh refill air. Soft drinks jela kan. So, kau simpan lah cup Wendy's tu sampai berkulat. Kalau nak minum free, bwk je cup tu, mintak refill. Haha :D Kepada sesape yg tak pernah try lg Wendy's ni, try la. Takkan menyesal punye la :) So, aku suggest korang try ni :

  • Spicy Chicken Sensation
  • Single Mushroom Melt (ade double & triple too)
  • Shrimp Supreme

Tiga ni all time favorite aku time break. Customer pun ramai gak ah amek menu ni :))
Hm, tu jela kot ;) Till then.




Take care Wendy's! :'') Love you.

Sunday, July 17, 2011

Result UPU 2011 ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


#Clue : Saya suka makanG. Saya juga suka jalanG-jalanG! Kihkih :p


Alhamdulillah. Tu je yang mampu aku ucapkan kelmarin. Kelmarin memang hari cuak, gelabah, takut dan yang sama waktu dengannye bagi budak-budak lepasan matriks, asasi, STPM & diploma seMalaysia rasenye :D Sebab UPU ni memang penentu masa depan dorang ni semua. Eh, dorang je? Aku? Haha. Sekali lah tu :p

Tapi time sume orang tengah dok fokus and tegar duduk depan laptop && PC memasing, aku masih tegar buat burger dekat tempat keje aku. Kahkah :p Konon-konon nak buat-buat lupe lettew pasal UPU UPU ni :D

Padahal dalam kepala asyik fikir...

"Dekat mane lah aku kene campak kali ni...."

"Ah, kalau tak dapat memane, kene kawen la aku ni jawabnyeee..." -__-"

Dengan tengah puasa lagi time tu, memang makin lama energy makin low. Tapi hari tu hari Jumaat kan. Penghulu segala hari. Plus, pagi tu, hujan dengan selebat-lebatnya. Hujan rahmat maybe :') So, aku memang berharap ade la tempias sikit2 rahmat and keistimewaan hari Jumaat tu dekat result UPU aku and the others :'')

Tak takut? Memang tipu lah kan. Time tu jugak, kalau tengah takde keje, memang aku dok termenung aje. Fikir mase depan lah kononnye. Bukan sebab ape, aku FOBIA, TRAUMA dengan ape yang jadi lepas SPM aku dulu tu :"(

I just don't want the same thing happen again. Once is more than enough. Enough to break my heart. Enough to take my spirit away for a couple of weeks.

Aku tau, Allah SWT nak uji aku. Okay, jangan cakap aku ni tak bersyukur. You're wrong. Try to put yourself in my situation, and then you have the rights to judge me. Dah, diam.

Hm, sorry for being SO emo bout this. I just still can't forget it. Perfect nightmare for me, perhaps? :/

Okay, dah tersasar jauh ni. But, still reading? COOL! Haha ;D

So, dengan ini, aku umumkan...

Jeng jeng jenggg...




Haha. Saje je nak bahan korang. Bagi yang kecik punye :p Maaf ye :D

Okay okay. Ni yg proper punya :)



Sape yang ade FB aku, mesti dah tau awal lg kan? Hehe. Saje nak kecoh sana dulu. Baru sini :p

Again, one word, 13 letters. ALHAMDULILLAH :")

Tapi taktau kenapa, aku tak nangis pun time tgk ni. Hehe. Dah jadi heartless kot aku ni? 2 years, but it still can't be faded away :/

For the second time, I can see the word TAHNIAH. (the 1st time dapat masa dapat Form 6 dulu).

Again, ALHAMDULILLAH.

I'm happy for the offer. Those yang rapat dengan aku mesti tau betapa punya lah aku gila and gian lagi addictive dengan kiMIA! :D But... Kecewa sikit sebab tak dapat kos yang parents harapkan. Hm. Mcm loser pun ade gak rasa. Haih.

Hm. Taktau nak cakap ape dah. Biarlah masa yang menentukan... Insya'Allah..

For those yang tak dapat any offer, don't give up! And don't let too much tears out. Aku faham ape yang korang rasa! SANGAT FAHAM! Sebab I've been through the same thing like you before :") Tipu lah kalau kau cakap kau tak sedih. Penipu besar namenye tu tau dak? But, life can be changed. You still have your own future. Allah SWT has plans something way better than this :) You just have to wait till the time has come. Patience is worth for a better future. Trust me. Allah SWT maha adil. :)


Rasenye sampai sini aje titah beta untuk post kali ni. *berangan jadi raja pon bolehhh :p

Psst, aku baru terfikir, nama kos aku tu... macam SIMPLE GILA!

SAINS KIMIA. Simple kan? Macam tak grand je. Haha :p Kos kawan2 yang len sume grand2. Dengar pun dah macam, WHOAA! Biologi Marin, Foodtech, etc. :p

But, if ade sesape yang tau, boleh tak bagi tau ape kerjaya yang berkait dengan kos SAINS KIMIA ni? Please exclude LECTURER awal2 ye anak2 =D

Kepada orang-orang TERENGGANU, tunggu kehadiranku! Haha :D



Mr. G, kitew makin jauh la lepas niw nampaknyew.
Haaaaa. Tak sukew nyew kitew macam niw -..-

Wednesday, July 13, 2011

WW #2

Assalamualaikum wbt.
&& Hye :D



Wednesday, July 6, 2011

WW #1 : Time is running out ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D






Taken with Nikon D70
;)
Tapi macam quality dye low sbb dah edit -__-"

When desire exceeds the capability ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! ;D


Dah lame tak cite pasal gadget kan? Hm. Da lame da tau pasal phone ni. Tapi dulu macam buat taktau aje. Tetibe aritu teringat balik and rasa macam craving gila for one! :D


SONY ERICSSON XPERIA PLAY


Nipis, senang nak masuk handbag & poket ;D


Cool gila kan!! :D


Phone preview.


Okay, ni link utk more details pasal phone ni ;)





Bila la dapat pegang n sentuh phone ni kan?
Hee ;D

Friday, July 1, 2011

Another movie marathon. Transformers 3 : Dark Of The Moon && Monte Carlo ;

Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Well. Okay, aritu dah buat sekali marathon movie dengan Syarah. Movie : Super 8 && KL Gangster. Tak sempat nak update. Hehe. And taknak lah update. Movie dah tak hot sangat :p

So, here we are! Lagi satu movie marathon. Kali ni dengan Nana pulak :DD

Movie-nya, SEMESTINYA Transformers 3!! And the other one was Monte Carlo.



1. Transformers 3 : Dark Of The Moon

It was seriouslyhotfuckindamnmuchhell(sorry for the improper words :p) SUPERB && AWESOME!!!

Aku bagi 10 stars out of 10!! They deserved it! :D

Macam yang aku dah pernah update dulu(on January if I'm not mistaken), I'm really really looking forward to watch this movie. And, it's DONE! :'')

Okay, let's make it a short movie review. Tak aci lah kalau korang tau banyak2 kan. Hehe. Plus, nanti tak best lah korang tengok kan :D



 It's a MUST! Caramel popcorn! Yummayhh! :D

 Nana && Me

Yeah. I watched it in 3D. And did I mention that we buy a couple seat? Hehe :D


Awhh, I adore that red ferrari so much! They're autobots btw :)

Autobots. Bumblebee! My fav! :D He's cute!!

Optimus Prime. Leader of autobots. He's my hero! :D

Optimus Prime. The one who can caused adrenalin rush :p

And yeah, tadi tengah Google2, then baca satu news dekat satu web ni, movie ni dah collect around $30 million! US Dollar okay! Not Ringgit Malaysia! :O :O Gosh! So, there's no reason untuk korang tak tengok movie ni.

Yeah, maybe ramai yang tak minat sebab judgement korang movie ni just pasal robot-robot cari pasal, gaduh2. Let me tell you. You're wrong indeed!

Even most of the scenes dalam movie ni robot2 fight each other, but there're few messages hidden.

From movie ni, kite akan sedar pasal FRIENDSHIP!

Even robot dengan manusia pun boleh bersatu. Okay, it might sounds not logic and real kan? Yela, mane ade robot2 macam Autobots dengan Decepticon tu wujud kan?

But, hey, it's a movie lorr. Watch it for fun and take home the messages left for you.

Seriously, I almost cried during the scene where Bumblebee is waiting for his turn to be shot by Decepticon! :'( Sedih la weh! Kesian gila! Tapi, ape jadi lepas tu? Haa, tu korang kene tengok. Hihi :D And the other one scene yang buat aku nak nangis time tangan Optimus Prime putus sebelah :'( Huu, sedih makk :"( Ouh, lagi satu! Time dorang terpaksa halau Autobots keluar dari bumi and Decepticon tembak roket yang dorang naek tu. Huhu. Sedihh. :''(

And movie kali ni, banyak robot Autobots dorang show. AWESOME! And yang best, Prime(ketua) dorang yang dulu hidup balik. But he betrayed Autobots for a reason. To build their Cybertron(planet dorang) balek dengan cooperation Decepticons. Ni ha betrayer tu...



Sentinel Prime. Muka kejam dowh. Haha :p

Arghhh, aku rasa macam nak tengok lagi! Tadi tengok yg 3D punya. And duduk couple seat paling ATAS! Memang superb ah kan. Sebab seat laen dah full, tinggal depan je. Tak syok ah tengok 3D duduk depan kan. Hehe. So, couple seat pon jadi laa :D

EH! EH! Ni ade link yang ade list kereta dalam movie ni. Teruja makkk! Rase nak sume je! :D


And apa lah Transformers tanpe Linkin Park kan? :D Ni lagu untuk movie ni..



2. Monte Carlo




Harga student jeww. Haha :p

Okay, movie ni tak banyak sangat nak review. Sebab still tak boleh lawan Transformers 3. Hehe. Kejam :p So, movie ni pasal 2 beradik pergi vacation dekat Paris dengan lagi sorang kawan diorang. 

Dekat Eiffel Tower, dorang kene tinggal dengan bas tour guide dorang. So, lepas tu dorang pegi hotel and ade satu kumpulan press ni ingat Grace(Selena Gomez) tu anak orang kaya sebab muka dorang memang sebijik. So, since tu, dye menyamar jadi orang kaya tu..

Ape jadi lepas tu sampai habis? Haa, tengok lah ye. Hehe :D

It was awesome too. Tak bosan and ade lawak2 :DD But still, tak boleh lawan Transformers! HAHA :p

Ohh, ni trailer dye. Best woo! :D


Btw, ade terbaca jugak tadi yang movie ni lebih kurang macam Lizzie McGuire The Movie. Tapi entah lah. Sebab den tak tengok pun movie tu ha. :D Tapi bile tengok trailer dye, ehm, okay, almost the same! T_T



Its okay la, as long as aku dah tengok dua2 movie ni. Hehe ;DD

Soooo, what's next??? 

Johnny English Reborn!!!


Can't wait to watch this!! :D


Okay, rase macam dah panjang sangat post ni. Hehehe. See you then! Kbye! :-*



Michael Bay, bila Transformers 4 pulak?
Hehehehe :DD
Owhh, Hello July! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting