Tuesday, January 5, 2010

nak pergi ke tak nak? haih ;

Okay. Tak tau knp, rasa bosan GILA duduk dkt rmh. Rasa mcm nk keluar aje. Tgk movie ke, main bowling ke, karaoke ke. Masalahnyeee, xde DUIT! Haih. Nk tggu Kursus Amali yg lg 3jam tu, Isnin dpn. Haih. Lmbt lg la nk dpt lesen nmpknyee --" Ckp psl DUIT, aritu pergi Wangsa Walk Mall. Jumpa Lia dkt Roti Boy. Then, nmpk ade kertas dkt luar tu tulis ada KERJA KOSONG. So, ckp2, bncg2 dgn Lia, igt nk apply dkt situ. Cz kerja dkt situ sng aje. Either Baker dgn Cashier aje. Xpyh layan pelanggan sgt. Perfect sgt utk org yg PEMALU mcm AKU ni. Hahhah(!) :D

Masa nk balik baru ktorg pergi balik dkt Roti Boy outlet tu and tanya2 psl kerja kosong tu. Org tu pn tanya ktorg mcm2.

Brp org nk apply?

Ada pengalaman ke?

Part time or Permanent?

bla bla bla.....................

Huh, nmpk mcm xnk bg ktorg keje dkt situ aje. Ktorg bru lps SPM. Mne la ade pglmn and for sure PART TIME aje. While tggu result keluar. Xkn tu pn xfhm2 lg en? Adoiii --"

So, last2 dye bg BORANG utk apply tu. Suruh isi dkt situ. Tp ktorg bwk balik aje, cz parents da smpai. Smpai arini, aku still xisi lg. Haha(!)

See, PUTIH SUCI lg. Siap LIPAT 4 lg tu :P

Boy Roti tu siap senyum lebar suruh aku apply :P

So, pasal kerja ni, nanti2 la difikirkan balik. Susah2 sgt, apply kerja dkt Jejeko dkt dgn rumah aku ni aje bak kata Lia. Senang cite :DD Ahah! One more thing! Nk tanya korg, especially AB Sibs dgn KVHSians...................

Korg ade dpt tak bende alah ni...........

From: Kolej Teknologi YPC- iTWEB

and this.......

From: Kasturi College International

Dua2 kolej ni offer pergi Kursus Komputer and Bahasa Inggeris. Waaaa, seriously, nk pergiiiii SANGAT! Yelahhh, aku pn bukan pro sgt bab2 comp ni. My ENGLISH? Haha. Teruk! So, I need HELP! Seriously! ^^

So, kpd sesape yg dpt offer ni.................

JOM PERGI NAK TAK??! JOM LAH! JOM LAH! JOM LAH! :P
*if benda ni still open lg la. Takut pulak dah closed for application. Heeee :b

Ohh ohh, not to forget, I'm so EXCITED to see this...................

Can you see that? No? Aiyyaaa. FORENSIC SCIENCE laaaaaaaa. Duhhhh, finally, jumpa jgk course tuhhh. Haha. Benda tu pn still baru. And, korg yg KENAL aku, mesti tau yg aku ni SUKA GILA dgn benda yg ada kaitan dgn CSI en? Thats why la aku xcited tgk bnde ni. Haha :D But, still xtau and xconfirm aku nk amek course ape nnti. Huh. Yg pasti, ada kaitan dgn CHEMISTRY! Cz I LOVE CHEMISTRY so muchhhhhhhhhhhhhhhhh. Hehe :D

**Ahh, still waiting for SPM result. And, skrg ni aku jd Cikgu Sambilan, yg mengajar adik aku. Baru Form 1 la katakan :DD

2 comments:

tutttutt said...

saye salu plan kalau pas spm nak keje jap kat tmpt buat mknn (sah suka melantak ni). kalau akk keje kat rotiboy mst best je hari2 bau rotii.

oh oh same suke forensic!! satu2 cabang science yg saye minat selaen planet2 and the gang. hehe

Amirah Rashid said...

ama, tau xpe!
lalu sebelah aje da kenyang.
haha :D
tp akak nk dptkn lesen dulu
bru cari kerja
sng nk pergi balik
whoaaaa
ade jgk org yg minat forensics!
sep! sep!
haha
tp, mcm xyakin sgt ohh
akak ni rabun sikit
nnti free2 kene reject
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting