Saturday, April 17, 2010

I do believe that 'Everything happens for a reason' :)

Assalamualaikum wbt. :)

First and foremost, tahniah dekat kawan-kawan yang dapat tawaran ke Matrikulasi :) For those yang nak pergi, all the best and best of luck! :)

To AB Sibs, tahniah sebab ramai antara korang yang dapat dekat Negeri Sembilan. Kalau korang semua pergi, memang havoc la tempat tu nanti. Haha :D


 Ni la kolej korang. Lawa tuuuu :)


Aku pulak macam mane?





Yeah. Mula-mula memang dukacita gila. Menangis sampai keluar hingus sekali :P But then, aku sedar yang ada hikmah sebalik ni semua :')

And, dalam tu tulis boleh buat rayuan untuk aliran Perakaunan. Sheesh. I'm sooo not good with accounting! Masa form 1-3 dulu memang la KHB Perdagangan & Keusahawanan. Belajar debit kredit, buku lejar. Itu ini. Sekarang mane ingat sangat -.-" Or maybe dah tak ingat langsung. Haha :D

But, tadi saje try test nak cek balik. And keluar macam ni pulak.

 Terus tidak layak untuk mana-mana kursus -.-"


Ish. Pelik sungguh. Tapi takpelah. Takde rezeki kot :)

Btw, tengah hari tadi, tengah syok layan movie dekat rumah Yana, ibu hantar mesej...........


"Dik, tahniah! BI dpt A"





Terus aku call ibu aku and bla bla bla. Tanya pasal Physics. But takde perubahan. Still B+ :)

Takde ape yang aku mampu cakap and buat lagi selain bersyukur sangat-sangat dekat Allah SWT :') :') :')

Alhamdulillah :')

Ada yang cakap, "Taknak saman kementerian ke?"

And aku cakap, "Erm, tak payah la. Benda dah jadi kan."

Memang mula-mula rasa geram and rasa macam nak tengok balik kertas jawapan aku, and jumpa pemeriksa tu. Ibu pun cakap, "Kalau daripada D ke C, memang la ibu rasa kertas adik tu ada masalah, tapi ni daripada D ke A dik. And sebab D tu semua spoil...."

Saje nak selitkan gambar my baby dengan jersey baru dye :P


But then, aku sedar yang semua orang tak terlepas daripada buat kesalahan and back to the title, everything happens for a reason. Right? :)

So, aku just think positive and make a new move :)
Insyaallah lepas ni akan buat rayuan mana-mana yang patut.

Thanks untuk semua yang banyak bagi nasihat and sokongan. Sayang korang lebih(tapi tak melebihi kasih sayangku dekat Lampard :P)


Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.


:')

22 comments:

luvly mya said...

boley la nak kenal ur friends nanti..hehe..anyway..congratez la at last dapat A gak..camne la dorg boley bagi dpt D kan..jauh tu naik gred.everything happen ade hikmah..g la rayu mane2 ngan result baru tu..insyaAllah dapat something yg lebih better kan ;)

psychopath said...

da agak da mesti adek syg abg lebih =D

cornflakes said...

Mya!!!!!!! Yeay!!!!
Hahaha. Aku excited lebih.
Aku dah cakap dah! Yes yes!
Congrats wehhhhh :DDD

BaBy said...

sabar jelah k..
insyaallah de lagi tawaran yg lagi baik..
hehhehe.. =)

cEro said...

tahniah to u...
psal matriks tu, jgn risau...
byk lagi ruang dan peluang...

Yatre Hayati said...

betul lah..maybe ada hikmah di masa hadapan...mungkin tawaran yang lebih baik ker...smile =)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..adakah sebab result BI tu watkan ur permohonan sp0il? cam matrix tu..soal pi or tak belakang citer..tp mustahil result sebagus adik tak dapat, melainkan kalu BI itu pnyebabnya kan...

deus X machina said...

boooo chelsea

tutttutt said...

AKAKKKK SAMAN JE!
mana boleh oh! suka hati tanda kertas orang, siap berpuluh markah beza pastu nak lepas je.

tah2 die tengah kasi susu anak ke time tu, emo dekat laki dia ke, kena kejar along ke. hak hak hak.

tak boleh tak boleh.
at least buat aduan.
kan rugiii.
kalau tak boleh akk pergi tempat best best. hishhh.

anyway, moga akk dapat yg terbaik. amin :D

DaHLia said...

ermm bukankah result kamu bagus?
pelik gak napa xlepas...
erm xper, maybe Allah menjanjikan yang lebih baik :)

missgee said...

Tahniah..Tahniah..
Budak comel..

Ikhlas dari..
Paling Comel (^.^)

P/s: nie yang wat aku tak percaya ngan LPM..huhuhu

Miecyber said...

Never give up yer...

♥SYAFIQAH ♥ said...

congrate dear..sday tol ble bace entry nie..nanges kot..hehe :))

Amirah Rashid said...

thanks a lot guys :')

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

all the best..jangan mudah putus asa k!!

aimiliyana said...

congrats miaaaaa!!!
ala, pasni msti dpt buat rayuan punye!!

touyakaruma said...

WOW ! TAHNIAH !

Masa Mirah cakap dapat D dulu , Touya rasa simpati gak . Mana taknya subjek lain semua kredit tapi BI tak .

Sekarang dapat A ! Tahniah laaa . Sekarang Touya dah jeles .

TAHNIAH ! TAHNIAH !

NICK IRFAN said...

ape2pun gucluck!!! sy doakan awak smoga berjaya tak kira dimana awak berada!! amin.... congratuliton!!!!

NICK IRFAN said...

lupa nk kasi thu lagi 1? eh! kan b.i awk dpt A kan?? buat la rayuan kat matrik mne thu dpt ker? ape2pun gudluck lagi sekali!! :)

|arieza| said...

tahniah!! so dh leh apply scholar! yey! hehehe

Fatin Ashifa Roslan said...

babe, xkan u xdpt matrik? bukan u 9a ke? xpecaya lahh ;(

etuza said...

Salam amirah.
Tahniah gilang gemilang hari anugerah. Alamak pcik kurang faham ni..nak tau juga amirah x dapat masuk matrik ke tu? sorry busy body malam ini. Apa plan amirah tu..balik seklah ke form six ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting