Sunday, January 29, 2012

Felices Fiestas! ;



Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


Its been another 2 months after my previous post aite? Haha. Pemalas sungguh aku sekarang ni nak update blog. Haihhhh T_T Okay, memandangkan sekarang ni ade mood and semangat nak update blog aku akan sambung post aku sebelum ni : My Life in UMT.

1. Bilik

Jujur sejujurnya, aku tak berapa suka dengan bilik sekarang ni. Bukan nak demand, tapi tak suka lah >.< tak selesa and tak suka lah! >.< dalam satu bilik ada 2 katil 2 tingkat. And the most worst part is, aku dapat katil A T A S ! >.<" but, as time goes by, aku terima and mula rasa selesa. Bersyukurlah dengan apa yg kita ada sekarang ni, daripada kena tidur atas lantai aje kan? Tapi, ape-ape pun, katil dekat KMNS memang paling dirindui. :3

walaupun katil dekat-dekat, tapi best! wuwuwu. rinduu :3

meja study dkt KMNS

rindu :s

wardrobe dkt kmns. dkt umt? HALF OF IT! dem!

dkt kmns, blh lg tampat2 notes dkt dinding. dkt umt? naahhh zzzz.



2. Pantai UMT

Actually, ade 2 pantai dekat dengan UMT ni. Satu Pantai Tok Jembal and lagi satu Pantai UMT. Pantai Tok Jembal ni jauh sikit dari UMT. Paling sadis sekali, pantai tu sekarang dah makin teruk. Semuenye sebab pembinaan airport. Dah tambak dekat dengan airport tu, habis la kene hakis Pantai Tok Jembal tu. Wakaf, kedai, playground sumenye hancur. Pantai UMT plak dekat dalam UMT. Dekat dengan kawasan makmal. So, usually, if lab kitorang habis awal, kitorang akan lepak2 dulu dekat pantai ;)

freaky kan? dah tak dapat lepak dekat tepi2 pantai tu :s


3. Survival Laut @Pulau Bidong

This is one of the specialties & uniqueness of UMT. Semua student 1st year wajib pergi survival laut dekat pulau kepunyaan UMT, Pulau Bidong sebab ade few percent untuk markah Ko-Ko datang dari survival tu. Basically, ade 4 aktiviti sepanjang program tu:

  • Water Confident
Berbekalkan life jacket, semua orang kene berenang from tepi pantai ke kapal UMT, naik atas, terjun and berenang balik tepi pantai. Untuk orang yang tak reti berenang mcm aku ni, tolak air dengan kaki & tangan aje la yang mampu so that aku bergerak jgk. Haha. PENAT okay!!! >.<"

  • Snorkeling
Ni antara yang best. Dapat tengok and pegang coral secara live! Ikan Nemo pun ade tau! Kau ade? Haha >:D

  • Memancing
Bosan sikit, sebab tak dapat ikan. Haha. Actually, group kitorang tak dpt byk ikan sebab kapal tu tak pergi jauh, and kitorang pergi waktu yg tak byk ikan.

  • Jejak Warisan
Pulau Bidong ni dulu pernah jadi penempatan pelarian Vietnam. Kesian gila dekat diorang tau :/ try cari dkt youtube pasal dorang. and kitorang pergi tengok peninggalan dorang. Rumah, tempat sembahyang, kubur, kelab pun ade tau. Hehe :D tapi dah hancur la sume kan. And tempat tu keras sikit, so, mind your words and acts there! And kitorang just blh bawak berus & ubat gigi je. No facial wash, scrub or sunblock. Sebab takut coral rosak sebab kena chemicals tu. So, aku cuci muka pakai pasir pantai je. Percaya? Haha. Okay, tipu je! :p

Here are few pictures from Pulau Bidong:

dekat jeti before bertolak

dah sampai pulau bidong. yeay!

gotong-royong before balik

kumpulan aku. JERUNG. Kami MENANG BESAR! hee ;D

KAMI JERUNG! KAMI MAKAN SEMUA! (KETAM, PARI & UDANG)


4. Program Siswa Sihat

FAHRIN AHMAD! :O :O Okay, at first, sebab FA la aku join. But then, rase niat tu kene tukar. Haha. Banyak info yang dapat. Banyak jgk goodies bag yg aku dapat. Hew hew :D Okay, so, basically, kitorang kene berjalan kaki seluruh UMT. And then ade talk dengan FA, sorang doc, sorang pakar kesihatan and sorang lagi student UMT yg aktif dlm sukan(ragbi).

talk session

FAHRIN AHMAD!!! :O

*melt*



5. Others

Mugenjuku Team

Mugenjuku Troupe Tour. Dorang dari Jepun, buat persembahan dgn alat muzik tradisional dorg tu. Serius best! Ade harmoni! :)


Campbell

Kalau dekat KMNS dulu, buku ni la yang selalu aku belek-belek. Tapi, memandangkan sekarang ni dah amek major in Chemistry, mengadap buku Kimia aje la memanjang *gambar takde. sekarang tengah cuti, so tak dpt snap ref book tu yg ade dkt bilik :p



So, sampai sini aje la post kali ni kay? Bosan? Silakan tekan butang merah atas kanan tu sekarang gak. Haha :D Jumpe lagi next post! kbye!




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting