Friday, January 22, 2010

Cikgu saya cakap, saya sudah PRO! ;



Salam & Hye Bloggers!

Hmm, bile la aku blh bwk kete ni kn? Japjap, nk berangan sekejap :D

Jalanjalan mkn angin tepi pantai, dgn xde bumbung tu, rambut pn terbang2 kene tiup angin. Ehhh! Aku pakai tudung laaaa. Mcm mne rambut nk terbang2 pulak kan? Biar ahhhh. Kirenye tudung aku la terbang2 nnti :DD Dah dahhhh, sblm merepek lg, baek cerita bnde yg aku nk cerita sbnrnye :))

Actually, baru balik frm belajar memandu. Dkt aje, dkt AU3. Pkul 3.50 je aku terus duduk dpn rumah. Tggu Cikgu Din(my instructor) amek. Tp, pkul 4, still xdtg2 lg. So, aku pn text dye(ayat sopan)...............

Aku: Hari ini ada belajar memandu kan? Saya dah tunggu depan rumah.
Tettttt. Mesej dihantar. Terima kasih Hotlink! :D

Tp dye xreply. Then, ttbe je HUJAN LEBAT TURUN! Aku da cuak dah. Mcm mne nk drive hujan2 ni?? --"

Pukul 4.15 dye sampai. Gosip2 dgn dye dulu mase otw pegi AU3. Haha :D Sampai2 je dye suruh buat latihan BUKIT, SIDE PARKING dulu. Ade la dlm 2 3 kali aku pusing2. Naik lenguh tgn ni. Lglg time parking. Haih --"

Then, dye suruh stop. Dye ajar 3 Point Turn pulak. Seriously, bende alah tu la PALING SENANG wehhh! Aku suka buat tu dgn parking. BUKIT? Huh, menyampah aku nyahhh. Blh tu mmg blh, tp aku mesti akan stop before and after line kuning tu aje. Mane xbengang? Dah tu, asik mati enjin je dkt situ. Haha. Yea yea. aku x terer mcm korg :)

So, lps da 'terer' buat 3 point turn tu, Cikgu Din suruh buat bukit, parking & 3 point turn byk2 kali. Buat gilir2. Lps 100 kali buat(percayalah korg), pakcik tu suruh stop, then dye kate, cukup la utk hari ni okay :)

Otw balik rumah.......................................

Cikgu: Baru 2 hari belajar, da mcm pro pakcik(bukan nama sbnr) tgk amirah ni....
Aku: Haha, mne ade lahhh. Sy still x okay part bukit tu (hidung da kembang semangkuk) :P
Cikgu: So, esok.....(belum habis ckp lg)
Aku: Ehh ehhh, esk xblh laa. Ade hal(byk songeh tol budak ni....Baru 2 kali bljr da berlagak mcm da pndai)
Cikgu: Ohh, xblh ye, xpe. Maknenye smbung mggu dpn la. Nnti call pakcik dlu ye.
Aku: Ohh, okayy!

Sesi gosip diteruskan lg........................

Cikgu: Lps ni, tggl ulang2 aje la ape yg amirah da bljr td. Cukup sebulan, da blh amek test JPJ.
Aku: Ohh, okayyy(rase cuak)
Cikgu: Mcm ni test dye, bukit 3 MINIT, 3 point turn 3 MINIT, parking 5 MINIT. Lame tuuu.
Aku: Ohh, nak tanye, yg bukit tu, kalau x stop btol2 dkt line tu, batal ke?
Cikgu: Ohh, tak, dye akan bg lg 1 peluang, turun balik, then buat lg skali....
Aku: Ohh, okay(lega sikit)


Akhirnyaaa, sampai jgk rumah :)
Skrg ni, tangan mmg lenguh gilaaaaaaa. Sape nk blanje aku gi SPA? Heheh.


Ohh ohhh, HAL yg dinyatakan dkt atas tu ialah.........................

Lawatan Sambil Belajar ke Mid Valley
Aktiviti: Edu Fair & Movie
Tempat: Mid Valley laaa
Tarikh: 23rd Jan 2010
Masa: 10am sampai bila2 :P

Arahan: Amek LRT berdekatan, aku tggu dkt S'wgsa. Sape lambat, aku suruh driver LRT tu jln dulu. Byebye la dkt korg :PP Then, stop dkt KL Sentral. Amek STAR pegi Mid. Fuhh, fhm kan?
Tp, ni actually utk girlfriends aku je. Sorry la kalau korg terbaca. Hehe :D Tp, kalau korg pegi, nnti roger2 la. Mne tau blh lepak2 same2 :))


So, teman2 wanitaku, jgn lupe TEXT aku okay! ASAP :) TTFN. Tgn yg lenguh ni nk pergi berehat. Hehe. Bbye. Salam :))

17 comments:

full of love,keyna said...

hehe.lawak ajee.wahh.suda pro youu :D

cornflakes said...

Kan aku ckp! Tgn lenguh kan?
Hahaha :D Fuyyo Mya da terer ah.
Aku blaja sminggu skali je weh.
Test kau bile? Aku awl bln 2 :|

luvly mya said...

hehe..bgus la law da pro bwk kete..
hik3..
g edu fair kat mid tu ea?

missgee said...

Owhhh!!
Teringat gak zaman amik
lesen dulu..
Bebal mau mampus..
hahahaha..

P/s: Tapi berjaya dapat lesen.. kehkehkeh

Amirah Rashid said...

*Keyna; blm pro lg la dear. lg2 bukit tu :D

*Inaaaa; tu la, mase 1st time tu xlenguh. cz pusing je imkeda tu. test aku? lmbt lg kot. asl kau awl sgt? haha :D

*Mya; yup. dkt mid. pegi jgk eh? jom laa :D

*Misgee; xpe, jnji da dpt :))

sim masih budak said...

hebat haaaa;D sim amek pun belum. hahar.

Amirah Rashid said...

*Hanan; blm hebat lg laa :D asik mati enjin je. :D xpe, amek je. nnti dpt jgk :)

mizara said...

wahh AMIRAH dh blaja drive eh..teruskan usaha anda ..nanti bila buat ujian on the road be cool ok? hhehe :)

Amirah Rashid said...

*Mizara; thx. tp lmbt lg kot ujian tu. bru bljr 2 jam je. hee :D

m[i]era said...

tgn lenguh eak .
sy x blajar ag .
bru je lepas amali .
debar lak ase .
hehe

@)---;----

touyakaruma said...

Waa , aku bile entah nak belajar memandu .

|arieza| said...

wahhh bljr memandu.... :D all the best!!

shafiqah omar said...

bestnya belahar memandu!

can't wait for my turn.

soalan gatal cepumas: tua ke muda 'pak cik' tu. ehhemm.

Amirah Rashid said...

*Miera; chill dear. sng aje bwk kete tu. hehe :D bg i, yg susah bukit tu laa --"

*touya; amek cepatttt. utk mse dpn. haha :D

*arieza; thanks dear :)) <3

*shafiqah; xpe, xlame lg dah. bile da 17th birthday, pegi la amek :) pakcik tu? haha. yg pasti bukan muda :P

shafiqah omar said...

eceh tak muda ke? okok

(YA Allah gatalnya)

XD jking

mizara said...

amirah ..awak dh kene tag..sila hepi2 jawab k..hehe

Amirah Rashid said...

*Shafiqah; wahhhh, nk MUDA jee :P

*Mizara; hee. okay. akan jwb dgn se-happy mungkin :D thx btw :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting