Sunday, August 23, 2009

Chelsea vs. Fulham;

VS.



well, buat masa ni, alhamdulillah, The Blues xprnh kalah lg since EPL start. until today, Arsenal was on the top and Chelsea was on the 4th place. ohh yeah, sblm trlupe, game the blues dgn Hull City aritu, Chelsea mng 2-1 anddd game between Chelsea dgn Sunderland, ehemm, Chelsea mng 3-1:) but, siyesly, aku mmg TERKEJUT GILA dgn performance the gunners skrg. gol diorg, perghhh! mesti lbih drpd 1! haih. nk buat lwk ke diorg ni? haha. red devils pun buat LAWAK mlm td. 1st half 0-0, TAPI, 2nd half, terus dpt 5 GOL! x ke LAWAK tu? :P ohho, xpexpe, xlame lg, Chelsea akan dduk dkt ats skali and xturun2 dah. haha:D okayokay, back to the point, arini, ade game between Chelsea dgn Fulham. Away game btw. so, aku sure yg the blues akan belasah fulham teruk2. hahha(!) **ohh LAMPARD sayangg, tlg la score gol mlm nnti, at least 1. hee :P i know u can do it, gemokk<33

INFORMATION

Chelsea FC vs. Fulham FC
STD Craven Cottage
11.00pm, 23rd August 2009
Channel 812

Saturday, August 22, 2009

salam ramadhan;

alhamdulillah, bulan yg mulia- ramadhan menjelma lg. sesungguhnya, bulan ni merupakan bulan yg penuh rahmat. setiap ibadah kita pasti diberi balasan(pahala). jadi, perbanyakkan amal ibadat kita. jgn sia-siakan peluang yg kite dpt ni. who knows ramadhan thn ni myb ramadhan terakhir utk kite ryte? so, muhasabah diri and semoga puasa kita diterima Allah SWT :)


Saturday, August 15, 2009

Chelsea vs. Hull City;


VS


Chelsea FC vs. Hull City AFC
Saturday ; 15 August 2009
7.45pm-10pm
Channel 812

chelsea mulakan EPL?! wuhuuuuu! excited g i l a ! okay, aku tau trial isnin ni. jgn risau, aku ttp buat revision. utk 2 jam tu je aku tgk tv skjp. then buat revision. insyaallah. lagi pn, aku ade satu azam yg aku nk tunaikan. xboleh bg tau dkt sini. sbb, nnti, for sure xkn tercapai azam aku tu. hee :P

**btw, angka kematian H1N1 semakin meningkat. so, jaga kesihatan, basuh tgn dgn bersih esp. lps bersin/batuk, elakkan ke tmpt awam. klau xboleh elak, JGN LUPA PAKAI MASK! hidup cuma sekali, so, jgn sia-siakan peluang yg kite dpt ni, okay? :) take a very good care of yourself :)


yg comel,
myarashid :)

Monday, August 10, 2009

and the community shield 2009 goes to...;

CHELSEA FC!!!

good job chelsea! tu lah perkataan pertama yg aku fikirkan lps tgk result game diorg tu dgn MU pagi td. yeahh, for ur info, i missed their game last night! clap ur hands cepat! haha :D but, aku tgh syok & concentrate tgk game diorg SKRG. yeah, skrg, while typing this post. so, chelsea sudah membuktikan bahawa dirog mmg layak utk mng seterusnya sudah bersedia utk membelasah team yg lain for Liga Inggeris yg akan start xlama lg. hee~ but, i'm in dilemma now, should i watch all of their games? trial just around the corner. SPM too. haiiyoo. xpexpe, nnti aku fikir-fikirkan ;o so, the result is 2-2. and chelsea won the penalty 4-1!!
the goal-ers for the blues are:

Carvalho ; mins 52
Frank Lampard ; mins 71 *ohh, ily lah<33

penalty:

Frank Lampard *haish, ily more lahh<33
Ballack
Didier Drogba
Kalou


secara totalnya, aku puas hati dgn game diorg even terlepas tgk mlm td. sedih tau tak :P. oh yeah, aku baru perasan goalkeeper chelsea, petr cech pakai jersey colour laen! bukan lg warna orange yg striking gila tu. haha :D

okay, i need to off now. nk tgk game tu, then solat and buat hw. ttfn. lya. xoxox<33

Saturday, August 8, 2009

ahah, beware red DEVILS! ;


finally, slps beberapa bulan aku merasa bosan sbb xde lg perlawanan bola -chelsea especially, akhirnya musim baru LIGA INGGERIS akan bermula xlama lagi. wuhuuu~ but, yg lg penting, esk ade game between The Blues and Red Devils utk merebut COMMUNITY SHIELD. well, alex ferguson sendiri kate yg musuh utama diorg skrg ialah CHELSEA, bukan LIVERPOOL lagi. muahahaha. pity liverFool! so, berbekalkan coach baru, dgn pemain2 yg sememangnya terBAIK, i'm 99.99% sure that the community shield will be chelsea's tomorrow. so, the blues die-hard-fan, dont forget to watch that game okay!


VS

information ;
date: 09/08/09
time: 9.55pm
channel: 813

Wednesday, August 5, 2009

perhatian absibs;


wehhh, igt lg tak those people from eduwebTV dtg and buat rakaman dkt chemistry lab, andd kite buat experiment soap tu?? guess what???? vid clip tu da keluar daaaaaaa!! well, bukan nak berlagak okay - for the others especially. so, slps penat menunggu, akhirnya aku dpt tgk smpai habis *i mean, bahagian sekolah kite aje lahh. cz satu vid tu ade cite psl cigu sekolah laen jgk. hee :P mmg enjoy lahhh. mulamula aje da tunjuk badge sekolah kite and tembok dpn sekolah kite yg warna PINK tuh! haih. oopss, aku xnk cite bykbyk dkt sini. korang tgk la sendiri ehh? btw, thx to leya yg bg tau psl ni. hee.

nk tgk skrg?
click link bwh ni cepat!
SEKOLAH SAYA DI EDUWEBTV! ;P
**and click kotak yg ade pic pn. solihah dpn lappy dye tu okay! (PENDIDIK EP67)

Sunday, August 2, 2009

ohh, baby-ku sayang;

baby? ahha, sape baby-ku tuh? boyfie aku? nahh, sape la nk aku ni en. haha(!) so, anak aku? heyy! i'm only a SEVENteen virgin girl okay :P dahdah. nnt lg melalut. so, baby tu ialah adik lelaki kesayangan aku lahhhh *even ktorg slalu bergaduh and maen kejar2 satu rumah. sumenye disebabkan berebut remote control astro tuh. haishhh :D

MOHD RIFAIE b. MOHD RASHID


birthday dye yg ke-12 hari ni lah; 2nd August 2009. soooo, dye da blh buat IC! wuhuuuu! aku xblh bygkn dye amek gmbr dgn jersi MU yg baru tu. gila merahhh :D dgn senyuman kambing dye lg tu. haih. abes tergoda makcik/kakak yg nk amek pic dye nnt. haha ;D then, lps tucen td, ktorg belikan dye birthday cake(celeb dkt rmh jee *home sweet home*) cake ape?

OREO CREAM CHEESE CAKE.

terliur? nk rase? dtg la Pistachios Bakery bersebelahan dgn tuisyen ILMU STUDIO dkt keramat permai tu :P btw, sorry la baby ehh, angah xdpt bg hadiah thn ni. duwet xde ohhhh *tipu*. tggu la kakngah da keje nnt, kakngah belikan PSPgo yg baru tu ehh? xpun PS3 ke. insyaallah ;)

remember this, no matter what happen, i'm ur only cutest sister and u r my only naughty lil brother! iloveyousomuchtilltheendofmylife! xoxoxoxoxoxo

lots of loveeeee,
nur amirah nabilah
ur sis ;)

Saturday, August 1, 2009

sedap ke weh? ;


"saya menang pertandingan menyediakan sandwich!"

ayat syara yg aku still igt since ktorg ym-ing mlm td. haha. kau perli ke ape syaa?? anyway, siyesly, jujurly, thx a lot to u sya! xsia2 stay dgn kau skjp dkt skola sbb nk cari resepi sandwich. yeah, sya yg jumpe resepi tu. and ktorg(me and my partner; faezah) decide nk buat ikut resepi tu. at first, ktorg guna bekas utk tart, but ramai yg kate nmpk mcm pizza. damn, aku da cuak gile time tu --" but, luckily my mom ade try decorate satu cara lg utk hidangkan sandwich tu. and for me, mmg unik! thx ibuuuu. xoxo :0

actually, aku and faeja join comp. tu sbb nk dpt mrkh koko for this year. but, ktorg asik terlupe je nk dftr. nasib baek cigu kate blh dftr masa pertandingan. syukur alhamdulillah :) so, ktorg pn buat la preparation yg sepatutnya. aku bwk bhn2 utk buat sandwich, faeja bwk brg2 utk ltk sandwich tu(pinggan, cwn, etc.). ahha, not to forget, thx a lot to hafizah halim yg sudi meminjamkan oven comelnye dkt ktorg! kalau xde oven tu, abes la ktorg. haha ;D

lps dftr, pertandingan pn start. aku xdgr time limit dye, but, myb 30mins kot. then, mase baru start tu heartbeat aku, perghhhh, xpyh ckp laaa. mmg lajuuuuu gile laa. and, kesian faeja yg kene mrh sikit dgn aku sbb dye xbwk gula yg ckup utk buat teh. haishh. sorry eh faeja? --"

faeja; my partner :)

so, ktorg beli gula and a bottle of mineral water too from the canteen. nasib baik makcik kantin tu baek. haha:D the time goes by, and aku sempat tgk sandwich org laen and aku kate dkt faeja,,,

asal kite punye laen drpd diorg pny huh?

mane xnye, ktorg buat sandwich dlm cupcake pny cup, ala2 sandwich roll gitu. hee. utk juri, ktorg buat 6cup. and lps faeja siapkan air teh, ktorg decorate pinggan utk ltk sandwich tu. lps aje ktorg abes decorate, cigu pn kate ade lg 5mins. so, kemas2 brg and ready utk dinilai. ehh, both of us pakai green apron btw :) ade markah tauu. haha:D but, disebabkan meja ktorg dkt area blkg2, hakim pn lmbt la dtg. so, lepak2 & ckp2 dulu dgn nurlin, fiza, fatin and syara. then, diorg kate nk buat sandwich tu sbb nk rase. aku mmg bwk extra roti and bhn2, so, bg dkt diorg, and diorg pn lepak dkt oven tu and buat together2.

suddenly, shakira dtg and kate nk rase ktorg pny sandwich. aku ckp la juri blm dtg lg. so aku suruh dye pergi dkt kwn2 aku yg tgh buat sandwich tu dkt oven and mnx dkt diorg. but then, dtg lg org nk rase, dtg lg org nk rase, dtg lg org nk rase. and aku ckp dkt diorg pegi dkt oven, pegi dkt oven, pegi dkt oven. :DD diorg kate sedap, but, aku dgn merendah diri kate, mane ade la wehhh, biase aje. **cover :P few mins later, juri dtg dkt meja ktorg, finally! ade sorg cigu tu kate, sandwich ktorg mcm dkt hotel pnye. haiyoo, mane la setanding kalau nk compare sandwich ktorg dgn hotel pny. but, aku senyum aje time tu :)).

lps juri da menilai sume kumpulan, ktorg pn join anem, nana, fatin, nisa and syara yg ddk dkt dpn pentas. lama gila kot nk tggu result dye. aku mmg xyakin aku akan mng. so, tggu aje dkt situ nk tgk pemenang dye. but then, time umumkan 1st place form 5 winner, dye sebut meja no. 8! heh, tu bukan no. meja aku dgn faeja ke? haha. then, amek hadiah, and aku telah memalukan diri sendiri sbb xnk amek gmbr ats pentas tu. i'm not a camera freak okay! so, get ur cameras away from me or i'll shoot them with my whiteywhitey shoes! haha. jk. jk ;P

we won cash btw.even xbyk, ktorg still happy sbb finally, ktorg ade jgk mrkh koko utk thn ni. hee. so, cigu, bg sy A for my koko ehh?? *puppy eyes* ;)

attention please;

first of all, tarikh PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM '09 telah dipercepatkan. clap ur hands then peeps! haha. gila.

hah, mcm ni la reaksi aku and absibs bile tau psl trial spm tuh. adehh. sabar aje laa. at least, kalau nk cptkn, bg la tau awlawl. xde la ktorg menggelabah gila mcm skrg. but, semua org redha aje. myb benefit dye, ktorg akan cpt buat revision and preparation. *hakikatnya, aku blm ready even 0.00000000001% pun. haih --" so, setakat ape yg aku tau,,,

TRIAL SPM '09 : 17/8 - 8/10
**ade stop skjp sbb subjek teras satu daerah gombak sama soalan andd subjek elektif satu selangor sama. but, ade yg kate ade dua kali trial. idk bout that. so dont ask me anything okay.

SPM '09 : 19/11


smpai hari ni, trial spm tggl lg 15 hari and spm lg 119 hari **kalau xsilap la. aku buat countdown ni bukan nk takuttakutkan korg tau. tp sbgai peringatan kite bersama jgk :) jaga kesihatan, pemakanan and tingkah laku okay. think for ur future. i'm very sure, xkn lah korg nk kahwin terus lps abes spm rite :D

kan best kalau kite dpt rasa happy and free mcm budak atas ni. haishh. xpe xpe, abes spm, kite ENJOY! hohoho(!) :DD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting