Saturday, November 21, 2009

just forget the past, hmm ;




first of all, alhamdulillah cz minggu pertama SPM dah berlalu. and, seperti ape yg aku da agk, aku akan rase menyesal lps keluar dewan exam. sbb ape? sbb aku xbuat 100% preparation. huh. nk menyesal skrg pn x bg pape makna. so, aku akn lupekan aje -________-

so, dkt post ni, nk share psl paper BM, BI, SEJ, dgn EST.

lets start with...

BM :
-Kertas 1, alhamdulillah, blh buat duadua karangan tanpa masalah. masa pn cukup. cuma, Kertas 2 ade problem sikit dgn bahagian tatabahasa and salah satu soalan komsas. tatabahasa tu, amek kau, sekali keluar psl subjek-predikat. ape lagi, sesi taramtaram pun berjalan laa :DD yg soalan komsas pulak, yg spot; SABOR, xkeluar. tun beraim bapa pulak yg keluar. nasib baik soalan dye more to KBKK and ade jwpn dkt petikan tu :)

BI :
-Essay yg pertama xbrp yakin sgt. ade la sbb dye. haha :D essay yg 2nd pulak, alhamdulillah, blh buat. btw, aku buat ques no 4. korangg?? :D. paper lg 1 pulak, confident level aku, 50-50 --"

SJRH :
-kalau aku ckp duadua paper SENANG, korang percaya takk? for sure TAK en? sbb, mmg duadua SUSAHGILANAKMATI!! -_________-. yeahh, aku tau, mesti ade yg kate "mane ade susah laa, senang aje blablablabla" heyy, who cares? tau la kau pandai, bace buku teks drpd kulit ke kulit. *tidak menyentuh psl sesape pn okay? :) and, so, aku xyakin blh dpt result yg cemerlang utk paper sejarah ni. hmmm ;|

EST :
-paper 2, alhamdulillah, xsesusah yg aku sangka. cume soalan dye a little bit tricky, and memeningkan. but, paper 1 dye, info. transfer yg ke-2 susahh, and essay dye LAGI LA SUSAH! amek kau, tetibe keluar psl FRICTION! kalau tgk analisis soalan2 past year, thn ni mmg akan keluar salah satu tajuk psl physics, and its oh-so-TRUE! tu yg pelik knp cikgu2 xde spot lgsg psl physics. sume spot psl bio, chem: global warming, microorganism etc. xpe lahh, berserah aje kpd yg Maha Mengetahui :)

so, itu aje psl 1st week of SPM. lets say hell-o to 2nd week: MATH, PAI, ADD MATH :) wish me luck, and pray for me okay :) love ya, xoxo :D

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting