Sunday, January 16, 2011

Entry untuk awak. Ye, awak. ;

Assalamualaikum wbt.
Hye.

True love is not being with someone because you think you can be happy with that person, but because without that person you know you can never be.


Puas saya tunggu. Puas saya sabar. Awak tetap macam tu jugak. Awak tau tak saya pernah hampir nak give up daripada semua ni? Awak tau tak awak pernah buat saya menangis, banyak kali? Awak tau tak awak buat saya teringat dekat awak hari-hari? And awak tau tak yang saya sebenarnya sayang dekat awak?

Awak sedar tak yang awak main-mainkan hati saya?

Hmm. Saya tau awak taktau kan? Sebab awak tak pernah nak amek tau. Sebab awak tak sedar yang saya suka dekat awak. Ego awak tinggi. Tinggi sangat. Tapi saya tetap bersabar dengan awak. Saya pun taktau kenapa saya boleh bersabar dengan awak. Sedangkan orang lain semuanya cepat give up dengan awak. Mungkin sebab saya sayangkan awak kan?

Dulu awak suka someone ni and kite jarang contact each other. Okay, takpe. Saya pasrah. Tapi tak lama lepas tu, awak datang cari saya balek. Awak cakap yang hubungan awak dengan someone tu salah sebenarnya. Saya tak tau ape yang patut saya rasa mase tu. Happy sebab awak datang dekat saya balek? Sedih sebab awak jugak bersedih? Tapi lepas tu kite jadi rapat balik.

Dah dekat setahun awak. Dah setahun kite kenal and kawan. Macam-macam yang kite go through together. Happiness, sadness, everything awak. Kawan-kawan saya sume cakap, "Takkan relationship korang ni nak macam ni aje sampai bila-bila?" Saya hanya mampu tersenyum je dengan soalan diorang tu sebab saya taktau ape yang awak rasa dekat saya. Nanti orang cakap saya syok sendiri pulak. Tapi memang saya syok sendiri kot kan? :(

Sepanjang kite berkawan, awak buat saya rasa happy and bahagia sangat. Thanks a lot for that. No one ever care for me like you do. No one can make me smile and laugh the way you do too :'). And sometimes awak buat saya rasa yang saya tak boleh hidup tanpa awak. This is what people said the power of love, perhaps?

Tapi sekarang semua dah selesai. Saya sendiri yang rasa benda ni, hubungan kite ni dah selesai. Saya nampak awak. Saya nampak ape yang awak cuba sampaikan walaupun in indirect way. It's okay la. Saya doakan awak bahagia and happy dengan orang tu. Seriously, if awak happy, saya pun happy. Jangan contact saya lagi lepas ni. Saya taknak simpan harapan lagi. Menunggu tu penat tau tak? Penat sangat-sangat. And saya dah tak larat. I'm officially give up. Go and get her. The one you loved the most. Just go. I think you don't even need me anymore. Now you already have her, in front of your eyes. Right? Tapi saya nak awak ingat satu ni je...

True love is like a teardrop in a rainstorm; you're lucky enough to find it once, but you will never find it again.


Awak faham kan? So, semoga awak happy dengan dye eh? Saya doakan untuk awak. Insya'Allah :')


Lagu ni untuk awak. Yeah, that should be me. Tapi, everything seems very very very impossible kan sekarang? Haih. Takpe. Saya redha :')

Saya nak stop dulu. Nanti saya menangis pulak. Saya dah penat menangis untuk awak. Cukup-cukup lah. Ape-ape pun, thanks for EVERYTHING awak. Thanks sangat-sangat. :')

Perhaps?

--------------------------------------------------------------------

*Kalau aku cakap story ni pasal aku, korang percaya tak? Tak? Okay fine. Story ni pasal kawan aku. Aku just nak share.

7 comments:

Aduka said...

peerrrrrrrrrghhhhh..
punye la syok2 aku bace..
rupe2nye cite kawan ko???
dammit..
weh.. ke ko saje2 ckp ni cite kwn ko?
hahahaha..
cober2 malu eeeeaaa...
=P

Amirah Rashid said...

haha. kau bace penuh feeling ke ni? haha :D entah la wehh. no comment. up to you la nk rase n fikr cite ni psl sape :)

NICK IRFAN said...

x kira la sapa pnye cerita tp seriusly sy mmg rasa tersentuh jgk kalau entry ni dibuat utk sy serius jgk trus sy ambik buat kapel... hehe

p/s=sbb kwn awk tu btol2 sy laki tu? tp nguk pnye laki tu sbb x thu! adoiyai...

Amirah Rashid said...

nick, wahhh, terus amek kapel? :O haha ;D hmm. tu la kan? org kalau da mmg in loooooveeeeee sgt2, mmg takkan perasan bnde2 mcm ni. bg dye hal remeh je kot kan? :)

a loqman said...

salam..selamat kembali ke arena Blogger..tak tahu pula bila..dah kembali...sekarang study kat mana...

si para para said...

eh ni bukan untuk saya..salah orang ni..hehehe
apa2 pn jgn mudah mengalah...
kata orang tua2...
kumbanbg bukan sekor..bunga bukan setaman...err betul ke nih..

Miecyber said...

Semuga kawan tersebut tabah....

Robot Tukang Masak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting