Sunday, October 4, 2009

Eid '09 ;

eventho cerita ni da lame, aku still nk post. nk buat kenang-kenangan. hee :D so, sapesape yg xnk bace, xpyh bace okay. *gila kerek. haha :DD btw, thn ni aku dpt 2 kad raya aje. from syarah andd yana. tp, sms raya, dpt byk gila. thx a lot wehh :)


from left ; sya, yana

yg aku nk tergelak, duadua kad ni ade ckp psl boyf. haishh korg ni, mne ade sape nk aku laaa. lampard sorg tu aje yg nk org gila mcm aku ni. :P ehh, back to the point ;

19.9.09 (Malam Raya)

alhamdulillah, dpt jgk berpuasa dkt kampung. tp, rasenye, b'puasa dkt kg lg memenatkan compared to kl. --" ktorg smpai melaka ptg b4 last day of ramadhan. jln sesak gilaaa. but, tu normal la kan. semua nk balik beraya. so, lps berbuka, ktorg mulekan operasi mengemas rumah. baru lps renovate kot. bersepah gilee. penat dye xpyh ckp laa. mcm nk patah backbone aku nih. tp, lps aje buka puasa. sume penat hilang. sbb ape? sbb dpt maen bunga api. haha :D siyes best wehh. try laa :P then, around 12am, bru start gosok baju raya. tema ktorg thn ni red+maroon. i wore pink kurung btw. hee xD for the first time, aku tdo pkul 3 pagi. kalau takk, pkul 10 da masuk bilik tdo da :D

20.9.09 (1st Day of Raya)

rayaaaa! wuhhuuuu. xpyh bngun sahur lg. haha. but, bangun pagi tu, mandi sunat, solat anddd MAKAN! lemang, ketupat, rendang, lontong, sambal kacang, sume aku hentam :DD yelaa, mase raye ni la kite dpt rase mknn mcm tu kan. kalau x, bile lg :) lps sume da balik from masjid, ktorg pergi ziarah kubur arwah atuk & nenek. dkt aje. jln kaki da smpai. aku still igt, ade 1 hari tu, aku merajuk, and pergi m'bawa diri dkt kubur atuk & nenek aku tuh. org yg ade dkt situ sume pndg pelik je. haha :D lps pergi kubur, singgah rmh nek cik aku dkt2 dgn kubur tu. ramai kot yg serbu rumah dye. yg sedihye, punye la aku sbr nk dpt duit raya, tp dye TAK BAGI! aku pn balik and ckp dlm hati, nek, kalau bg singgit pn saye terima nekk. sobs sobs :( lps tu, raya rmh jiran2 sekeliling kampung tu. again, still xdpt duit raya lg. haishh miraaa, bile kau nk terima kenyataan yg kau ni bukan budak2 lg haa? :P

but, for me, 1st day raya thn ni bosan sikit. sbb xdpt jln2 rmh sdare lg. tggu pektam aku smpai esok. haish. sbr aje la. so, utk hilangkan kebosanan tu, aku pergi lepak dkt pantai skjp dgn sepupu aku, taja. pergi sane buat ape? mandi? hell no! ktorg jln2 tepi pantai tu je. andd, main lukis2 dkt pasir.


comel kan? comel kan? comel kan? :D

21.9.09 (2nd Day of Raya)

finally dpt pergi raya dkt rmh sdare2 dkt melaka tu :) tp 2 rumah aje. 1st, rumah Nek Yi. yg aku suke raya rmh nek yi ni, sbb ade kambing! blh tgk kambing dekat2. hehhe :P comel wehh. lglg, kambing tu baru lg lahir. minum susu pn pakai botol susu. nk tgk ank kambing tu takk?



time dye panggil mak dye, comel gile wehh. it sounds like "makkk, makkk..." :DD then, gerak pergi rmh Nek Su pulak. tp xdduk lame2 cz da mlm time tu. yg paling best, mlm tu, ktorg buat BBQ! fuhh, sedap gile wehh. yg kelakarnye, setiap org, i mean, budak2 la, ade polystrene cup masing2. anddd, ade NAMA diorg dkt cup tuhh! takut tertukar and mls nk basuh byk2 cawan of course :P


this was mine. messy gila en? :P



p/s : err, i will continue the other story in the next post okay. rasa penat andd pening gila skrg. haish. esok exam PHYSICS. mmg aku SUKA :P okay, bbye. *insyaallah sambung update mlm nnti :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting