Wednesday, April 21, 2010

Kenapa susah sangat? ;

Assalamualaikum wbt. (:




Best friends = Kawan baik/rapat.

Bukan semua orang ade best friends kan?

And bukan semua best friends itu BEST :D

Sebenarnya, aku terfikir, kenapa kawan tu lebih penting and lebih selesa untuk kite bercerita, kongsi masalah? Kenapa bukan parents?

Ade orang cakap, kawan lebih memahami and selalu ade bila kite perlukan dye.

Betul ke? :D

Sometimes, memang kite kena admit yang benda tu betul. Sebab aku ade ramai kawan. Merata-rata and bersepah-sepah kawan aku(agak kejam ayat ni :P).

Tapi aku terfikir, siapa best friends aku? Kalau aku cakap si A, si B, si C, si D ni best friends aku, yang lain kate "Yelaa, aku bukan best friends kau kan?"

Aiyaa, pening aku dibuatnya. Kalau macam tu, kenapa perlu ada istilah BEST dekat Best Friends tu? -.-"

Senang cite, semua kawan aku ni best friends aku la. Deal? :))

----------------------------------------------------


Hafizah bt. Abd. Halim
Yang kiri tu English teacher kitorang from Form 1-3.
Dye selalu puji aku sebab fail english aku selalu kemas & teratur.
Wakaka. Ade kaitan ke? :P

Kawan paling lama yang aku kenal. Since kitorang dekat tadika lagi. Tadika sama. Sekolah rendah sama. Sekolah menengah sama. Dah tu, kelas pun sama. Duduk sebelah-sebelah dalam kelas. Pendek kata, kitorang ni selalu sama aje lah :D

Memang tipu lah kalau cakap kitorang tak pernah bergaduh. Yes. We do fight each other. For silly things la selalunye. Memang nak tergelak bila ingat balik. Yela, dah nama duduk sebelah-sebelah. Bila gaduh, tukar tempat duduk. Macam budak tadika je time tu.

Terlalu banyak kalau nak cerita pasal dye ni dekat sini. But, there's one thing aku nak bagitau kau Fiza(kalau kau baca ni la :D). No matter what, kau best friend aku and aku harap kite kekal berkawan sampai bila-bila. Aku sayang kau. Lagi-lagi sebab kau selalu hantar aku balik rumah bile kite hangout sama-sama and selalu bagi aku pinjam DVD kau. Haha :D

Best friends forever, okay darl? :-*

Best friends are too many to be listed. But never too many to be loved :)

-------------------------------------------------

Sometimes, people changed. And they don't even realized about it. 

Sama la macam kawan. Bila further study, masuk kolej, masuk U. Jumpa kawan baru. And kadang-kadang, sampai terlupa kawan lama. Bila jumpa, dah tak kenal.

Bila ada teman istimewa, lupakan kawan. Dekat mata tu ada si dia aje. Terlupa dekat kawan.

Tapi, bila susah, bila ada masalah, kawan jugak yang dicari. Menangis tak ingat dunia. Meraung sana sini.

(Sebab tu aku takde pakwe. Aku taknak nanti aku jadi macam orang atas ni. Haha :P)


Aku post ni sebab kebanyakan kawan aku yang dah nak further study lepas ni. Ade yang akan fly ke luar negara. Ade yang masuk matriks. Ade yang dapat dekat utara, barat, timur, selatan. And kite semua akan jarang jumpa lagi lepas ni. Bukan lagi macam sekarang. Boleh melalak suke-suki dekat tempat karaoke, berebut bola nombor 8 dekat tempat bowling, berebut nak cakap "Aku paling comel", and banyak lagi benda yang kite lakukan sama-sama.

Walaupun dekat mana korang berada lepas ni, aku doakan yang terbaik untuk korang semua dunia akhirat and semoga kita still keep in touch.

Kalau nak tunang/nikah/kahwin/beranak, jangan lupa jemput aku. Tapi, jangan sesekali langkah bendul okay! Nurlin kene kawen dulu, lepas tu aku. Sebab kitorang lahir bulan Januari. Haha :D

Dah dah. Kalau tulis panjang-panjang lagi, boleh menangis aku :P

Aku SAYANG semua kawan aku :-* :-* :-*

A true friend is someone who thinks that you are a good egg even though he/she knows that you are slightly cracked :')

25 comments:

etuza said...

Salam amirah.
Rasanya jarang kita terjumpa bfriends yang sangat baik & jujur. kadangkala jumpa, dah baca kisah wife pcik ke? rasanya kita kena simpan juga negetif thingking dalam diri dalam keadaan tertentu, biarpun dengan bfirns kita. Tak salah untuk safty.

psychopath said...

syg abg tak ?

Kyuubi_85 said...

distance never separates two heart that really cares... :D

NICK IRFAN said...

sedih plak baca entry psl kwn ni? ape2pun sy doakan semoga korg x putus persahabatan dan lost contact.. bkn mcm sy? smua kwn dh lost contact? adoi...

|arieza| said...

sayang kita tak? hahaha

DaHLia said...

i do hv lots of best friends around but none of them is the bestest :)

kak cabai said...

kawan yg baik adalah kawan yg mendoakan kita bila kita sudah tiada. bukan bersama ketika masa susah senang kt dunia saja tau... Susah nk jumpa kawan mcm ni.

kak cabai said...

kawan bai di dunia ramai kawan baik akhirat tak tau ada ka tak ada??..

Yunchun said...

It is difficult to establish a friendship, but if we consider someone as a friend or friends to share, then we should also be prepared to accept the shortcomings of our friends hehee ... so our friend can also understand us ..

nurlinmunirahhani said...

ahahaha. the pressure is on bebeh! :)

Lia Omey said...

ermmmmmmm ='
Sedihnya baca entry kau kali ni
nak menangis aku
btw , tiba2 terasa pulak aku bab pakwe ni . ahakz~
pape pon
aku SAYANG kauu !
and ofcoz sayang kawan2 kita dlm class dulu :')
THANKS MIA !

madiey said...

haihh.. mesti keadaan dah berbeza kan bile masing2 bwk haluan sendiri nnt. kite sume akan merindui detik2 persekolahan.... :((

maisarah bt md ismail said...

duhh ! sedeyy lah plak bace entry ni :(
mcm mane lahh lepas ni kan . hmm .

MO(: said...

amirah, saya sayang awak jugak! :D teehee

missgee said...

Bila rasa nak nangis..
Bila rasa nak emosi..
Tahniah!!
Anda memang kawan yang
memang sayang ngan kawan2 :)

touyakaruma said...

"Bila further study, masuk kolej, masuk U. Jumpa kawan baru. And kadang-kadang, sampai terlupa kawan lama. Bila jumpa, dah tak kenal."

Yeahhhhhhhh ! Memang tidak dapat dinafikan .

Izz said...

tataw nk ckp ape.
tula kawan snbye.
eyh btw cne bi bley ke d plak g nye??
jauh tu.

محمد فردوس سعد said...

xde la susah sgt..dunia skrg mcm2 dah ade, paling fofular skrg nih fesbuk la kan..jgn kata kwn2 yg skrg ni je kita leh jumpe lg, kwn2 dulu time tadika pun leh dijejak..

tp betul la, mencari yg sejati itu susah..mana la boleh dpt emas senang2 je kan, kena la usaha, mengorek ke, mendulang ke, mengkapal korek ke..

erm..smpai tu je, nnt lama2 makin ngarut lak.. =)


p/s : saja ana mention pasal fb coz ana agk addicted to fcebook actlly..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

tak susah pun :-)

aimiliyana said...

lol, ko nii saje je nk wat aku sedih kann...huhuhu
mmg pasni smua kat lain2 kolej, u,matrik..ermm...but still ade facebook! hihi..keep in touch, yeah!

aimiliyana said...

aku syg ko gak miaaa..huhu...mmg pasni kte smua kat lain2 tmpt..huhu...tp hrp2 blh keep in touch ngan facebook laa...itupun kalo xbusy laa...kakak aku kate die byk sgt tutorial smpi xsempat nak online...xpe2, pandai2 la kite curik mase nnt...

ayisy said...

salam. Susah nak cari kawan sejati atau best friend. Selalunya bf kita orang yg dah terlalu lama kita kenal. Mcm saya ada la 2,3 org bf yg mmg dah kenal sejak kecil sampai skrg. Walaupun masing2 dah belajar kat tmpat lain tp msh ttp berhubung. Huhu :)

kyuubi_85 said...

weh, dah lama ko x update blog ni

kyuubi_85 said...

weh, dah lama ko x update blog ni.
anyway, ko kena tag kat sini. jwb lee :D

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/jawab-soalan-exam.html

Kyuubi_85 said...

mirah! jwb tag nih1 hehe

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/jawab-soalan-exam.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting