Saturday, August 1, 2009

sedap ke weh? ;


"saya menang pertandingan menyediakan sandwich!"

ayat syara yg aku still igt since ktorg ym-ing mlm td. haha. kau perli ke ape syaa?? anyway, siyesly, jujurly, thx a lot to u sya! xsia2 stay dgn kau skjp dkt skola sbb nk cari resepi sandwich. yeah, sya yg jumpe resepi tu. and ktorg(me and my partner; faezah) decide nk buat ikut resepi tu. at first, ktorg guna bekas utk tart, but ramai yg kate nmpk mcm pizza. damn, aku da cuak gile time tu --" but, luckily my mom ade try decorate satu cara lg utk hidangkan sandwich tu. and for me, mmg unik! thx ibuuuu. xoxo :0

actually, aku and faeja join comp. tu sbb nk dpt mrkh koko for this year. but, ktorg asik terlupe je nk dftr. nasib baek cigu kate blh dftr masa pertandingan. syukur alhamdulillah :) so, ktorg pn buat la preparation yg sepatutnya. aku bwk bhn2 utk buat sandwich, faeja bwk brg2 utk ltk sandwich tu(pinggan, cwn, etc.). ahha, not to forget, thx a lot to hafizah halim yg sudi meminjamkan oven comelnye dkt ktorg! kalau xde oven tu, abes la ktorg. haha ;D

lps dftr, pertandingan pn start. aku xdgr time limit dye, but, myb 30mins kot. then, mase baru start tu heartbeat aku, perghhhh, xpyh ckp laaa. mmg lajuuuuu gile laa. and, kesian faeja yg kene mrh sikit dgn aku sbb dye xbwk gula yg ckup utk buat teh. haishh. sorry eh faeja? --"

faeja; my partner :)

so, ktorg beli gula and a bottle of mineral water too from the canteen. nasib baik makcik kantin tu baek. haha:D the time goes by, and aku sempat tgk sandwich org laen and aku kate dkt faeja,,,

asal kite punye laen drpd diorg pny huh?

mane xnye, ktorg buat sandwich dlm cupcake pny cup, ala2 sandwich roll gitu. hee. utk juri, ktorg buat 6cup. and lps faeja siapkan air teh, ktorg decorate pinggan utk ltk sandwich tu. lps aje ktorg abes decorate, cigu pn kate ade lg 5mins. so, kemas2 brg and ready utk dinilai. ehh, both of us pakai green apron btw :) ade markah tauu. haha:D but, disebabkan meja ktorg dkt area blkg2, hakim pn lmbt la dtg. so, lepak2 & ckp2 dulu dgn nurlin, fiza, fatin and syara. then, diorg kate nk buat sandwich tu sbb nk rase. aku mmg bwk extra roti and bhn2, so, bg dkt diorg, and diorg pn lepak dkt oven tu and buat together2.

suddenly, shakira dtg and kate nk rase ktorg pny sandwich. aku ckp la juri blm dtg lg. so aku suruh dye pergi dkt kwn2 aku yg tgh buat sandwich tu dkt oven and mnx dkt diorg. but then, dtg lg org nk rase, dtg lg org nk rase, dtg lg org nk rase. and aku ckp dkt diorg pegi dkt oven, pegi dkt oven, pegi dkt oven. :DD diorg kate sedap, but, aku dgn merendah diri kate, mane ade la wehhh, biase aje. **cover :P few mins later, juri dtg dkt meja ktorg, finally! ade sorg cigu tu kate, sandwich ktorg mcm dkt hotel pnye. haiyoo, mane la setanding kalau nk compare sandwich ktorg dgn hotel pny. but, aku senyum aje time tu :)).

lps juri da menilai sume kumpulan, ktorg pn join anem, nana, fatin, nisa and syara yg ddk dkt dpn pentas. lama gila kot nk tggu result dye. aku mmg xyakin aku akan mng. so, tggu aje dkt situ nk tgk pemenang dye. but then, time umumkan 1st place form 5 winner, dye sebut meja no. 8! heh, tu bukan no. meja aku dgn faeja ke? haha. then, amek hadiah, and aku telah memalukan diri sendiri sbb xnk amek gmbr ats pentas tu. i'm not a camera freak okay! so, get ur cameras away from me or i'll shoot them with my whiteywhitey shoes! haha. jk. jk ;P

we won cash btw.even xbyk, ktorg still happy sbb finally, ktorg ade jgk mrkh koko utk thn ni. hee. so, cigu, bg sy A for my koko ehh?? *puppy eyes* ;)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting