Tuesday, February 2, 2010

Aku melayu laa. Asl kau xpuas hati dgn aku ha? ;

Salam & Hye Bloggers.

Agk lama xupdate. Almost 2 days. Kinda busy right now. With my driving lesson and other stuffs. Haih. Tgk dkt tajuk entry ni pun akan buat korg rasa pelik kan? Tak rasa? Xpe, abaikan.

Actually, dah lama aku sabar dgn cousin aku sorg ni. Nama dye terpaksa dirahsiakan bg menjaga maruah dye. Haha. *Aku saudara yg baik :P


Bg yg klik lagu ats ni, thanks. That was my fav song rigth now :)

Okay. Kisahnya mcm ni.................................

Dia: Wehh, kau ade lagu @^$(#^#&^#!!) tak?
(Lagu melayu ye, jgn slh fhm :P)
Aku: Erm, ohhh, lagu tu... Xde laa. Tp kalau kau nk, nnti aku blh d.load kan (senyum)
Dia: Xde?! Btl xde?! Ish kau ni, ketinggalan zmn btol laaa! Lagu tu femes kau tau x? Ape punye melayu la kau ni. Tu la, berlagak mcm minah salleh. Dgr lagu BI je. Kau fhm ke ape dorg merepek dlm lagu tu? Huh. (Buat muka annoying)
Aku: What the....? Kau asl mcm nk cari gaduh dgn aku? Slh ke aku dgr lagu BI? Cube bgtau ape salahnye? Xde kan? At least, aku dgr lagu2 tu, aku tgk lirik dye and try fahamkan psl ape lagu tu. Plus, aku blh improve kan english aku skali. Dah la, mls aku nk lyn kau!
(Blah dari situ)

Itu lah kisahnya. Cousin aku yg ttbe je hangin sbb phone aku full dgn english songs je. Hell-o, even full dgn eng. songs, still ada lagu melayu, korea, jepun and even nasyid okay! Aku bukan xminat lagu melayu, minat jgk. Mcm Bunkface, Boneca. But, lagu2 melayu kebanyakannya mcm sama je. Mostly psl LOVE. Tak ngam dgn minat aku la sng cite.

Yeahh, aku tau, mesti ade yg akn ckp, lagu BI ni byk yg melalaikan la, merepek la, and even ade yg memesongkan. Aku setuju. Contohnya, mcm Green Day, A7X. Aku suka lagu2 diorg even terjerit sana sini. Aku suka cara diorg main dgn muzik. Lirik xbrp amek tau sgt la. Cz aku suka dgr bunyi gitar dlm lagu dorg. Itu aje! Salah ke mcm tu?

Bg aku, kalau iman, solat 5 waktu terjaga, dengar lah lagu ape pn, x mungkin kite blh leka kan? So, tepuk dada tanya iman. :)

15 comments:

Nis5a (the 5 is silent) ;p said...

yes. I AGREE! aku dgr lagu english lepastu aku try faham kan lagu die. kalau ade ayat2 best, boleh masuk dlm essay. hehe.


aku pun suke jugak United State.... (panjang sangatlah tajuk die. haha)! cool gila lagu die! ;D

|arieza| said...

music itu seni. we choose. klu kita pilih cara salah, lagha lah jd nya kan.

nurlinmunirahhani said...

whoa cousin kau, chill dude.
aku setuju dgn kau, btw! :D

maisyara Pot! Pot! said...

mai bnyk dgr lagu korea n jepun.. dlm phone lgu melayu leyh kira sblah tgn jep..

law english, lagu ROCK babe! hahaha.. xD

maisyara Pot! Pot! said...

mai bnyk dgr lagu korea n jepun.. dlm phone lgu melayu leyh kira sblah tgn jep..

law english, lagu ROCK babe! hahaha.. xD

Amirah Rashid said...

*Nisa; aku pn suke. tp skrg suke telephone : lady gaga ft. beyonce :P

*Arieza; yess. setuju. jnji jgn slh pilih :)

*Lin; mmg aku chill. kalau x, da lame aku &^$&^%&(#*8 dye. haha :D

*Mai; waa. samee. haha :D rock bebeh! :D

Izz said...

greenday best!!

shafiqah omar said...

well said! exactly my sentiment.

stuju 200% :D

cik EPAL said...

ye..jaga solat :)

touyakaruma said...

Touya tak layan lagu melayu just lagu Jepun ngan BI . Cuma sekarang baru nak berjinak-jinak ngan lagu indie

Kyuubi_85 said...

ya, aku stuju dengan ko.. aku dengar mcm2 lagu sampai punk, black metal pun pnh gak aku dengar... tapi tak pnh nak ikut pon... juz nak hiburkan hati... takde maksud lain..

NICK IRFAN said...

ape la sdara awk tu! dia pmpuan ker laki? ape2 pun bg sy x salah la lgpn syhh.. its secret eh! mcm tjuk blog awk lak? hehe sy serius mmg x layan lgu mlyu sy ske lagu2 indon jer... sbb lagu melyu ni boring la... bkn mksud sy x best? ni depend kepada org tu la bg sy minat ape2 lgu pun x salah.. asalkan solat 5 waktu terjaga ok la...

Amirah Rashid said...

*Izz; yeahh baby! 21 guns best gilaaaa! :D

*Shafiqah; give me 201% dear! haha :D

*Cik Epal; itu plg penting :)

*Touya; indie yg best bunkface je. hee :D

*Kyuubi; betul! setuju :D

*Nick; girl or boy? haha. shhh, its a secret :P

luvly mya said...

ahah..xsalah pown denga lagu english as long as kita masih ingat kite melayu rite?lagipun denga lagu english nie improve our english la kan..even my teacher advice that..eheh..=)

full of love,keyna said...

setujuuuuuuuuu!!

bole improvekan BI.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting