Thursday, December 24, 2009

Syukur Alhamdulillah... ;

Alhamdulillah, adik aku baru selesai menghadiri Hari Orientasinya di SMK Taman Keramat. Uhh, dah besar adik aku rupanya :D Thn dpn dah Form 1. Ttbe je t'igt psl 1st week dkt SMKTK tu. Tandas dye kotor, kelas bersepah, satu kelas 40 org, bising. And aku igt lg mcm mne aku rase nk cpt2 tgglkan skolah tuh. Haha :D Akhirnya, aku berjaya mem'blah'kan diri dari skolah tu and landing dkt SMK Lembah Keramat, sekolah yg aku sayang, cinta, suka, rindu etc.


Dkt SMKLK ni la aku jalani hidup aku sbgai seorg REMAJA yg meningkat dewasa. Ramai kawan yg aku dpt kenal, ade rmai budak laki yg aku admire :P Belajar dgn cigu2 yg THE BEST! And mencapai kejayaan yg xkn dilupakan smpai bila2 :')

Ha, ckp psl kejayaan, aku baru dpt berita yg adik sedara aku, Khalilah, m'dpt keputusan yg cemerlang dlm PMRnya, 6A. Alhamdulillah... ;) Skrg ni tgh tggu berita drpd Miera pulak. Mane kau wehhh? Asl x on phone? Xpyh la nk sorok2 dgn aku wehhh :DD Xkesah la, janji kau bgtau dkt aku nnti, okay? :D

So, skrg ni, tggu result SPM pulak. Ahh, seram sejuk dibuatnya bila fikir psl ni -___________- 3 bulan lagi. And rmai yg cdgkn supaya aku kerja part time smntara tggu result. Aishh, bukan xnk, tp, nnti la, lps dah dpt lesen kereta. Heheh :D And aku still igt Mak Endek aku ckp,

...."Siti, dgr sini Mak Endek ckp...Nanti, kalau dpt result bagus, 10A, apply Medik, okay?? Biarlah dalam family kita ni(Hj. Manah) ada sorg doktor....."

Aku pun balas laa...

..."Haah jgk kan? Nnti blh bg MC dkt sume org. Haha. Tp, org xyakin la Mak Endek... 10A... Susah tuuu.... Org pun target 7A@8A aje... --"....

Erm, actually, aku minat kalau bidang tu ade kaitan dgn CHEMISTRY. Sbb aku mmg minat CHEMISTRY. Hee :P Tp, kita hanya merancang, and Allah s.w.t yg menentukan. So, aku cuma blh berdoa dan bertawakal kepadaNYA, semoga diberikan result yg cemerlang. Amin.... :)


*SITI tu, nama kedua aku. Aku ni ade byk nama tau. Amirah, Nabilah, Bella, Siti etc. :P

4 comments:

bella lim said...
This comment has been removed by the author.
bella lim said...

amboii.. kutuk smktk. hahaa. aku pun benci sekolah tu dulu.. tp lame2, sekolah tu la aku syg. kat situ aku knl kwn2 aku, aku jd nakal, hahahaa.. err btw, sekolah teruk tu dulu sekarang da dapat johan SEKOLAH HARAPAN NEGARA. state level okayy. hahaha. aku pun tak sangka. sayangi sekolah masing2. hehee. peace mira, aKu xmarah sgt punn. sbb kenyataan sekolah tu cmtu dulu2, en?

Amirah Rashid said...

kama, bukan kutuk. aku syg sekolah tu jgk, cz tu skolah menengah aku yg 1st :) yeahh, mmg xblg deny yg skolah korg lg hebat drpd skolah ktorg. hee. ape2 pn, kite da habis skolah. adeh. sedih :'(

Amirah Rashid said...

*xblh :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting