Thursday, January 7, 2010

yepp, this is my wake up call ;

Assalamualakum wbt......

Alhamdulillah, pagi td terlaksana jgk plan aku nk JOGGING. Jogging tu ape? Alaaa, yg jalan ala2 itik pulang petang tu. Haha. Tak lawak pun! --" So, lokasinya dkt Park AU3. Pasangan aku(cehh), Mieja(my closest neighbour). Ktorg gerak dlm 7.45am. Tp, mula2 jln2 aje dulu. Konon2 warm up la tu :P Baru 20minit, nafas pun da tunggang terbalik. Penat dye xpyh ckp la. Haha. Padan muke kau mya....! Tu la, malas lg nk exercise. Naik bukit, turun bukit, lalu padang pasir, gurun sahara, jumpe pokok kaktus, potong pokok kaktus tu, minum air, dah! Merepek! Dlm perjalanan tu, bile xde kereta/motor/org lalu, ktorg lari. Bile ade org je, tros stop(pemalu ktorg ni :P) Akhirnye, smpai jgk dkt park tu. Ramai jgk org. Jmpe budak tucen(tp dye xknl aku kot). Haha :D So, lps jalan2 mkn angin, mule la berlari. Seriously, xsmpai 1 pusingan lgsg ktorg lari! Percayalah wehhhh.

Well, ape makne sumenye tu??

I NEED TO MAKE A CHANGE ON MY LIFESTYLE, NOW! Yeahhh, NOWWWW!

This is what I call my WAKE UP CALL. Selalunye bila tgk callenge dlm The Biggest Loser, aku selalu ckp, "...lehhhh, senang mcm tu pn xblh nk buat...bla bla bla....." Tp, tgk aku skrg, lg teruk ade la. Dah la teruk, LEMBIK plak tu(bukan aww okay! :P). Ohh ohh, td jumpa Qayyum dgn Naqib. Ahah, malu doeeee. Jd segan sekejap :P

Jd, insyaAllah, aku akan selalu pergi jog. Utk kesihatan sendiri and utk masa dpn jgk. I'm still YOUNG mannnn! Xnak 'pergi' awal2. Nk jln2 keliling dunia dulu. Pergi Mekah, Madinah ^^, Selain, jog, kene jgk ubah eating habit aku. No more iced drink(padahal balik jog td beli 1 liter Teh O ais :P). No more fatty food, junk food(myb amek sikit aje. Haha)

So, sesape yg nk pergi jogging ke, main badminton ke, ping pong ke, tenis ke, congkak ke, ting ting ke, galah pjg ke, batu seremban ke, hah, ape2 aje lahh. Ajak aku, okay?? Insyaallah aku akn join. Call aje num ni...

012******8
x Pengguna Hotlink/Maxis aje dibenarkan. Haha ;D
x No calling2, Messaging ONLY :P

Ahah, kalau korg ade mase senggang, jenguk2 la web ni

http://www.biggestloserasia.com
OR
http://www.jillianmichaels.com/

Byk info yg korg blh dpt dkt sane, about our health, of course :)). Andd, share2 la ape2 info yg korg ade abt health dgn aku eh? :D

Sebagai penutup post ni, tgk lah gmbr aku lps jog dgn teh o ais 1 liter yg dh nk habis td yg xlawa ni. Haha :P

(muka poyo :P)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting