Sunday, May 9, 2010

Hari ini hari Ibu, esok hari Isnin :P ;

Assalamualaikum wbt && Hyeee! :D

Dah lama tak update. Takde mood sebenarnya. Plus, selalu hangout dengan kawan, almost setiap hari. Balik rumah penat, dapat bukak Facebook je. (Alasan orang malas, macam ni la. Haha :D)

So, entry ni ditujukan khas untuk my Ibu bebeh,

Normala bt. Abu Hussain<3
 
Ibu, terima kasih sebab melahirkan adik dekat dunia ni. Sembilan bulan ibu bawak adik ke hulu ke hilir. Walaupun adik tak tau rasa dye macam mana(or maybe soon adik akan tau, haha :D) adik dapat rasakan mesti penat gilaaa kan? Itulah kasih & sayang yang ikhlas setiap ibu kepada anak-anaknya. Tak pernah  mengeluh and rasa penat. Adik sayang ibu :-*

Ohh, terima kasih jugak sebab melahirkan dua orang lelaki, along dengan baby. Walaupun kitorang selalu gaduh, main kejar-kejar dalam rumah semata-mata nak berebut remote control astro. And disebabkan tu, ibu sanggup beli remote control banyak-banyak so kitorang tak berebut lagi. Tapi tak lama lagi, jahanam la TV tu. Haha :D Adik sayang ibu :-*

Disebabkan adik sorang je anak perempuan ibu, sometimes rasa macam bosan. Sebab takde kawan nak kongsi rahsia, cerita. Nak cerita dengan ibu adik segan. Hihi :P But, kalau boleh, memang taknak ade adik beradik perempuan yang lain. Sebab nanti kene kongsi barang la, kongsi itu, kongsi ini. Haha :D Adik sayang ibu :-*

Adik ingat lagi time adik demam panas masa kecik-kecik dulu. Ibu sanggup berjaga malam, jaga adik. Masa adik kene chicken pox, ibu bersusah payah cari daun ape tah sebab taknak bagi rasa gatal. Your sacrifices are countless ibu :') Adik sayang ibu :-*
 
And, adik ingat lagi ibu pernah mengajar adik time darjah 2. Ibu ajar muzik. Dalam kelas, depan kawan-kawan, adik panggil ibu 'cikgu'. Rasa pelik and kelakar pun ade jugak. Haha. Tapi, kalau takde orang, baru adik panggil 'ibu' :P Adik sayang ibu :-*

Tak dapat adik bayangkan macam mana hidup adik kalau ibu dah takde dekat dunia ni.
  • Nanti siapa yang nak tolong tengokkan selendang adik okay ke tak?
  • Nanti siapa yang nak cakap "Bila nak belajar masak ni?"
  • Nanti siapa yang nak marah-marah adik kalau adik drive tak betul?
  • Nanti siapa yang nak suruh adik tolak troli dekat supermarket?
  • Nanti siapa yang nak suruh adik tolong taip nama student2 ibu?
  • etc.
Yang paling adik terharu, ibu dengan ayah sanggup ulang alik pergi Pejabat Kementerian, Pejabat MARA, etc. sebab nak uruskan pasal result SPM adik tu :') And sometimes, bila adik rasa give up, adik buat tak endah je ape yang ibu usahakan. Sampaikan kite tak bercakap selama 2 hari. Adik mintak maaf sangat-sangat :'( Adik tak bermaksud nak buat macam tu sebab kadang-kadang adik rasa dah tak larat nak fikir pasal ni. Tapi bila fikirkan ape yang ibu dengan ayah dah buat, adik rasa bersalah sangat. Adik sayang ibu :-*

Terlalu banyak kalau nak tulis pasal ibu dekat sini. Sebab dah 18 tahun ibu jadi ibu adik :') But, no matter what, you're the best among the best! No one can replace you. There's only one thing I'm hoping for, please be by my side till my last breathe, ibu :') Adik akan selalu doakan yang terbaik and untuk kesejahteraan ibu dunia & akhirat. Adik sayang ibuuuuu! :-*

Selamat Hari Ibu untuk ibu adik && semua ibu di dunia ini :)

 
Mothers hold their children's hands for a short while, but their hearts forever.

14 comments:

NICK IRFAN said...

selamt ari ibu kt mak awk!!!! :)

محمد فردوس سعد said...

salam..

lusa ari selasa..hehe

erm, suka dgr n baca tntg perasaan org yg masih ade ibu..semoga bahagia dengan kasih ibu yg masih ada..doakanlah kesejahteraan mereka, berbakti sementara masih ada masa..ingat, syurga dibawah telapak kakinya

maisyara Pot! Pot! said...

happy mother day! T___T

aduka said...

olololoooo anje anjeeenyeee diyeeee..
bwahahaha..
oh sorg je ppuan dlm adk bradik ea..
ptut la fiil cam laki..
haha.. gurau jer..
slmt ari ibu utk mak kamu oke..
;)

psychopath said...

cak ! selamat hari ibu !

missgee said...

Mirah
jadi anak yang baik ye..

P/s: salam untuk ibu :)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

selamat hari ibu :-)

Oh Malaysia said...

selamat hari ibu to ur mum amirah. :D

sahabat kecil said...

rase rindu plak kat my mom...padahal baru je call die td...:(

luvly mya said...

ouh,,touching!!haha

kulop ludin said...

berikan kasih sayang... sementara dema masih hidup....

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
waAa..anak p0mpuan tunggal rupeny?
senasib la kite..jantina je berbeza..hehE.. ;)
tp kadang2 b0ring juga kan..

nyway Selamat Hari Ibu buat kamu..bakal ibu kan? insyaAllah..huhu

QaRaMi HasHim said...

hepi mother's day...
sggh tabah mereka melayan kerenah anak2 yg pelbagai..

btw, jom la singgah blog terbaru saya
http://malaysianhotblog.blogspot.com

saya perlukan sokongan anda semua

be my follower k....

Amirah Rashid said...

nick ; thanks! :D

firdaus ; betul tu, insyaAllah :)

mai ; thanks! :D

aduka ; haha. agk la. mcm laki sikit. :P

psychopath ; utk sape? eheheh ;D

missgee ; insyaAllah :) thanks :)

zikr ; thanks! ;D

oh malaysia@amir ; thanks! :D

sahabat kecil ; takpe2. call lg. hehe ;D

mya ; me too :P

uncle kulop ; insyaAllah :)

bro azrai ; salam. haha. xsgke :D insyaAllah :)

qarami ; btol3. tak ternilai pengorbanan dye ;D (otw to ur blog :D)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting