Sunday, February 7, 2010

Someone help me please? ;

Salam & Hye Bloggers :)


Masalah ni, mmg dah selalu aku fikirkan. Setiap tahun lah senang cerita. Bukannya masalah BESAR sgt pn. Tp, mmg blh buat aku pening, blurr, rasa kosong lah. Haih.

Okay, xnk ckp panjang2. Birthday Ibu kesayangan aku 21st Feb ni. So, aku xtau nk bg dye hadiah ape. Tahun lepas, aku bg dye KASUT. Yelahh, kira okay la tu. Aku pn masih sekolah lg thn lps. Kira standard la budak sekolah bg hadiah mcm tu. Tgk la, duit pn ciput aje. Xkn nk pecah tabung ayam tu? Tu utk MASA DEPAN bak kata Frank Lampard ku sayangggg. Haha :D

Tp, thn ni pn still xde pendapatan tetap lg. Baru hbs SPM. Duduk rumah menganggur je. Nk keje, still xde mood lg. Lg pn, busy dgn driving and Brillington classes.


Ni aje la yg aku mampu bagi dkt ibu aku sempena Mother's Day tahun 2008. Tak sangka aku ni berSENI jgk en? Haha. Tp tulisan tu, mmg BURUK lah. Dah mcm tulisan anak sedara aku aje.

So, thn ni, xkn la aku nk bg KAD lg sempena Birthday & Mother's Day kan? Jadi, aku harap korg dpt bg cadangan hadiah ape yg patut aku bg  dkt ibu aku. Erm, cadangan tu, biarlah ada logika sikit. Cehh. Cz bajet aku xlebih RM100. Haha :D Thanks in advance guys! xo

19 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

erm kalau umi suka baca buku..belikan buku ke?? bacakan buku untuk umi...cadangan je

Fatin Ashifa Roslan said...

Besday saya 21 FEB :DD

madiey said...

hehe eh tulisan tu lawa ok??
kreatif mehh, ingat senang ke org2 yg baye kite ni nak buat tulisan cam tu lagi, sesetengah je, :D

i cadang, hmm ur mom pakai tudung x?
skang ni kan ngah gile2 sume sibuk mencari tudung.

u carilah kat masjid jamek kat kl tu ke, murah2 n lawa2 seyy. (:

Fathiha Zainal said...

Hmmm.. Bajet xlbh RM100 ea. Ape kate hadiahkn ur mum sehelai blouse. Heee.. Xpn, vase yg lawa & unik yg boleh dia ltk lam umah or bilik dia ke.. :DD
Or.. (Ini last pnye idea ea.) Tgkp sekeping gmbr with ur mum (lawa-lawa pnye, bia ada sentimental value (hug ur mum ke), edit2 ckit bg nmpk creative, then cuci size besar ckit, then ltk dlm frame yg lawa, & balut. Jadi adiah gk. Ngeee~~

Amir said...

bagilah handbag pulak kt mak..

Nis5a (the 5 is silent) ;p said...

aku kasi mak aku pinggan dulu. haha.

ataupun, beli jer kek then makan sama2 dkt rumah. sweet jer lepastu beli sejambak bunga. haha! (aku xpandai nak bg cadangan. jangan ikut. :p)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
b0leh sj pilih apa pun hadiah yG simple2 n murah c0z dia pun paham..bg buku ke, selendang ke adalah idea yG bagus!

tapi ibu tentu lebih trharu kalu dapat sesuatu hasil kerja tangan kita sendiri..di sampinG hadiah simple tu, selitkan la kad kreatif ckit..tak pun kalu pandai masak, hari kejadian nnti kita masakkan makanan kegemaran dia ke..buat sendiri kek ke..kan? =)

NICK IRFAN said...

bg hadiah ape ek? awk peluk dia dan bg ciuman dan kata "mama amirah sayang mak! terima kasih sbb jaga amirah salama ni! sayang mak byk2!" ni cara kakak saya la.. tp ok la asalkan mak kita rsa dihargai pun dh cukup.. mcm sy my mom besday 30.jun ari tu sahaja semua keje saya buat sebab biasa besday mak lps ari ru mak ambil alih blk? hehehe

touyakaruma said...

Apa kata ko bawa dia menantu ? Okay kot ?

full of love,keyna said...

Brillington classes tu ape?hehe

you bagi bunge,yg plastic punyeala.tapi lawa tau.atau beli bnde yang kreatif then tulis name mum you r gelang ke?hehehehe

cik EPAL said...

bagi baju :)

|arieza| said...

bagi shawl :p kasi kelainan. biar ur mom nmpk muda remaja :p

Dak Wan® said...

Kalau tak lebih 100.... banyak tu! Tudung, kasut, beg, wallet, pen dll

mizara said...

apa kata masak untuk ur mom..masak yang extravaganza skit ..hehe..hias cantik cantik dining table..mesti die teruja ..hehe..

luvly mya said...

nice card yang.hehe..bagilah tdg ke,purse ke,baju perhaps..

jam pun k jugak..

ayisy said...

salam. dengan bajet rm100 tu, mungkin boleh belikan dia handbag, perfume, set pinggan mangkuk ataupun jam tangan. huhu. tu cuma cadangan jek. huhu :)

hAzhAz said...

erm. ehh, mothers day bila eh?
gaha. terukk.

hadiah.. hadiahh.
cakee will do. heheh
and yeah. buku !

shafiqah omar said...

mak akak pakai perfume?

yg kat bodyshop/kedai badan tu wangi. rose. pink kaler, ada design rose2. casablanca ke mauritius ke hape tah nama dia, tapi mmg mild and sweet bau dia. pergi ah.

tak silap, dlm RM 60-70 sbotol besar tapak tgn.

tak puuuun. akak masak utk mak akak. it's the thought that matters, keep tht in mind :)

maisyara Pot! Pot! said...

kasi bju? hehehe.. ta pun, perfume! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting