Wednesday, May 12, 2010

Balik dari hospital, terus jatuh sakit. ;

Assalamualaikum wbt. && Hye (:


Pagi tadi ikut Hafizah, my bf buat medical check up dekat Damai Service Hospital, Melawati. Dye akan masuk UiTM Machang, Kelantan hujung bulan Jun nanti. So, better buat awal. Nanti tak lah kelam-kabut.

Aku pergi sana buat ape? Teman dye je :P Sebab aku belum dapat tawaran mana-mana lagi. So, buat ape nak buat medical check up sekali kan? :D

Sementara tunggu Fiza dating dengan doktor tu, aku lepak dekat ruang menunggu tengok gelagat tiga beradik main dekat akuarium yang ade dekat situ. Comel gila diorang(macam aku. Haha :D)

Yang aku geramnye, ade sorang abang ni dekat main counter tu asyik tengok-tengok aku je -.-. Pelik ke kalau orang pakai selendang hitam, tee biru, cardigan biru, seluar hitam, kasut putih? -.- Sekali aku pandang dye, dye buat-buat pandang tempat lain. Takut ke bro? -.- Last-last, aku buat tak tau and dengar lagu dekat phone je.



Ohh. Btw, aku baru tau kalau nak buat X-Ray,

Kena 'free'kan badan from pusat ke atas! You know what I mean right? Nothing on your body except for the cloth untuk X-Ray tu. :O Tudung pun kena bukak! :O :O

Aiyaa, ni yang taknak buat medical check up ni -.-

So, wahai pihak hospital, biar la doc perempuan handle perempuan and vice versa. Please?

Balik from hospital tu, my flu getting worse. And terus rasa macam demam. Ni yang tak suka ni. Because I HATE MEDICINES! -.-

But, still nak berjalan lagi and kitorang pergi lunch dekat JJ AU2 :)

---------------------------------------------------


Ini la dinner aku. Macaroni Cheese :D. Bukan main payah nak buat. Asyik call Fiza je tanya macam mana nak buat. Padahal ade je instructions dye dekat belakang tu. :P

Last-last, siap jugak. Ni la hasilnya......

Ade nampak macam cacing tak? Bhahaha :D

Okay, seriously, benda ni sedap(tengok la sape yang masak kan? :P). Tapi cepat muak la. And sampaikan tengah taip ni pun, tak habis-habis lagi makan -.-

Ade sape-sape nak? Haha. :P

Err, better aku stop sekarang. Hingus dah makin meleleh-leleh keluar ni.

And sorry tak dapat jenguk blog korang malam ni. But I'll try untuk jenguk jugak. Till then, bbye. Nyte (:

27 comments:

aduka said...

aduh adek..
sila buat popup komen yee..
X_x

mmg x-ray bt gitu dek oi..
ala...
tnjuk free je la kat doktor tu..
muahahaha..
*ase cam nk ganti tmpt doktor tu..*
adek bila mau MC?
=P

suka makaroni..
cam lintah kuneng2..
lalalala..
=P

yasmin said...

haha..sedapnyeee...!geram kte tgk..rase mcm melting je cheese tu in my mouth..:D btw,hope you get well soon. ;)

cEro said...

sila makan ubat, jgn tak makan, ok??

sila bagi aku sket sbb macaroni cheese tu nmpak sgt sedap..

btw, aku pon mkan chickeroni kt KFC..
mmg superb..
same kot dgn ko nyer tu..
hehehe

Kyuubi_85 said...

alahai, sakit ke? mkn ubt ye supya sembuh. :D

Amirah Rashid said...

aduka ; alaa, knp kene tukar popup komen? haha ;D psl xray tu, siyes bru tau. haha. tp sape xsegan? kne bukak sume bnde -.-

min ; thanks dear. mmg sdp. tp muak :D

cero ; ni lg sorg. xsuke mkn ubat laaa :/ haa. yg kfc punye xprnh try lg. yg pasti mesti la lg sdp drpd yg aku buat tu. haha :D

kyuubi ; lg sorg -.- tak suka mkn ubat laaaaa -.-

Aby Umy said...

minum obat, trus istirahat
cpt smbuh ya?/

psychopath said...

nnti time nak xray abg nak ikot boleh ?

Miecyber said...

Get well soon....

Amirah Rashid said...

aby umy ; ubat taknak. rehat nak. hee ;D thanks anyway (:

psychopath ; haha, ikot la. tp nnti doc sruh dduk luar jee ;D

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

banyakkan rehat k...

aimiliyana said...

tulaa...kene freekan dari atas smpi bawah! huhu..:(

ni yg mals nk wat xray nihh...

btw, byk2 minum air suam ye,:)

FyZa said...

eh dear..x taw ke klu nk wat medical cek up kena bkk suma..even rantai ke subang ke apa ke..hoho..
x pa..wat x taw ja..huhu..;p

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
o0w, tak pernah wat medical checkup ke? xray? mmG gitu la gayanya..& mmG patut sekali cadangan sis tu kan..bila la Malaysia nak Islam ni..
nyway TC urself k, rest laa

mr cekodok said...

get well soon adik :)

Amirah Rashid said...

zikr ; thanks. :D

aimi ; tau xpe. tak sukeee -.-

sis fyza ; haah. baru tau smlm. hehe ;D

azrai ; salam. btol tu. better prmpuan yg buat utk prmpuan kan. -.-

mr cekodok ; thanks! :D

Izz said...

neyh yg rse taknak wat mdcal check up neyh.
huhu

Miecyber said...

Ogenki dene...

maCy said...

yew, i love makaroni npe ckp caing? haha

mkn ubt! xmo mkn meh maCy cucuk.hihi

Amirah Rashid said...

izz ; tau xpe. cuakk -.-

macy ; hehe. saje je ckp mcm tu. sorry eh :D haha. cucuk la. klau cucuk xtakot :P

qyn ;) said...

Naseb baik hr tu pergi X-ray, perempuan yang handle. :)

Amirah Rashid said...

qyn ; whoaa. lucky you! :)

R.K said...

dulu ghua xray pompuan hendel .. heh heh ...
sdap tak cacing tu ?

missgee said...

Mirah..
Napa Macaroni Cheese
semacam aku nampak..
owhh!!!okeh aku faham..
sila jangan jawab!! :P
hahahaha

QaRaMi HasHim said...

urmmm, kalau dr pmpn xray pskit laki takpe lg... btol tak???

eeee.... xmo makan makoroni lg r, sbb mcm cacing.. haha..
btw, jaga kesihatan.. skang tgh musim demam...

Amirah Rashid said...

R.K ; waaa. asal la terbalik pulak ni? jeless -.- cacing tu? haha. sedap, kot :P

missgee ; hha. tettttt :P

qarami ; btol tu. tp better laki dgn laki and sebaliknye kan :) haha. xnk mkn da? sorryy -.- and thanks fr the wish :)

full of love,keyna said...

alalala,cian die,die lak yg demam :)

i risau btw klu lelaki handle,aiyooo,seram weh -.-

Lia Omey said...

wow mia ! GOOD LUCK for whatever u do ! Chayokk chayokk ! >.<!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting