Thursday, February 4, 2010

Adik aku dah dapat, aku bila lagi?? Haishh ;

Salam & Hye Bloggers....

Perasaan aku sekarang?

Sedih
Kecewa
Jeles
Sakit hati(bukan sakit jantung)

Semuanya sebab adik aku! Dye da dpt iPhone 3GS dye!

Ni ha bende alah tu. Huh(!)

Okay, xpe, tahap kejelesan aku dah kurang sikit. Sbb, iPhone ni bukannye best mane pn. Terkial2 aku pakai. Kalau jari kecik xpe gk. Haha. Xpun, kene bela kuku panjang2 mcm pontianak tu, bru blh taip msg. Haha. Xpe laa, biarlah budak form 1 tu bahagia dgn phone baru dye. Haha :D


Okay, ni la yg aku nk sgt skrg. Haha. Materialistik betul! Tp, mmg comel gila laa BB putih ni. Bukan Baby ye :P

---------------------------------------------------------------------

Ibu : Ala dik, nnti da bsr, lg canggih2 yg keluar.
Aku : Eh, biar laa. Org nk yg tu jgk! (merajuk)
Ibu : Yelah yelahh.

---------------------------------------------------------------------
'Yelah yelah' ibu aku tu, entah bila baru dapat. Haha. Tp, kalau dpt sbb dpt result yg OK dlm SPM, xbest laa. Sbb aku da bosan. Asik dpt fon baru je bile dpt result yg ok dlm ape2 exam.


Ni la phone pertama aku. Nokia 3200 Sayang gilaaa dgn phone ni. Dgn dye ni la aku kenal dunia handphone. Cehh. Tp, dye da hilang! Adik aku hilangkan. Sabar aje laaaa. *sedih ni*


Ni pulak phone yg kedua. Nokia 5610 Xpress Music. Yeahh, still Nokia. Tp aku lg minat SE. Smarttt! :D Tp, aku mmg kene byk bersabar dgn phone ni. Knp? Sila baca SINI

Duadua phone ni dpt sbb aku dpt result yg bgus time UPSR dgn PMR. SPM?? Aku xnk phone lagiii! Bosan! Ibuuu, ayahhh, ape kata bagi adik DSLR ke, xpun laptop baru. Muahahhaha. Demand gilaa. Padahal result xtau lg. Entah2 kantoi. Haha.
Ehh, dahdah. Nnti lg melalut. Nk solat and siapsiap pegi class. TTFN. Ly. xo :D

23 comments:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

beshnyer bley maen mintak2~

Izz said...

DSLR??
hmm ble la nk dapat..
huhu

luvly mya said...

wahaha..bestnye dapay iphone..i pun jeles..haha..btw bb putih tue really2 nice..suke jugak..

nak mintak phone if resukt baek tak dapat..nak mintak laptop je..lg mahal kan..haha..=)

cik EPAL said...

banyaknya fon :)

cik EPAL said...

banyaknya fon :)

Miss Lula said...

NAK JUGAKKKK!! ahaks.. :D

touyakaruma said...

Handphone aku lagi mahal ... ada function lampu suluh.

Amirah Rashid said...

*Ayu; mintak je. dapat or x, lain cite. hee.

*Izz; tau xpe. kalau murah, da lama beli sedozen :D

*Mya; tu la. konfius ni, nk yg mne 1. rse mcm nk sume je :D

*Cik Epal; mne ade byk. ade 1 je skrg ni. hee :D

*Lula; nak? sila dptkn di kedai yg berdekatan. hehe :D

*Touya; haha. hp lame yg nokia 3200 tu pn ade lampu suluh. tp dah hilang en. adeh, sedih tol :/

missgee said...

Seronok hidup..
Form 1 pun bleh pakai iphone..
aku yang dah keja nie pun..
pakai hp cikai je..hehehe

Amirah Rashid said...

*missgee; anak last la katekan, manja je lebih. ape dye nk sume dpt. haih. jeles btol :P

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huhu kan best bila nk ape pun org sanggup sediakan..beruntungnyer

kulop ludin said...

sabor tuan tanah...
tak lama lagi mesti akan dapat yang besar ponyea...
tapi cap ayam kot... yang speakernyea kalau orang call, leh bangun satu kampong!!

mizara said...

untungnya budak2 zaman sekarang haihh...

Amirah Rashid said...

*Comel; tu laa. jeles ohh ;D

*En. Kulop; haha. bukan 1 kampung, 1Malaysia blh dgr :D

*Mizara; tu lahh. tp nnti dorg jd lg teruk, manja. haih

NICK IRFAN said...

wah! best la dpt hendpon bru bila dpt result ok? sy dlu dpt result ok ke x ok still guna nokia 6020 lps meletup nset tu bru tukar nokia 2630 hehe ape2 pun sy doakan awk dpt laptop plak lps ni? hehehehe eh! adik awk dpt nset bru sbb ape? dpt result baik ker?

|arieza| said...

amboi demand n nafsu tggu ni hehehed

cornflakes said...

Same lah dgn aku wehh!
UPSR ngn PMR dpt phone. SPM bosan lah dpt phone lg.
Tp kalau tukar phn pun best jgk. Haha. Tp iphone adik kau dpt weh?
Gila lahhh, mahal tu utk bdk form1 je.

Amirah Rashid said...

*Nick; laptop rsenye no probs, cz nnti nk further studies. hee. adik sy tu? nth la. parents belikan dye. sbb dye da lme nk sgt. huh

*Arieza; haha. tau xpe. tp xde la demand yg mahal2 :P

*Ina; tau xpe. bosan gilaa. adik aku tu mmg. ngade. haha

Shafiqah Omar said...

O.o peewit. adik blh dpt Iphone? (kuku pntianak, LOL)

bersyukurlah, kaak.

UPSR? dapat walkman. walkman KASET tu, mind you. tsk.

PMR? Dapat phone pertama, biasa2 je lah, ada camera and stuff, dan basikal.

so akak bersyukur, laah. :')

NICK IRFAN said...

nset awk pakai sekarang express musik ker? wah! best x? cadang nak beli 1....

Kyuubi_85 said...

bleh pla minta cam tu je... best... aku tak pnh pun.. huhu

ayisy said...

salam. huhu. bestnya dapat hp. saya dah habis sekolah baru terkial-kial nak beli. zaman skolah dulu takder duit. dah masuk IPGM baru ada duit. hehehe.

NICK IRFAN said...

eh! bkn express musik ok ker? sbb dlm iklan kata bagus nape awk kata x bgus? hbis nset ape yg bgus ek? cadang nk beli nset sbb nset sy lagi 1 meletup! charge lama sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting