Wednesday, December 22, 2010

Marilah ber-panda beramai-ramai -_-" ;

Assalamualaikum wbt.
Hye!

Disebabkan bosan sangat nak siapkan kerja yang bertimbun-timbun yang memang takkan pernah habes ni. Aku saje je nak update blog ni. Nak bagi korang merasa ke-tension-an aku dekat sini -_-"

TO-DO-LIST (for TOMORROW! : 22nd Dec 2010)

1. English : Presentation (Product Promotion)
2. English : Research
3. Chemistry Tutorial : Quiz Chapter 3
4. Biology Tutorial : Presentation Protein Synthesis
5. Maths Tutorial : Quiz Chapter 2A
6. English : Presentation (Newspaper article)

Supposed I got no class from 8am-9am. But then, one of my lecturer wants to do an extra class. Haihh. Chill Mia, chill. Just think positive -_-"

Maka dengan ini, aku nak nasihatkan student-student yang akan dapat result SPM tak lama lagi supaya fikir la berjuta-juta kali before nak masuk matriks. You'll never know what's going to happen right? Unless you're such a super duper tough person, then I suggest you go for matriculation -_-"

Okay then, nak sambung men-tension-kan diri dengan kerja-kerja tu -_-" Memang aku takkan tido selagi tak siap bende tu sumeeee. And memang lebam la mata aku esokkkkkk. Arghhhh. BYE!

I wish I can always think positively just like the cat -_-"

Saturday, November 6, 2010

Jom kita cek yang lima ni ;

Assalamualaikum wbt.
Hye :D

----------------------------------------------------

Mari kita semak solat fardhu kita. Yang mana satu atau lebih agaknya kategori kita berada. Selamat menyemak! :D



  1. Solat tapi bila rasa nak solat sahaja, kalau tidak tinggal.
  2. Solat cukup lima waktu, tapi solat subuh selalunya subuh gajah (solat ketika matahari naik).
  3. Solat cukup lima waktu tapi solat subuh selalunya diqadha masa solat zohor.
  4. Solat cukup lima waktu tapi selalu lewat, contohnya solat zohor bila dah hampir waktu asar, solat maghrib dah dekat waktu isyak.
  5. Solat subuh dalam waktunya bila hari kerja sahaja, hari minggu atau cuti umum, solat subuh diqadha (tak bangun le tu).
  6. Solat cukup lima waktu tapi amat jarang ataupun tidak pernah solat sebelum dan sesudah lima waktu.
  7. Solat tak cukup lima waktu, tapi solat sunat terawih di bulan puasa cukup pulak dikerjakan.
  8. Solat cukup lima waktu tapi selalunya dekat rumah. Amat jarang ataupun tidak pernah solat di masjid atau surau (bagi lelaki).
  9. Solat cukup lima waktu tapi kurang berusaha menjaga khusyuknya. Sedar-sedar dah bagi salam.
  10. Sentiasa berusaha solat di masjid atau surau secara berjemaah termasuklah solat subuh.
  11. Sentiasa berusaha menunaikan solat sunat sebelum dan sesudah solat fardhu.
  12. Yang ni memang dah tahap kronik sangat. Tak solat langsung. Tunggu 'orang solatkan' aje.
---------------------------------------------------

Iskk. Insaf pulak aku. Memang terkena ah dengan post kali ni. So, ape lagi, jom la berubah ye kawan-kawan (:

Monday, November 1, 2010

Buat calon-calon SUAMIKU ;

Assalamualaikum wbt.
&&
Hye! :D

Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, its because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.
Thanks to luvlymya for the tag :)
25 random things, fact, habits or goal about me!


  1. Aku tak boleh makan makanan yang pedas. Sikit-sikit tu boleh la. Kalau TERmakan jugak, boleh dapat selsema and blusher free-free aje :D
  2. Aku tak boleh tidur tanpa bantal busuk aku. Okay, to be true, aku dah lama gilaaaaaaaa tak basuh bantal tu. Ye aaa, kalau basuh, dah tak jadi bantal busuk la kan? Nanti jadi bantal wangi pulak. Haha :P
  3. Aku tak boleh hidup tanpa family dengan kawan-kawan. They're my everything! Boyfriend? None of my business. Haha. Ayat riak je :P
  4. Aku tak boleh kalau tak tengok gambar Frank Lampard satu hari. Boleh jadi gila meroyan tau tak ^^
  5. Aku tak boleh nak berpura-pura. Fake la senang cite. Serious wehh. Even aku tengah sakit, aku tak boleh nak buat gaya orang tengah sakit pun. Sebab aku taknak orang risau kot? -,-
  6. Aku suka dengan orang yang happy go lucky, gila-gila. Senang ngam dengan aku yang dah memang senget ni. Haha :D
  7. Aku suka anything connected with VANILLA! Ice blended, ice cream, semualah yang ade vanilla. Hee ^^, Kalau choc, aku more to Mars, Kinder Bueno and Ferrero Rocher! *Nak yang mahal jeee :P
  8. I used to be a gadget-holic. (eh, ade ke gadget-holic? Haha. Taram je aaa :P). Aku memang tak boleh tengok phone, laptop, DSLR yang latest2. Rasa macam nak borong je semua. :P
  9. Aku ni jenis yang senang/mudah jatuh cinta/suka dengan someone. Especially lelaki laa. So, lelaki2 luar sana, jangan buat aku perasan/syok sendiri yeee. Tembak karang :P
  10. Aku jenis yang mudah sensitif. Boleh menangis all of sudden! Pelik kan? Tapi tu la kebenarannye. Soft hearted la kononnyeee :P
  11. Aku ni kipas-susah mati Chelsea FC. Obviously lah kan. Dah Frank Lampard tu laki aku :P So, jangan sesekali kutuk2 fav team aku tu okay?! :D
  12. Aku tak suka orang yang hipokrit. Bertalam-talam muka dye. Aku lagi prefer orang yang tak puas hati or ade masalah dengan aku face-to-face je dengan aku. I'm open okay (:
  13. Blogging is not my current addiction right now. Blame you, KMNS -_-" Seriously, I lead such a super duper hectic life there. Urghh, cepatlah habesssss! -,-
  14. Aku suka cerita/movie yang berunsur seram, investigation. Mencabar and best kot! Romance? Naah, not my taste, exception for Lagenda Budak Setan only. Hee. Peace~
  15. Aku gila shawl, pashmina, selendang dan yang sewaktu dengannye lah. No more TUDUNG in my life. Hee ;D
  16. I wish I can wear braces as soon as possible! Nak saaaaangaaaaaatttt :D
  17. I hate dirty talk. Nonsense! You got the wrong person laa if you want to do so with me -_-"
  18. Aku suka berkawan. Bukan berkahwin. Haha. Seriously, for me, friends are everything. Life is meaningless w/o them. Am I right? :)
  19. Aku cukup tak suka kalau orang buat muka kerek or muka mengundang dengan aku for no acceptable reason. Memang mintak kaki/tangan dari aku la tuu. Haha >:D
  20. Aku memang suka dengar lagu Inggeris though sometimes aku tak faham ape yang lagu tu cube sampaikan, contohnye lagu Like A G6 by Far East Movement :P. Oh ohh. Maher Zain is my current addiction right now! Wuhuuuu ^^
  21. Fav food? Tom Yam! Fav drink? Yeo's Justea ; Green Tea + Aloe Vera :D Tak pernah rasa? Go and get it now! Goooooooo! :P
  22. Aku jenis yang susah nak jawab phone calls. Even from my family. Dunno why. Memang dari dulu macam ni. Except dengan orang yang dah aku biasa. Hehee :D
  23. Aku bukan jenis yang cepat marah, except time PMS la. Hee. Sebab, tak elok kan marah-marah ni. Nanti cepat tuaaaa ^^
  24. Yahoo! Messenger? Tak berapa sukaaa. Sebab ade kisah sedih lagi sadis disebabkan bende alah tu T_T
  25. Aku ni seorang yang comel lagi baik hati. HAHA! Tak percaya? Tanye laa sape2 yang close dengan aku :P

Fuhh, akhirnye siap jugak. But urgh, kene tag 25 orang? -_-" Erm, macam ni jela. For those yang belum kena lagi and interested nak buat tag ni. Anda saaaaaangaaaaattttt la dialu-alukan. Sila la ye. Jangan malu jangan segan. :)

Eh ehh. Nak tag budak sorang ni laa. Danial Shafiq, sila la buat yeeee ^^

Till then, bbye (:

Thursday, October 28, 2010

Something good to be shared with ;

Assalamualaikum wbt.
&&
Hye (:

.....................................................................


A Mufti sat next to a Reverend on a flight . The reverend asked the Mufti...

Rev : What is your occupation?

Mufti : I'm into big business.

Rev : But what business exactly?

Mufti : I deal with God.

Rev : Ah, so you're Muslim religious leader. I have one problem with you Muslims. You oppress your women.

Mufti : How do we oppress women?

Rev : You make your women cover up completely and keep them in homes.

Mufti : Ah, I have a problem with your people. You oppress money.

Rev : What? How can one oppress money?

Mufti : You keep your money hidden away, in wallets, banks, and safes. You keep it covered up. Why don't you display it in public if it's a beautiful thing?

Rev : It will get stolen, obviously.

Mufti : You keep your money hidden because it is so valuable. We value the true worth of women far, far more. Therefore, these precious jewels are not on display to one and all. They are kept in honor and dignity...

.........................................................................


**Motif post ni adalah untuk menyedarkan kita yang wanita/perempuan ni sememangnya 'fragile'. Once broken considered sold. Erh, faham-faham sendiri la eh? (:
So, most of us, perempuan especially akan jadi saaaaaangattt la sensitif bila cakap pasal tutup aurat, bertudung la selalunya.

Yang tak bertudung selalu akan jawab macam ni bila orang tanya kenapa tak pakai tudung, kan tu perintah Allah SWT :

"Alaa, yang pakai tudung tu bukan semuanya baik kan? Ade jugak yang buat jahat, maksiat, zina, yang dengan seangkatan dengan dye la, bla bla bla.."

Aku da selalu dengar jawapan macam ni. Dah typical and common sangat. Yeah, ade jugak betulnye jawapan diorang tu. But, somehow, mendedahkan aurat tu la yang akan lead kite semua ke arah maksiat, zina. Am I right? Well, I do wear tudung. But, to be true, aku sendiri rasa yang aku ni belum fully-covered(tutup aurat) and aku harap aku akan dapat tutup aurat dengan sempurna, sooner or later, insya'Allah.

Kita ni dah memang hidup dekat akhir zaman. Kiamat bila-bila je boleh terjadi. So, bertaubat & berubahlah ke arah kebaikan before it's too late. Aku cakap ni pun untuk diri sendiri jugak yang sememangnye buat salah dalam sedar ke tak. Post ni bukan nak point a finger to those yang free hair, tak tutup aurat okay. Just untuk saling mengingati sesama Muslim :)

Err, okay la, I'd better stop now. Nanti terlebih-lebih pulak jadi ustazah celup. Haha ;D Till then, bbye. Salam... ^^

Wednesday, October 27, 2010

Going to be updated SOON! ;

Assalamualaikum wbt.
&&
Hye! :D

Ehem. Ehem. Testing Testing :D

Well, dah lama tak bukak blog ni. Kesian blog aku ni kan? Ish3. Takpe-takpe. Aku akan try update banyak-banyak story, pictures ASAP :) Dalam masa 12 hari cuti aku ni la. Insya'Allah..

Ohh, for those yang tak jemu-jemu datang blog yang tak berapa nak best ni though aku takde story baru or melawat blog korang, thanks a bunch! And for those yang sudi tinggalkan pesanan tak bersuara dekat chatbox pinky-pinky tu, sayang korang jugak. Eheheh ;D

Actually aku tengah online pakai HP Mini yang tak berapa best nak digunekan untuk update blog. Sebab kecik sangat. Maklumlah, aku kan rabun. Haha :P

Okayokay, taknak merepek lebih-lebih. Just wait for my next post okay! (:

Ehh, apesal ade gambar mamat ni pulak? Silapsilap! :P

Hah. Yang ni baru betul! Haha. So suhweet kan? :P Lap you lah Lampard :-*



Andd, enjoy la lagu ni eh? Joe Jonas saaaangattt la cute and adorable dalam vid ni. Ehehe ;D

Friday, September 17, 2010

I'm dying... ;

Assalamualaikum wbt.
Hye!


Disebabkan takde mood nak update, takde idea nak update, nak cakap ni aje laaaaa :



PUASA TAHUN NI..
T A K  B E S T !
(Tak dapat sahur & berbuka dengan family, at ALL! T_T)

RAYA TAHUN NI...
B O S A N !
(Duit raya tak banyak, assignment yang BANYAK! Tension betul akuuu T_T)


My dear April, PLEASE COME FAST ;(


Saturday, August 14, 2010

What A Girl Wants To Hear ;

Assalamualaikum wbt.
Hye! :D

I'll update my latest story later okay? ^^

------------------------------------------------------------------------------------



Girl : Thanks for the fun day.

Boy : No problem.

Girl : Can I ask you a few questions?

Boy : Sure o.o

Girl : And...

Girl : Be honest.

Girl : Have I ever crossed your mind?

Boy : No.

Girl : Do you like me?

Boy : No.

Girl : Do you want me?

Boy : No.

Girl : Would you cry if I left?

Boy : No.

Girl : Would you live for me?

Boy : No.

Girl : Would you do anything for me?

Boy : No.

Girl : Choose me or your life?

Boy : My life.

The girl ran away in shock depression. The boy ran after her and told her.......

Boy : The reason you never crossed my mind because you're always on my mind.

Boy : The reason why I don't like you is because I love you.

Boy : The reason I don't want you is because I need you.

Boy : The reason why I wouldn't cry if left is because I'll die if you left.

Boy : The reason I wouldn't live for you is because I would die for you.

Boy : The reason I'm not willing to do anything for you is because I would do everything for you.

Boy : The reason I chose my life is because you're my life.


------------------------------------------------------------------------------------



So sweet kan? Agak-agak, sape la yang nak cakap macam ni dekat aku eh? Frank Lampard kot? Haha. Memang nak kene fire aku ni :P

Saturday, July 31, 2010

Benci ;


Assalamualaikum wbt.
Hye :D

Okay, I think this is my last post before I went back to KMNS as today is my last day of holidays -__-''

Esok dah nak balik kolej. Waaa. TAK NAK & TAK SUKAAA :|

Lepas ni, hari-hari aku akan kembali penuh dengan pressure, tension etc. :'(

Plus, tak lama lagi nak dapat result UPS. T_T

Haih, semoga aku dapat result yang okay laa. Insya'Allah...

So, malam ni akan start packing barang-barang balik. Anddd, for sure banyak gilaaa. Haha :D

Okay, stop pasal kolej. Ni nak luahkan ape yang aku tak puas hati niii.

Tahun ni tak dapat pergi siniiii...........

PIKOM PC FAIR 2010 -_-"

Haih, sabar, sabarrr.

This is why 

I HATE H O L I D A Y S ! *__*

But, ape yang aku suka/enjoy sepanjang cuti ni ialahhhh :



The Sorcerer's Apprentice

Best gilaaaaaa! Sape yang tak tengok lagi, seriously, you have to watch this movie and you're not going to feel regret! :D Ohh, btw, hero dye hottt! :P



Jay Baruchel
(Hot stuff gila kannn? Haha :D)


Theme song untuk movie ni. And yeahh, I'm soooo addicted to it now! :D

One of the BEST part from this movie ;D




Inception

Yang ni pun best gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! But, a lil bit confusing. Sebab movie ni banyak suruh kita berfikir and if terlepas ape-ape, memang korang akan lost laa. Yang tak bestnyee ending dye mcm tergantung. Pffttt, tak suka kottt -_-"



Leonardo Dicaprio
(He's still hot yaww! I loikeee! :P)


Okayy, I better stop here. Still got tutorials to be done -_-" Till then, bbye.

Friday, July 30, 2010

Sumpah, I rindu You :( ;



Rindu You?

You = KMNS

Haha. Siyes tak percaya aku boleh rindu dekat kolej tu -__-'

Tapiii, aku rasa macam taknak balik sana jeeee -__-'

Because, I haven't touch my tutorial book yet!
(Just done one math tutorial ; Chapter 4A)

Waaaaa, ni yang tak suka niii. Cuti tinggal berapa hari je lagii :(

Ahh, lupakan pasal tutor dulu. Haha >:D

Malam nii, mesti tengok episod kemuncak Imam Muda! :D

And for sure aku nak Imam Muda Hizbur menang! Hihi :D


All the best IM Hizbur! :)



IM Asyraf, all the best jugak. Hee ;D


Okayokay. Off dulu. Nak pergi jalan-jalan. Hee ;D Till then, bbye! :)

Monday, July 26, 2010

Kita Menjana Nilai dan Skor :D ;

Assalamualaikum wbt.
Hye!

Long time no see maa. Ish. Rindu pulak dekat blog ni *Sila la percaya* :P

Well, dah 2 bulan blog ni terbiar, and almost 2 bulan jugak aku jadi budak 'nerd' dekat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS). Terlalu banyak benda yang nak aku ceritakan. So, let's make it simple and short! :)

Hari Pendaftaran


31/5/2010. Hari pertama menjejakkan kaki dkt KMNS. And tarikh tu jugak la hari aku tinggalkan rumah, family, kawan-kawan, jiran-jiran dll :( Seriously, sedih gilaa. Sebab ni first time tinggal jauh dari rumah & family. I'm not a homesick person, but it's quite hard to live without my family around :| But, life need changes right? So, I just think positive and start a brand new life (: Back to the point, after isi borang, tangkap gambar, amek jadual kelas, barang2, aku pun pergi la dekat blok aku, Kluster Cendekia aka Blok C2 yang terletak jauh gilaaaa nun atas bukit sana -___-'' Nak bukti? Jap jap.

Nampak takk? Tangga yang tinggi gila tuuuu? Hari-hari aku kene turun naik tangga tu -__-"

Andd, ni la laluan so-called Susur Gajah yang aku kene lalu hari-hari. Yeay for me huh? -_-'

Well, boleh dikatakan aku exercise hari-hari la kan? Haha. Exercise kaki jee. Sampai almost every week kaki cramp :D Sampai je bilik C2.4.3 which is stand for Blok C2, tingkat 4, bilik 3. Dah la blok C, tingkat 4 pulak tu? Haih. Sabar jelaa. Masa sampai bilik tu, takde orang. Maybe belum habis kelas. So, teruskan la kemas-kemas barang dengan ibu. But then, someone came in and waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! That was Faezah! My best friend!!! Am I dreaming or what? Aku dapat SATU BILIK DENGAN FAEZAH?! Ya Allah, bersyukur sangat-sangat :') Kitorang pun ape lagi, hugs and keep on screaming excitedly. Hha :D Time goes by, and finally ayah dengan ibu balik rumah, tinggalkan aku sorang-sorang dekat situ. Tsk tsk. Memang aku tahan nangis gila-gila time tu, nk cover kononnye aku tough, boleh biasakan diri dekat situ. But, dalam hati, Allah je yang tau betapa aku sedih gila nak berpisah dengan diorang :'(

Roommates(gambar tak boleh disiarkan atas sebab keselamatan :P)

- Faezah(Who else? Hha :D)
Well, macam yang dah cakap atas tadi, she's my best friend. Wait! Did I mention that we're in the SAME LECTURE TOO? Haha. Be jealous peeps :P Luckily we're not in the same practicum too. Kalau tak, memang hari-hari berkepit dengan dye je laa :D

- Syikin
Aku suka panggil dye Syikinggg. Hha :D Lawa & comel orang dye. Nak kenal? :P Ohh, dye pun budak sains hayat, but kitorang lain kuliah & prac. Dye sangat rajin ohh. Dye la yang paling last tidur dalam bilik tu. Aku? Orang first kot. Hehe :P

- Kak Fiza
Why 'Kak'? Cz Kak Fiza student Prog. Dua Tahun. So, she's 1 year older :) Ahha, dye student sains hayat jugak. Which means, satu bilik kitorang tu budak sains hayat. So, time nak buat report, mula la sesi 'bantu-membantu' especially part nak buat discussion and question :P

Classmates

H6P5 = Hayat 6 Praktikum 5. Ahha, First day masuk kelas, semua orang terkejut tengok ade orang baru dalam kelas tu(aku la tu). Haha. Sumpah kelakar. At first, memang tak berapa rapat dengan diorang, still malu-malu nak cakap. But then, we're getting closer and more closer macam sibs :) H6P5, you guys rawkkkss!! :D


Dulu, H6P5 ade 23 orang, if I'm not mistaken. But now, tinggal 18 orang je. Ade yang keluar pergi IPG, UiTM, PDT etc. Tsk tsk. Sedihh :(

Activities

Larian KAKOM




Kluster C lari dengan pengarah. Yeay! Haha. Maknenye kitorang tak boleh lari/memintas dye. Hhe. And even kitorang sampai last dekat padang, pengarah still cakap tahniah dekat kitorang :P



KAKOMers. Kontinjen yang mewakili KMNS untuk sukan antara matriks. Sekarang diorang tengah berlawan. All the best KMNS! :D



Ujian Pertengahan Semester (UPS)


Malam before UPS. Ramai yang berkumpul dekat bilik Izzati. Study Chemistry sama-sama. Memang happening and havoc gilaaa. Sekejap-sekejap je, ade orang bukak pintu and cakap "Mak aii, ramainyeeee...!" Haha :D

UPS Chemistry susah gilaaa. Andd, Maths, tak sempat buat satu soalan. Pfftt.
-__-"

Aktiviti Sampingan


Ahha, this is what we called Party Maggie! Haha. Kalau da malas sangat nak pergi kafe beli makanan or tengah takde duit, memang ni la makanan kitorang. :D Psst, jangan tiru aktiviti ni. Kalau sekali sekala je, boleh laa :D

Okay la, stop sini dulu. Insya'Allah nanti akan update lagi :) Btw, do pray that I'll get an excellent result for my UPS eh. Thanks in advance! :)

Till then. Love ya! xoxo

Tuesday, May 25, 2010

Here comes goodbye :') ;

Assalamualaikum wbt && Hye (:



Sorry I cannot hear you, I'm kinda busy.
K-kinda busy.
K-kinda busy.

Dah lama tak update(ayat yang sama je. Haha! :D). Takde mood sebenarnya nk bukak blog ni. Entah la. Macam-macam yang nak kene fikir(ni la keje part time aku : Memikirkan & memperbesar masalah yang tak seberapa :D).

Okay, first of all, aku tak dapat MARA. Takpe, takde rezeki. :) Someone told me, "Duduk Malaysia puas-puas dulu, nanti nak sambung, baru fly mana-mana...." Yeahh, seriously setuju dengan dye :)




Secondly, alhamdulillah. Aku dapat tawaran ke Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan :) Insyaallah aku akan ke sana. Rasanya either dalam minggu ni or minggu depan. Nak kemas barang-barang lagi. Doakan kejayaan aku eh :) Thanks in advance! :)

So, lepas ni, da jarang update blog, on Facebook, MySpace, formspring etc.
(Gah! Tak dapat bayangkan hidup tanpa internet -_-')

Ibu cakap, bawak la broadband tu. I was like, "Sape nak bayar nanti? Mahal kottt. Takpayah, takpayah -_-" Lagi pun, kalau ade internet, memang hilang la semua buku-buku nanti :D

So, lets start a NEW LIFE Mia! :)

Ohh, nak cakap thanks a BUNCH dekat semua yang still sudi jenguk blog ni. Even da lama tak update. Untuk yang jenguk lepas aku pergi matriks pun, thanks a LOT :)

Semoga korang semua berjaya dalam dunia blogging ni. Haha.

Last but not least, take a very good care of yourself okay! :)

And, I'm gonna miss all of you, especially :

And semua rakan blog yang aku kenal and tak kenal :D(yang takde dalam list, jangan merajuk pulak eh :D) Sayang korang semua :-*



Kalau ada sumur di ladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Boleh kita berjumpa lagi.


Till then. Bbye :')

Love,
Amirah Rashid

Thursday, May 13, 2010

Interview MARA 2010 ;

Assalamualaikum wbt. && Hye (:

Okay, ni cerita lama. Sebab interview ni berlangsung pada 27 April 2010, Selasa. Tapi, tak salah nak share pengalaman and sedikit tips kan? Eheh :D

Btw, tips ni more to yang dapat MARA tau (:




x TIPS 1 : Sebelum pergi interview.
  • Tolong la bangun awal, kalau rasa-rasa tak boleh sedar jugak, set alarm clock banyak-banyak bagi penuh satu bilik. Klik SINI and gerenti korang akan bangun lepas dengar.
  • Seeloknya gosok baju yang korang nak pakai malam before interview day. Nanti tak kelam kabut. And takpayah la gosok selicin-licinnye. Nanti komot jugak kan :P
  • Bersiap tu, ala kadar je. Jangan korang tempek bedak macam nak pegi opera cina dah la. Interviewers tu pun bukan nak tengok bedak korang.
  • Lelaki digalakkan pakai kemeja dengan slack, perempuan pulak baju kurung.
  • Kasut better yang bertutup. Elakkan bau busuk. Haha :P Perempuan, takpayah la pakai heels sampai berpuluh-puluh inci ye. And perempuan yang tak pakai tudung, rambut korang kena ikat dengan kemas.
  • Do some research on MARA, the course and the university yang korang nak. Nanti dye akan tanye. Selalunya lah.
  • Pastikan korang dah readykan semua dokumen yang diperlukan dalam 1 fail. And bawak jugak few photocopy.
  • Bawak sikit alat tulis, especially pen.
  • Digalakkan bawak air dengan gula-gula untuk elak rasa mengantuk.
  • Bagi orang Islam, solat subuh jangan lupa, and kalau boleh, solat hajat sekali. Doa dengan selawat juga jangan lupa (:
  • Jangan lupa breakfast! Maybe takde selera nak makan pagi tu, tapi, at least makan roti and minum susu or milo. Energy itu penting. And so brain korang boleh function well.
  • Salam and mintak restu/berkat/doa parents korang agar semua berjalan lancar.
  • Pastikan korang dah tau macam mane nak sampai dekat tempat interview tu. Nanti takdelah sampai lambat sebab sesat.
  • Keluar awal. Malaysia kan selalu sesak pagi-pagi. Lain la kalau korang ade private jet or telikopter macam Doraemon punya tu.
  • Time betul-betul dah nak bertolak tu, buat last check untuk semua benda, especially dokumen penting tu.
x TIPS 2 : Apabila sampai tempat interview & semasa tunggu giliran.
  • Pergi tempat pendaftaran. Cek nama kita. Isi segala borang yang dye bagi. Serahkan segala dokumen yang dye mintak.
  • Selagi tak diarahkan naik tempat interview tu, duduk bawah sambil bersuai kenal dengan budak-budak lain. Nanti dapat la tambah kawan korang dekat fesbuk tu. Hahah :D
  • Sentiasa peka and dengar ape yang orang tu cakap. Takut-takut nanti korang leka and tak perasan giliran korang dah sampai.
  • Pastikan korang tau korang dapat sesi berapa and panel berapa :)
  • Again, banyakkan bertenang, jangan nervous sangat. Selawat banyak-banyak. Zikir pun boleh :)
x TIPS 3 : Semasa interview.
  • Mulakan langkah dengan doa untuk yang Islam. Tenangkan diri, jangan nervous sangat.
  • Masuk bilik panel yang betul.
  • Ketuk pintu dua kali sahaja. I mean, "tok tok". Bukan "tok tok tok". Sebab dengar cite, kalau ketuk 3 kali, macam rude sikit. Entah la -.-
  • Salam interviewers tu. Laki salam laki. Perempuan salam perempuan.
  • Duduk dalam keadaan selesa. Jangan bongkokkan or sengetkan badan. Nanti nampak macam orang malas.
  • Serahkan dokumen yang diperlukan. Tangan kanan ye :D
  • Pandang mata interviewers tu. Ini akan buat kite nampak yakin and tak takut.
  • Jawab soalan dengan tenang and yakin. Kalau tak dapat jawab, pause sekejap and fikir.
  • Elakkan 'ummm' 'aaaa' 'errr' etc. Sebab ni bukan kelas vokal ye.
  • Jangan banyak sangat buat gaya tangan time jawab soalan. Ni bukan pidato :D
  • Kalau dye tanya kelemahan kita, bagi je tau. But, cover balik dengan cakap "But I'll try to improve myself". Nampak la yang kita ni seorang yang berusaha untuk memperbaiki diri :P
  • Selalunye diorang akan tanya kita ada ape2 soalan nak tanya tak? Seriously, tolong la tanye. Satu pun jadi la. Baru la nampak kita betul2 nak scholarship ni and minat dengan bidang yang kita nak amek tu :)
  • Lastly, dah habis sesi interview tu, cakap thanks and salam lagi sekali dengan diorang. Jangan korang mintak fesbuk dye dah la. Haha :D
  • Keluar bilik tu, tarik nafas lega and ucaplah alhamdulillah :)
  • Sentiasa berdoa agar kita dapat scholarship tu. Insya'Allah :)
Fuhh, panjang pulak tips ni. Harap-harap dapat la membantu sedikit sebanyak untuk sape2 yang akan pergi interview nanti :)

And now, nak cerita ape yang berlaku or kenangan-kenangan hari interview aku tu :)
  1. Tempat interview dekat Anggerik Mall, Shah Alam. Nasib baik pagi tu tak jammed sangat. Cuma kitorang bertolak lambat sikit sebab ade prob dengan dokumen2 yang kene bawak tu.
  2. Ayah call orang tu, tanye dekat mane bangunan tu, dye kate dekat2 dengan Maybank. Okay. Mula2 da nampak satu Maybank. Tapi, jalan depan sikit lagi, jumpa satu Maybank lagi. What the? -.- Tapi ayah dengan confidentnye cakap tempat tu dekat dengan Maybank yang mula2 tu. So, pegi jela dekat situ.
  3. Masuk bangunan tu, tanye guard tu mana office MARA? Dye cakap takde. Yeah. Maknenye tempat tu dekat dengan Maybank lagi satu tu -.-
  4. Aku terpaksa berjalan kaki dengan fail & bag dekat tangan around 2km maybe? Sebab ayah kate kalau nak naek kereta, takut dekat sana takde parking -.- I was like, "Ayahhh, adik pakai heels niiiiii....." (cakap dalam hati je). And sampai sana, TAKDE lagi parking -.- (banyak parking la maknenye).
  5. Dengan berpeluh-peluh, pergi daftar. And what a 'lucky' day! Dapat sesi pukul 11. Time tu dah pukul 11.10! Borang yang nak kena isi, astaga. Ber-page-page -.-'' Tapi, isi jugak lah kan.
  6. Time nak serahkan borang, orang tu cakap tak lengkap. Surat beranak ayah dengan ibu takde. Nasib baik ayah bawak copy. Then, serahkan balik. And dye suruh naik tingkat 3.
  7. Jalan-jalan cari lif. Tak jumpe! Naik jela tangga tu -.-
  8. Sampai atas, kena daftar lagi. Lepas tu baru la dapat duduk and kenal-kenal dengan orang lain. Ade 4 orang sebelum turn aku. So, takdelah rasa cuak sangat.
  9. Akhirnye turn aku sampai and masuk la bilik panel tu. Okay, rasa macam geram gilaaa sebab aku lupa nak salam orang tu and terus duduk! -.-'
  10. Kerusi tu pulak jenis yang boleh goyang-goyang tu. And aku keep on goyang kanan, kiri, kanan, kiri. Adoii -.-'
  11. Soalan yang aku dapat pun, kira tahap okay. Tak tough gila2 :)
  12. Again, aku lupa nak salam orang tu lepas dah habis -.-
  13. But, alhamdulillah, aku dapat panel yang baik, sporting and friendly(sorang lelaki and sorang perempuan). Ade satu incident yang lawak berlaku. Tapi taknak la cerita sini. Haha. Nak tergelak je bila ingat balik :D :D :D
So, sampai sini ajelah post ni. Again, harap dapat membantu sape2 yang baca. And takpayah la takut dengan interviewers tu. Diorang baik la. Tak makan orang pun :)

Ohh, btw, result MARA ni keluar 17 May 2010 kalau tak silap. Yeahh. Cuak gilaaaaa -.-' Wish me luck and doakan aku eh :) Thanks :)

Till then, bbye! :)

    Wednesday, May 12, 2010

    Balik dari hospital, terus jatuh sakit. ;

    Assalamualaikum wbt. && Hye (:


    Pagi tadi ikut Hafizah, my bf buat medical check up dekat Damai Service Hospital, Melawati. Dye akan masuk UiTM Machang, Kelantan hujung bulan Jun nanti. So, better buat awal. Nanti tak lah kelam-kabut.

    Aku pergi sana buat ape? Teman dye je :P Sebab aku belum dapat tawaran mana-mana lagi. So, buat ape nak buat medical check up sekali kan? :D

    Sementara tunggu Fiza dating dengan doktor tu, aku lepak dekat ruang menunggu tengok gelagat tiga beradik main dekat akuarium yang ade dekat situ. Comel gila diorang(macam aku. Haha :D)

    Yang aku geramnye, ade sorang abang ni dekat main counter tu asyik tengok-tengok aku je -.-. Pelik ke kalau orang pakai selendang hitam, tee biru, cardigan biru, seluar hitam, kasut putih? -.- Sekali aku pandang dye, dye buat-buat pandang tempat lain. Takut ke bro? -.- Last-last, aku buat tak tau and dengar lagu dekat phone je.



    Ohh. Btw, aku baru tau kalau nak buat X-Ray,

    Kena 'free'kan badan from pusat ke atas! You know what I mean right? Nothing on your body except for the cloth untuk X-Ray tu. :O Tudung pun kena bukak! :O :O

    Aiyaa, ni yang taknak buat medical check up ni -.-

    So, wahai pihak hospital, biar la doc perempuan handle perempuan and vice versa. Please?

    Balik from hospital tu, my flu getting worse. And terus rasa macam demam. Ni yang tak suka ni. Because I HATE MEDICINES! -.-

    But, still nak berjalan lagi and kitorang pergi lunch dekat JJ AU2 :)

    ---------------------------------------------------


    Ini la dinner aku. Macaroni Cheese :D. Bukan main payah nak buat. Asyik call Fiza je tanya macam mana nak buat. Padahal ade je instructions dye dekat belakang tu. :P

    Last-last, siap jugak. Ni la hasilnya......

    Ade nampak macam cacing tak? Bhahaha :D

    Okay, seriously, benda ni sedap(tengok la sape yang masak kan? :P). Tapi cepat muak la. And sampaikan tengah taip ni pun, tak habis-habis lagi makan -.-

    Ade sape-sape nak? Haha. :P

    Err, better aku stop sekarang. Hingus dah makin meleleh-leleh keluar ni.

    And sorry tak dapat jenguk blog korang malam ni. But I'll try untuk jenguk jugak. Till then, bbye. Nyte (:

    Tuesday, May 11, 2010

    Ini interview ke ape? :D ;

    Assalamualaikum wbt. && Hyee! :D

    First of all, nak cakap thanks sangat-sangat dekat rakan blogger yang sudi men-tag aku. Rasa macam banyak je kene tag. Tapi asyik tangguhkan je -.- Sorry guys. And, sorry lagi sekali sebab tak dapat nak buat tag korang yang dulu-dulu tu. Sebab sekarang pakai laptop baru. Semua link tag yang disimpan ade dekat laptop lama. Isk isk. Sedih :/



    So, hanya tag ni yang dapat dikenal pasti sebab tuan yang bagi ni pun tinggalkan link dekat comment.

    Thanks to Kyuubi yang perasan hensem untuk tag ni. Haha :P

    So, here we go......


    What is your full name?
    x Jap, mane IC aku eh? Haa. Jumpe dah. My name is Nur Amirah Nabilah

    When is your birthday?
    x 20 January 1992. Selalu orang tak ingat. Sobs sobs :(

    What is your daddy's name?
    x Mohd Rashid

    What is your your mum's name?
    x Normala

    How many siblings do you have?
    x Only 3. Including me (:

    Where do you live?
    x Kuala Lumpur

    Your favourite colour(s).
    x Blue, black, purple and PINK!

    Still studying?
    x Not yet. Still waiting for any offer.

    Do you have a bestfriend?
    x Yeahh :D

    Do you love them?
    x Indeed!

    Pop or jazz?
    x Pop-corn :P

    Chicken or beef?
    x Chicken

    Coke or 100plus?
    x 100 Plus (pengganti ubat since I hate medicine!)


    What brand is your purse?
    x Milk Teddy

    How much do you have in your wallet right now?
    x Err. RM10 I guess :P

    High heels or flat?
    x Flat. I hate heels!


    Skirts or jeans?
    x Jeans

    Shirt or blouse?
    x Shirt

    Watch or bracelet?
    x Watch

    Favourite watch's brand?
    x Swatch, sebab design dye semua lawalawaaaaa :D

    Do you have girlfriend?
    x Yes (kawan perempuan kan :P)

    Do you have a boyfriend?
    x The special one takde. Ade sesape nak masuk line? Wakaka :P

    Did you love her?
    x Yes bebeh! Mmuahhxoxo :-*

    Did you ever kiss him?
    x No laa -.- (boyf pun takde, nak kiss apenye?)

    Facebook or Myspace?
    x Facebook :)

    What is your dream?
    x To be a Crime Scene Investigator(CSI). And of course nak berjaya dunia akhirat :)

    Please tagged other ten friends of yours :
    x Rasenye dah ramai yang dah buat benda ni. So, takpayah tag la kan :)

    Monday, May 10, 2010

    Man U menang, Chelsea kalah. Sobs sobs :( ;

    Assalamualaikum wbt. && Hyee! :D

    Tajuk tu, nak kasi gempak je :P Bagi la chance dekat fans MU merasa kan? Hihi. Kejam jugak aku ni kan? :P

    "A hat-trick from Didier Drogba, two from Nicolas Anelka and one apiece from Frank Lampard, Salomon Kalou and Ashley Cole made it a championship-clinching day to remember :)"


     Muka-muka pemenang :D

    Memang enjoy gila tengok game diorang semalam. Even geram bila Chelsea gol, MU pun seboksebok nak gol -.-' But, a winner, always a winner! And they deserve the title! :D

    Its not 4-0 but, 8-0 babyyy! What a wonderful game to watch! :D *Ahh, I can't stop smiling while typing this :) :) :)

    Erk? Lampard, you buat I jeless -.-

    Eee, noty sape yang jatuhkan laki I ni. Babab karang baru tau.


    Tamat sudah perjalanan EPL,
    Bergembira hanya untuk seketika,
    Mari kita teruskan usaha,
    FA Cup kini menjadi tumpuan!.
    (ni sajak or pantun pun aku taktau :P janji ade :P)

    **
    Minute detail : HERE
    Match Report : HERE

    -------------------------------------------------------




    Walaupun happy dengan kemenangan Chelsea semalam. Aku still sedih. Sobs sobs. My best friend, Faezah pergi matriks hari ni :') Yeahh, memang still boleh jumpe, tapi tak sekerap dulu lagi :(.

    Aku doakan semua kawan aku yang pergi matriks or UPU or Form 6 ALL THE BEST! And take care dekat tempat baru. Jangan lupekan aku dekat sini eh. Sayang korang sampai bila-bila :-* :-*

    Sunday, May 9, 2010

    Hari ini hari Ibu, esok hari Isnin :P ;

    Assalamualaikum wbt && Hyeee! :D

    Dah lama tak update. Takde mood sebenarnya. Plus, selalu hangout dengan kawan, almost setiap hari. Balik rumah penat, dapat bukak Facebook je. (Alasan orang malas, macam ni la. Haha :D)

    So, entry ni ditujukan khas untuk my Ibu bebeh,

    Normala bt. Abu Hussain<3
     
    Ibu, terima kasih sebab melahirkan adik dekat dunia ni. Sembilan bulan ibu bawak adik ke hulu ke hilir. Walaupun adik tak tau rasa dye macam mana(or maybe soon adik akan tau, haha :D) adik dapat rasakan mesti penat gilaaa kan? Itulah kasih & sayang yang ikhlas setiap ibu kepada anak-anaknya. Tak pernah  mengeluh and rasa penat. Adik sayang ibu :-*

    Ohh, terima kasih jugak sebab melahirkan dua orang lelaki, along dengan baby. Walaupun kitorang selalu gaduh, main kejar-kejar dalam rumah semata-mata nak berebut remote control astro. And disebabkan tu, ibu sanggup beli remote control banyak-banyak so kitorang tak berebut lagi. Tapi tak lama lagi, jahanam la TV tu. Haha :D Adik sayang ibu :-*

    Disebabkan adik sorang je anak perempuan ibu, sometimes rasa macam bosan. Sebab takde kawan nak kongsi rahsia, cerita. Nak cerita dengan ibu adik segan. Hihi :P But, kalau boleh, memang taknak ade adik beradik perempuan yang lain. Sebab nanti kene kongsi barang la, kongsi itu, kongsi ini. Haha :D Adik sayang ibu :-*

    Adik ingat lagi time adik demam panas masa kecik-kecik dulu. Ibu sanggup berjaga malam, jaga adik. Masa adik kene chicken pox, ibu bersusah payah cari daun ape tah sebab taknak bagi rasa gatal. Your sacrifices are countless ibu :') Adik sayang ibu :-*
     
    And, adik ingat lagi ibu pernah mengajar adik time darjah 2. Ibu ajar muzik. Dalam kelas, depan kawan-kawan, adik panggil ibu 'cikgu'. Rasa pelik and kelakar pun ade jugak. Haha. Tapi, kalau takde orang, baru adik panggil 'ibu' :P Adik sayang ibu :-*

    Tak dapat adik bayangkan macam mana hidup adik kalau ibu dah takde dekat dunia ni.
    • Nanti siapa yang nak tolong tengokkan selendang adik okay ke tak?
    • Nanti siapa yang nak cakap "Bila nak belajar masak ni?"
    • Nanti siapa yang nak marah-marah adik kalau adik drive tak betul?
    • Nanti siapa yang nak suruh adik tolak troli dekat supermarket?
    • Nanti siapa yang nak suruh adik tolong taip nama student2 ibu?
    • etc.
    Yang paling adik terharu, ibu dengan ayah sanggup ulang alik pergi Pejabat Kementerian, Pejabat MARA, etc. sebab nak uruskan pasal result SPM adik tu :') And sometimes, bila adik rasa give up, adik buat tak endah je ape yang ibu usahakan. Sampaikan kite tak bercakap selama 2 hari. Adik mintak maaf sangat-sangat :'( Adik tak bermaksud nak buat macam tu sebab kadang-kadang adik rasa dah tak larat nak fikir pasal ni. Tapi bila fikirkan ape yang ibu dengan ayah dah buat, adik rasa bersalah sangat. Adik sayang ibu :-*

    Terlalu banyak kalau nak tulis pasal ibu dekat sini. Sebab dah 18 tahun ibu jadi ibu adik :') But, no matter what, you're the best among the best! No one can replace you. There's only one thing I'm hoping for, please be by my side till my last breathe, ibu :') Adik akan selalu doakan yang terbaik and untuk kesejahteraan ibu dunia & akhirat. Adik sayang ibuuuuu! :-*

    Selamat Hari Ibu untuk ibu adik && semua ibu di dunia ini :)

     
    Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever.

    Wednesday, April 21, 2010

    Kenapa susah sangat? ;

    Assalamualaikum wbt. (:




    Best friends = Kawan baik/rapat.

    Bukan semua orang ade best friends kan?

    And bukan semua best friends itu BEST :D

    Sebenarnya, aku terfikir, kenapa kawan tu lebih penting and lebih selesa untuk kite bercerita, kongsi masalah? Kenapa bukan parents?

    Ade orang cakap, kawan lebih memahami and selalu ade bila kite perlukan dye.

    Betul ke? :D

    Sometimes, memang kite kena admit yang benda tu betul. Sebab aku ade ramai kawan. Merata-rata and bersepah-sepah kawan aku(agak kejam ayat ni :P).

    Tapi aku terfikir, siapa best friends aku? Kalau aku cakap si A, si B, si C, si D ni best friends aku, yang lain kate "Yelaa, aku bukan best friends kau kan?"

    Aiyaa, pening aku dibuatnya. Kalau macam tu, kenapa perlu ada istilah BEST dekat Best Friends tu? -.-"

    Senang cite, semua kawan aku ni best friends aku la. Deal? :))

    ----------------------------------------------------


    Hafizah bt. Abd. Halim
    Yang kiri tu English teacher kitorang from Form 1-3.
    Dye selalu puji aku sebab fail english aku selalu kemas & teratur.
    Wakaka. Ade kaitan ke? :P

    Kawan paling lama yang aku kenal. Since kitorang dekat tadika lagi. Tadika sama. Sekolah rendah sama. Sekolah menengah sama. Dah tu, kelas pun sama. Duduk sebelah-sebelah dalam kelas. Pendek kata, kitorang ni selalu sama aje lah :D

    Memang tipu lah kalau cakap kitorang tak pernah bergaduh. Yes. We do fight each other. For silly things la selalunye. Memang nak tergelak bila ingat balik. Yela, dah nama duduk sebelah-sebelah. Bila gaduh, tukar tempat duduk. Macam budak tadika je time tu.

    Terlalu banyak kalau nak cerita pasal dye ni dekat sini. But, there's one thing aku nak bagitau kau Fiza(kalau kau baca ni la :D). No matter what, kau best friend aku and aku harap kite kekal berkawan sampai bila-bila. Aku sayang kau. Lagi-lagi sebab kau selalu hantar aku balik rumah bile kite hangout sama-sama and selalu bagi aku pinjam DVD kau. Haha :D

    Best friends forever, okay darl? :-*

    Best friends are too many to be listed. But never too many to be loved :)

    -------------------------------------------------

    Sometimes, people changed. And they don't even realized about it. 

    Sama la macam kawan. Bila further study, masuk kolej, masuk U. Jumpa kawan baru. And kadang-kadang, sampai terlupa kawan lama. Bila jumpa, dah tak kenal.

    Bila ada teman istimewa, lupakan kawan. Dekat mata tu ada si dia aje. Terlupa dekat kawan.

    Tapi, bila susah, bila ada masalah, kawan jugak yang dicari. Menangis tak ingat dunia. Meraung sana sini.

    (Sebab tu aku takde pakwe. Aku taknak nanti aku jadi macam orang atas ni. Haha :P)


    Aku post ni sebab kebanyakan kawan aku yang dah nak further study lepas ni. Ade yang akan fly ke luar negara. Ade yang masuk matriks. Ade yang dapat dekat utara, barat, timur, selatan. And kite semua akan jarang jumpa lagi lepas ni. Bukan lagi macam sekarang. Boleh melalak suke-suki dekat tempat karaoke, berebut bola nombor 8 dekat tempat bowling, berebut nak cakap "Aku paling comel", and banyak lagi benda yang kite lakukan sama-sama.

    Walaupun dekat mana korang berada lepas ni, aku doakan yang terbaik untuk korang semua dunia akhirat and semoga kita still keep in touch.

    Kalau nak tunang/nikah/kahwin/beranak, jangan lupa jemput aku. Tapi, jangan sesekali langkah bendul okay! Nurlin kene kawen dulu, lepas tu aku. Sebab kitorang lahir bulan Januari. Haha :D

    Dah dah. Kalau tulis panjang-panjang lagi, boleh menangis aku :P

    Aku SAYANG semua kawan aku :-* :-* :-*

    A true friend is someone who thinks that you are a good egg even though he/she knows that you are slightly cracked :')

    Sunday, April 18, 2010

    Majlis Anugerah Cemerlang SMKLK '10 ;


    Assalamualaikum wbt. (:


    Hari : Sabtu
    Tarikh : 17 April 2010
    Masa : 8.30am - 12.00pm
    Tempat : SMKLK, Kuala Lumpur


    Mulamula sekali, HAPPY GILAA sebab dapat jumpa AB Sibs dengan kawan-kawan yang lainnnn ;D
    (though selalu hangout/lepak dengan diorang :P)

    Secondly, happy jugak sebab dapat masuk sekolah balik. Rindu gila kot dekat sekolah tu :') And terima kasih sangat-sangat dekat sekolah tu sebab sudi bagi anugerah dekat budak comel ni :P

    Semoga SMKLK terus gemilang! ^^,


    Puteri Islam still the BEST :D :D

    Pengawas yang terbaik :D

    The VIPs

    Dewan Angsana :)

    Tahniah dekat semua yang dapat anugerah. Especially to AB Sibs :

    • Muhammad Zharif Zhafri - Anugerah Khas Ketua Murid SMKLK, Murid Cemerlang SPM '09, Murid Terbaik Perdagangan
    • Nurlin Munirah Hani - Anugerah Khas Kokurikulum, Murid Cemerlang SPM '09, Murid Terbaik Mathematics, BM, Sejarah, P. Perakaunan, Tasawwur Islam, EST
    • Nurul Shazwani - Anugerah Khas Akademik, Murid Cemerlang SPM '09, Murid Terbaik BI, Physics, Bio, Add Maths 
    • Nur Aimi Liyana - Murid Cemerlang SPM '09, Murid Terbaik Chemistry
    - Murid Cemerlang SPM '09 (From AB Sibs) :
    • Aminiril Aziemah
    • Faridah Yasmin
    • Nur Amirah Nabilah (asal macam kenal je nama ni? :P)
    • Nur Liyana
    • Nurhanim
    • Nur Syazalina
    • Nor Faezah
    • Nur Syarah Izzati
    • Hafizah
    • Lynna Juliana

    Semoga korang semua(including the other AB Sibs) berjaya dalam apa jua yang korang buat lepas ni. AB Sibs forever yawww :D


    -------------------------------------------------------

    Again, I'm not in the picture :D

    Macam biasa, lepas majlis, kitorang gerak ke Wangsa Walk Mall. Untuk ape lagi kalau bukan karaoke! Dengan baju kurung lagi tu :P

    So, lagu-lagu yang kitorang nyanyi semalam :

    • Cari Jodoh - Wali Band
    • I Don't Love You - My Chemical Romance
    • Gee - Girls Generation
    • Fantasia Bulan Madu - Search
    • Relaku Pujuk - Spider
    • I'm Yours - Jason Mraz
    • Atas Nama Cinta - Rossa
    • The Climb - Miley Cyrus
    • My Happy Ending - Avril Lavigne
    • This Ain't A Scene - Fall Out Boy
    • One Time - Justin Bieber
    • Biarlah - Nidji
    • The Reason - Hoobastank
    • When I'm Gone - Simple Plan 

    Next :

    - Rumah Pn. Zubedah(English Teacher)
    - Hangout dengan Nina<3
    - Hangout dengan Mira and Kiera :D

    *Ibu dah marah-marah sebab asyik keluar jeee -.-"


    ---------------------------------------------


    Yeahh, Chelsea kalah pagi tadi. Bersuka ria lah peminat MU yeee -.-"
    Whatever it is, I'm soooo proud with you baby(Frank Lampard).
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Designed by 100 Web Hosting