Tuesday, August 9, 2011

Betul ke kite ade kiMIA? Hm. ;



Assalamualaikum wbt.
Hye! :D


Hm, da lame tak update. Konon busy, padahal dah duduk rumah terbongkang jobless balek dah! Haha. Okay, rindu Wendy's! >.<

Aku taktau kenapa, since a week lepas dapat result UPU tu, banyak benda yang mule aku fikir. Sampai naik serabut kepala aku ni. Haih.





Memang aku bersyukur sebab dapat kos Sains Kimia tu. It was my passion! Or used to be my passion? Hihi :p

Eh tak! Serious! Aku minat GILA dgn Kimia/Chemistry!!! Since sekolah menengah lagi. Hm. Masuk matriks, lagi berminat-minat aku. Eh(?)



Kalau ni, aku blh trime lg gak ah -.-


Tapi, masuk Sem 2 dekat matriks, kepala aku macam dah tak boleh nak terima sangat. Sebab itu sume Organic Chemistry. Entah la. Setakat Alkanes Alkenes tu aku boleh terima lagi lah. Dah masuk yang lain2 tu, otak aku macam dah hantar 1 signal :

"Enough is enough!"

Hm. Sebelum final exam matriks tu pun aku tak habis buat revision Kimia >.< Yes. Sila percaya -..-

And now, SAINS KIMIA. I'm sure its all about CHEMISTRY. No more BIOLOGY in my life. Sedih? Agak la. Sebab almost 3 years aku usung Bio dalam kepala aku. Hm. Plus, aku agak terkilan sebab tak dpt nak tunaikan permintaan ibu aku, yg nak sgt aku amek Medic.

Alolololo omey omey. Rase nak telan je! 

Pilihan parents selalunya yg terbaik kan? Aku tau. Lagi pun, memang aku dah berazam, if aku dpt medic, aku akan just go on je. Sebab ape, sebab tiap2 kali pegi hospital/klinik, aku dapat perhatikan some doctors macam tak mesra alam sikit >.< Lack of smile. Tau la tension keje lama, tapi patient tu sakit, cube la hiburkan hati dorang cket. Ajak maen sepsepsep tomtomtom ke. EH?

So, since that day, aku macam berazam nak jd doktor yang paling mesra alam lah kononnye >.<
Tapi azam hanya tertinggal dekat azam...


Fuiyooo.Cambest je abam ni maen api! :D

Adakah aku perlu menghafal Meja Periodik(Periodic Table) ni sampai khatam??
If yes, Imma dead meat then T_T


Sekarang ni aku mengaku yang aku takut nak masuk Uni >.< SANGAT! Entah la. Sebab macam lagi tough daripada matriks je... Plus, aku macam dah ingat2 lupa ape yg aku belajar Kimia dkt matriks dulu. Hm.

Tak boleh jadi ni, aku kena pupuk balik minat aku dekat Kimia. *sepahkan kotak-kotak cari nota Chemistry nak buat revision!!!



Ya Allah, satu shj aku minta, permudahkanlah urusan aku pada masa hdpn. Amiin...





3 comments:

WZulhilmi said...

x de pa pe lah. mula2 mmg rasa takut nk masuk UNi. nanti lepas tu dh jadi seronok dh. =)

Amirah Rashid said...

wzulhilmi, hm. takut jgk >.< terengganu. jauh tu. haaaa

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting