Friday, July 1, 2011

Another movie marathon. Transformers 3 : Dark Of The Moon && Monte Carlo ;

Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Well. Okay, aritu dah buat sekali marathon movie dengan Syarah. Movie : Super 8 && KL Gangster. Tak sempat nak update. Hehe. And taknak lah update. Movie dah tak hot sangat :p

So, here we are! Lagi satu movie marathon. Kali ni dengan Nana pulak :DD

Movie-nya, SEMESTINYA Transformers 3!! And the other one was Monte Carlo.



1. Transformers 3 : Dark Of The Moon

It was seriouslyhotfuckindamnmuchhell(sorry for the improper words :p) SUPERB && AWESOME!!!

Aku bagi 10 stars out of 10!! They deserved it! :D

Macam yang aku dah pernah update dulu(on January if I'm not mistaken), I'm really really looking forward to watch this movie. And, it's DONE! :'')

Okay, let's make it a short movie review. Tak aci lah kalau korang tau banyak2 kan. Hehe. Plus, nanti tak best lah korang tengok kan :D



 It's a MUST! Caramel popcorn! Yummayhh! :D

 Nana && Me

Yeah. I watched it in 3D. And did I mention that we buy a couple seat? Hehe :D


Awhh, I adore that red ferrari so much! They're autobots btw :)

Autobots. Bumblebee! My fav! :D He's cute!!

Optimus Prime. Leader of autobots. He's my hero! :D

Optimus Prime. The one who can caused adrenalin rush :p

And yeah, tadi tengah Google2, then baca satu news dekat satu web ni, movie ni dah collect around $30 million! US Dollar okay! Not Ringgit Malaysia! :O :O Gosh! So, there's no reason untuk korang tak tengok movie ni.

Yeah, maybe ramai yang tak minat sebab judgement korang movie ni just pasal robot-robot cari pasal, gaduh2. Let me tell you. You're wrong indeed!

Even most of the scenes dalam movie ni robot2 fight each other, but there're few messages hidden.

From movie ni, kite akan sedar pasal FRIENDSHIP!

Even robot dengan manusia pun boleh bersatu. Okay, it might sounds not logic and real kan? Yela, mane ade robot2 macam Autobots dengan Decepticon tu wujud kan?

But, hey, it's a movie lorr. Watch it for fun and take home the messages left for you.

Seriously, I almost cried during the scene where Bumblebee is waiting for his turn to be shot by Decepticon! :'( Sedih la weh! Kesian gila! Tapi, ape jadi lepas tu? Haa, tu korang kene tengok. Hihi :D And the other one scene yang buat aku nak nangis time tangan Optimus Prime putus sebelah :'( Huu, sedih makk :"( Ouh, lagi satu! Time dorang terpaksa halau Autobots keluar dari bumi and Decepticon tembak roket yang dorang naek tu. Huhu. Sedihh. :''(

And movie kali ni, banyak robot Autobots dorang show. AWESOME! And yang best, Prime(ketua) dorang yang dulu hidup balik. But he betrayed Autobots for a reason. To build their Cybertron(planet dorang) balek dengan cooperation Decepticons. Ni ha betrayer tu...



Sentinel Prime. Muka kejam dowh. Haha :p

Arghhh, aku rasa macam nak tengok lagi! Tadi tengok yg 3D punya. And duduk couple seat paling ATAS! Memang superb ah kan. Sebab seat laen dah full, tinggal depan je. Tak syok ah tengok 3D duduk depan kan. Hehe. So, couple seat pon jadi laa :D

EH! EH! Ni ade link yang ade list kereta dalam movie ni. Teruja makkk! Rase nak sume je! :D


And apa lah Transformers tanpe Linkin Park kan? :D Ni lagu untuk movie ni..



2. Monte Carlo




Harga student jeww. Haha :p

Okay, movie ni tak banyak sangat nak review. Sebab still tak boleh lawan Transformers 3. Hehe. Kejam :p So, movie ni pasal 2 beradik pergi vacation dekat Paris dengan lagi sorang kawan diorang. 

Dekat Eiffel Tower, dorang kene tinggal dengan bas tour guide dorang. So, lepas tu dorang pegi hotel and ade satu kumpulan press ni ingat Grace(Selena Gomez) tu anak orang kaya sebab muka dorang memang sebijik. So, since tu, dye menyamar jadi orang kaya tu..

Ape jadi lepas tu sampai habis? Haa, tengok lah ye. Hehe :D

It was awesome too. Tak bosan and ade lawak2 :DD But still, tak boleh lawan Transformers! HAHA :p

Ohh, ni trailer dye. Best woo! :D


Btw, ade terbaca jugak tadi yang movie ni lebih kurang macam Lizzie McGuire The Movie. Tapi entah lah. Sebab den tak tengok pun movie tu ha. :D Tapi bile tengok trailer dye, ehm, okay, almost the same! T_T



Its okay la, as long as aku dah tengok dua2 movie ni. Hehe ;DD

Soooo, what's next??? 

Johnny English Reborn!!!


Can't wait to watch this!! :D


Okay, rase macam dah panjang sangat post ni. Hehehe. See you then! Kbye! :-*



Michael Bay, bila Transformers 4 pulak?
Hehehehe :DD
Owhh, Hello July! :)

12 comments:

WZulhilmi said...

Hello there!. Well aku terkejut tgk rege 3D! mahalnya!! T___T

Btw there is no Transformer 4. This is the last one. =(

Amirah Rashid said...

wzulhilmi ; hye there! hee :D ouhh, hm, rasenye sbnrnye hrga dye rm20. tp ktorg amek couple seat, kene tmbh rm2 lg -_-' takpelah, as long as bukan dduk dpn skali. hehe :D && eh, btol eh takde yg 4th pnye??? alaa, takbest ah camtuuu :/

mrs cekodok said...

alamak macam mana blh same ni?? i was thinking hari tu nak buat backtoback monte carlo dgn transformers 3 jgk~~hahaha
tp xdpt timing yang sesuai plk..sob2...waa nk tgk monte carlo..download je lah..heee :D

Amirah Rashid said...

ehh, yeke? hehe. myb sbb movie tu tgh hot skrg kan :D tp takpe la kan. as long as dpt tgk tf3 dkt cinema. bru syok kan :D

bella lim said...

sumpah nak tengok monte carlo. haritu time aku tengok green lantern ada trailer dia. cite tu yang lagu who says tu kannnn. cam best!

cEro said...

transformers tak tgk lagik....
tp dlm kartun dia, sentinel tu mmg teman sepasukan pasukan baik tp dlm divisyen yg berbeza...

tak sangka dlm ni dia jahat...

Amirah Rashid said...

bella, pegi ah tgk! rabu cuti kannn. hhahaha ;DD

cero, dye terpaksa jd jahat. sbb nk bwk masuk planet dorg dkt bumi -_-' tp dye baek je sbnrnye ;D tgk tau!! :D

missgee said...

Owhh!! banyak review pasal filem..
Kaki wayang ekk..
Jom arr nengok sama2..

P/s: layan marathon movie time zaman studi je.. Tua2 dah tak larat :)

missgee said...

Owhh!! banyak review pasal filem..
Kaki wayang ekk..
Jom arr nengok sama2..

P/s: layan marathon movie time zaman studi je.. Tua2 dah tak larat :)

Amirah Rashid said...

missgee, amboi, smpai dua ye komen. hehe ;D tu laa. tgk wyg jela skrg ni. pasni dah start masuk u, mesti susah. kot2 dpt ceruk2 pedalaman. hehe ;D

Encik Psychopath said...

kemain marathon lg. kite beli transformer 3d aritu 17 je. 15 tiket lagi. tak tengok lg monte carlo. mcm dah boleh download je.

Amirah Rashid said...

hehe. tgh cuti pjg ni, marathon la. ape lg :p eh eh, rm17 je?? :O :O dkt mne tu??? tak acii:/ monte carlo dload jela. takpayah tgk dkt cinema :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting