Sunday, October 4, 2009

Eid '09 (2) ;

okay, sambung update balik while enjoy && tgk game between Chelsea dgn Liverpool. perasaan skrg ; sedih& cuak. sedih sbb bukan Petr Cech yg jd goal keeper. and cuak sbb, aku xabes study PHYSICS lagii! waaaa ;( okayokay, cool down mya ;)

22.9.09 (3rd Day of Raya)

pagi tu, xbuat pape pun. dgr lagu, tgk tv, mkn, smyg, tido. haha. bosan gila. xde org dtg beraya. and xde sape yg nk bwk aku pegi beraya. huuu. then, ptg tu, pergi kampung ayah pulak. dkt aje. xsmpai 20minit perjalanan pun ;) family ayah, mcm biasa la, dgn tradisi diorg : bagi duit raya beramai2 (saudara mara sume duduk dlm satu bulatan bsr, and tunggu ank2 sdare jln, salam andd amek duit raya) can u imagine that? best gilaa. dpt around rm100 dlm satu hari. sape xsuke? haha :DD cuma, thn ni ade kelainan sikit. ktorg buat solat jemaah and buat tahlil arwah, and of course ade bace yassin. lps da selesai sume2 tu. ktorg main bunga api and mercun plak. prnh dgr mercun klcc? mercun bateri? lawa gilaa. dye keluar bunga api mcm yg ade time merdeka/new year tu. then, cousin2 aku yg cameras freak sume suruh tgkp gmbr. but, sorry la. xblh show sini. diorg xpkai tudung. hee :) around 1am, pergi rmh moksu(sblh kg ayah aje), sbb nk mandi. aku xbrani nk mndi dkt toilet kampung ayh aku tu. gila freakyy :D lps mndi, tgk siaran ulangan chelsea lwn tottenham(game yg xdpt tgk sbb kg ibu xde astro --") lps abes, tido la. ape lagi en :P


see, sepupu and ank2 sdare aku tgh beratur ;)

23.9.09 (4th Day of Raya)

again, pagi tu xbuat pape. nasib baik la mak endek ajk pegi raya rmh kwn dye, cikgu zuraidah dkt bukit rambai. rumah dye besar gilaaa kot. lps mkn2, jln2 dlm rmh dye. siyesly, rmh dye mcm muzium. mcm xde org yg duduk situ. dapur dye, xnmpk lgsg brg2 utk dimasak(sayur, minyak, etc.) time nk balek, diorg ajk tgkp gmbr. ahha, aku mcm biasa laa. pegi menyorok dkt mne2 so diorg xdpt pggil aku utk brgmbr skali dgn diorg :DD tp, disebabkan xbrgmbr dgn diorg, aku da tlps RM5 wehhh. haishh. sbr aje la :P


cousin2 yg control ayu :P

all of sudden, kak syira, my cousin, ajk lepak rmh dye. correction: ajk tlg dye dkt rmh dye sbb ade kwn2 dye nk dtg. at first, i refused. rase mls. doesn't mean aku pemalas okayyy :P but then, bile fikir xde kwn nnti, aku join aje la. keje ktorg dkt situ, basuh pinggan, angkat pinggan, lap pinggan. main dgn air aje lah dkt rmh dye tu. abes kasar tgn aku yg lembut ni. haha :D time ktorg basuh2 pinggan tu ttbe dye dtg dapur n ckp...

kak syira: alaa, kesiannye korg ni. mesti pnt en? xpe, nnti mlm akak bwk pegi jln2 eh.
ktorg: okay! set! :D

so, around 1am, ktorg pergi Dataran Pahlawan. mkn mcdonald. btw, boleh x korg bygkn, 7 org naek kancil? gila enn? but, da dua kali aku rase situasi mcm tu. haha. sempit dye, xpyh ckp la. mcm dlm tin sardin! sardin tu pn rasenye xprnh rase sesempit mcm yg ktorg rase :DD it was really fun and aku enjoy spend time dgn cousin2 aku yg gilagila tu :D dlm pkul 3 kak syira hntr aku balik dkt kampung ibu.


bukti: resit mcdonald :P

24.9.09 (5th Day of Raya)

last day dkt melaka. rase happy sbb aku da xpyh basuh pinggan dkt kampung tu lg. haha. but sedih sbb da kene bpisah dgn cousin2 yg jrg gila aku jumpe. haih -__________- xpe, raya thn dpn ade lg, insyaallah :) so, mlm tu, amek baby(my lil bro) dkt kg ayah. then, gerak balek KL. luckily, jln clear gilaa. so, skjp je da smpai KL.

Konklusinya, raya thn ni biase aje. blh thn la jgk. mcm raya2 thn lps. lg pn, lps aje cuti raya, ade exam gerak gempur selangor. andd, aku bwk aje buku, bace harapan laa :P cume yg xkn dlupekan, naek kancil 7 org! :DD

okay, itu aje nk cite psl raya dkt kampung. psl raya dkt kl, nnti la ehh. insyaallah lps gerak gempur aku update :) till then, bbye. nyte :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting