Sunday, August 28, 2011

Macam mana puasa so far? ;

Assalamualaikum wbt.
&& Hye! :D


Malam ni malam terakhir untuk solat tarawikh. Means Ramadhan akan tinggalkan kita tak lama lagi. Memang tak lama lagi. Sedih bukan? Sebab kite tak tau kite sempat lagi tak jumpe Ramadhan tahun depan. Hm. Doa aje la kite dipanjangkan umur kan? :) Insya'Allah...

So, back to the title, hows your puasa so far guys?


  • Yang laki tu, PENUH ke tidak? Harusssss lah penuh kan? Korang tak uzur pun. Hik hik :p
  • Yang perempuan, its normal kalau tak penuh. Takpe, aku faham. Biasa lah, perempuan kan. Yang tulen la :p


Aku yakin mesti banyak pengalaman korang untuk puasa kali ni kan?

Dengan sahur, bazar ramadhan, berbuka, tarawikh etc. :D

Itu yang duniawi. Untuk akhirat pulak macam mana? Agak-agak banyak tak amal ibadat kite? Hehe. Tepuk dada tanye iman kayy :D

Malam Lailatul Qadar. Hanya orang yang bertuah dapat menjumpainya... Just berdoalah kite jugak berpeluang jumpe kan :D

Okay, move on. Aku nak share tips untuk sahur terakhir kita esok(if confirm raya Selasa). Aku rase benda2 ni memang patut kite lakukan untuk pastikan kite berpuasa siang tu dengan tanpa rasa tak best :p





  • Sahur lambat2 sikit. Agak2 30mins sebelum imsak. Lagi dekat2 nak imsak pun blh gak. Sebab nanti takde la makanan tu hadam cepat and korang rasa lapar cepat :p
  • Atau, boleh jugak korang bawak dapur kuali segala dekat luar rumah, buat rancangan "Mari Masak Dan Bersahur Bersama Jiran Anda". Sure masuk TV5. Haha :p
  • Sambil2 sahur tu, boleh gak tengok tv. Aku sarankan korang tengok Astro Oasis, pukul 5 pagi. cite Tanah Kubur & sometimes Pintu Taubat. Memang insaf woiiii.
  • Untuk yang tak minat tgk tv tu, mesti masuk bilik sambung tido balek kan? Ngaku jelaa. Haha. So, sebelum masuk bilik tu, penuhkan mulut dgn air. Biarkan dulu, agak2 da nak imsak tu, telan cepat2.
  • Korek hidung & telinga puas2. Pastikan dorang(hidung & telinga) kosong & bersih drpd sebarang kekotoran. Haha :p *okayy, ini geli sikit :p

Best kan? Best kan? Aku sure korang akan buat pagi nanti! Haha :p 

Ohh, this is me during the fasting month!!

SAHUR
Tak bermaya jeee >.<

WAKTU SIANG
Malas nak bergerak >.<

BERBUKA
Tapi takdelah gelojoh camni. Hehe :p




Tapi aku sure korang macam ni. Hek hek :P

KAN? KAN? KAN??


Okay, aku akan bertolak balek kampung malam ni. For those yang balik malam ni and esok2, have a safe journey kayy! :) Ingat orang yang tersayang :)

6 comments:

Aduka said...

kihkihkih. takle bla tgk patrik.

Amirah Rashid said...

HAHA.kan? gelojoh gilaaa :p

Encik Psychopath said...

Bocor :(

si para para said...

ramadhan dh nak pergi..

:(

cEro said...

hahha, selamat hari raya amirah...

missgee said...

Katun last tue..
Asal nengok hampeh aje
rasanya..
Owhh!! Saya takde kaitan kot :P
hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting