Sunday, July 17, 2011

Result UPU 2011 ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


#Clue : Saya suka makanG. Saya juga suka jalanG-jalanG! Kihkih :p


Alhamdulillah. Tu je yang mampu aku ucapkan kelmarin. Kelmarin memang hari cuak, gelabah, takut dan yang sama waktu dengannye bagi budak-budak lepasan matriks, asasi, STPM & diploma seMalaysia rasenye :D Sebab UPU ni memang penentu masa depan dorang ni semua. Eh, dorang je? Aku? Haha. Sekali lah tu :p

Tapi time sume orang tengah dok fokus and tegar duduk depan laptop && PC memasing, aku masih tegar buat burger dekat tempat keje aku. Kahkah :p Konon-konon nak buat-buat lupe lettew pasal UPU UPU ni :D

Padahal dalam kepala asyik fikir...

"Dekat mane lah aku kene campak kali ni...."

"Ah, kalau tak dapat memane, kene kawen la aku ni jawabnyeee..." -__-"

Dengan tengah puasa lagi time tu, memang makin lama energy makin low. Tapi hari tu hari Jumaat kan. Penghulu segala hari. Plus, pagi tu, hujan dengan selebat-lebatnya. Hujan rahmat maybe :') So, aku memang berharap ade la tempias sikit2 rahmat and keistimewaan hari Jumaat tu dekat result UPU aku and the others :'')

Tak takut? Memang tipu lah kan. Time tu jugak, kalau tengah takde keje, memang aku dok termenung aje. Fikir mase depan lah kononnye. Bukan sebab ape, aku FOBIA, TRAUMA dengan ape yang jadi lepas SPM aku dulu tu :"(

I just don't want the same thing happen again. Once is more than enough. Enough to break my heart. Enough to take my spirit away for a couple of weeks.

Aku tau, Allah SWT nak uji aku. Okay, jangan cakap aku ni tak bersyukur. You're wrong. Try to put yourself in my situation, and then you have the rights to judge me. Dah, diam.

Hm, sorry for being SO emo bout this. I just still can't forget it. Perfect nightmare for me, perhaps? :/

Okay, dah tersasar jauh ni. But, still reading? COOL! Haha ;D

So, dengan ini, aku umumkan...

Jeng jeng jenggg...




Haha. Saje je nak bahan korang. Bagi yang kecik punye :p Maaf ye :D

Okay okay. Ni yg proper punya :)



Sape yang ade FB aku, mesti dah tau awal lg kan? Hehe. Saje nak kecoh sana dulu. Baru sini :p

Again, one word, 13 letters. ALHAMDULILLAH :")

Tapi taktau kenapa, aku tak nangis pun time tgk ni. Hehe. Dah jadi heartless kot aku ni? 2 years, but it still can't be faded away :/

For the second time, I can see the word TAHNIAH. (the 1st time dapat masa dapat Form 6 dulu).

Again, ALHAMDULILLAH.

I'm happy for the offer. Those yang rapat dengan aku mesti tau betapa punya lah aku gila and gian lagi addictive dengan kiMIA! :D But... Kecewa sikit sebab tak dapat kos yang parents harapkan. Hm. Mcm loser pun ade gak rasa. Haih.

Hm. Taktau nak cakap ape dah. Biarlah masa yang menentukan... Insya'Allah..

For those yang tak dapat any offer, don't give up! And don't let too much tears out. Aku faham ape yang korang rasa! SANGAT FAHAM! Sebab I've been through the same thing like you before :") Tipu lah kalau kau cakap kau tak sedih. Penipu besar namenye tu tau dak? But, life can be changed. You still have your own future. Allah SWT has plans something way better than this :) You just have to wait till the time has come. Patience is worth for a better future. Trust me. Allah SWT maha adil. :)


Rasenye sampai sini aje titah beta untuk post kali ni. *berangan jadi raja pon bolehhh :p

Psst, aku baru terfikir, nama kos aku tu... macam SIMPLE GILA!

SAINS KIMIA. Simple kan? Macam tak grand je. Haha :p Kos kawan2 yang len sume grand2. Dengar pun dah macam, WHOAA! Biologi Marin, Foodtech, etc. :p

But, if ade sesape yang tau, boleh tak bagi tau ape kerjaya yang berkait dengan kos SAINS KIMIA ni? Please exclude LECTURER awal2 ye anak2 =D

Kepada orang-orang TERENGGANU, tunggu kehadiranku! Haha :D



Mr. G, kitew makin jauh la lepas niw nampaknyew.
Haaaaa. Tak sukew nyew kitew macam niw -..-

9 comments:

missgee said...

Congrats, Mirah!!!!
Jauhnya Terengganu..
Hari2 bulih arr makan
keropok lekor.. :)

WZulhilmi said...

ignore the last comment. Silap hantar .T____T

Btw congrats for the offer!! Lepas ni boleh beli barang2 keperluan utk masuk ke U! =)

Wendy Ong said...

mia! congrats :D

cEro said...

tahniah!
alhamdulillah...
Allah mmg ada jalan sendiri utk setiap hambaNya kan??

Encik Psychopath said...

congratulations. sy tak dpt.

mrs cekodok said...

congratulations dear!!~ I'm soo proud of u...hihi


blaja rajin2 tau~~ :D

|arieza| said...

congrats amirah!!! belajar rajin2 ye :)

Amirah Rashid said...

thanks semuaaa :)

Hasan Amran said...

tahniah... good luck for the next level of education...

Sembang Kedai Kopi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting