Saturday, March 13, 2010

Aku memang dah tak boleh meminta lebih-lebih. Terima kasih ya Allah :') ;

Assalamualaikum wbt.
Hye :)

First of all, aku post ni bukan untuk menunjuk-menunjuk. Bukan jugak nak memenuhi permintaan orang yang nak tau pasal ni. Tapi aku nak luahkan apa yang aku rasa dengan dengan benda ni. Entry ni jugak mungkin agak panjang. Hee. So, here we go.

Malam sebelum nak ambil result tu, aku memang tak boleh tidur. Golek sana sini, still tak boleh jugak. Last-last aku tengok movie. Tapi baru start tengok, dah mengantuk. So tidur aje lah kan. Pagi tu, bangun awal(bukan tak sabar-sabar eh). Tunggu ayah pick up. Around 10.30am, pergi sekolah. Baby pun ikut sekali. Sampai depan sekolah...........

Aku : Ayah, takyah ikut adik eh. Biar adik pergi ambil sorang2 je.
(Masa PMR pun aku ambil result sorang2)
Ayah : Okay. Ayah bawak baby sarapan sekejap. Lepas tu ayah datang balik.
Aku : Okay! (salam tangan ayah, ambil berkat)

Jalan masuk sekolah dengan pelbagai perasaan. Pak guard tegur. Kata aku dah sombong sampai tak tegur dye. Apekah? -.-" Mula-mula jumpa Sarina dengan Syera. Lepas tu terus naik dewan. Jumpa AB Sibs yang lain. Rindu diorang kott. Sembang-sembang dengan diorang, ambil majalah sekolah, akhirnyaaaa....

Cikgu suruh duduk bersila dalam dewan. Bersila ya. Bukan bersilat. Adehh. Dah macam perhimpunan pulak -.-" Majlis pun bermula. Puan pengetua dipanggil untuk memberi sedikit ucapan. Sesungguhnya, hanya Allah SWT yang tahu betapa gembiranya kitorang semua sebab banyak yang meningkat. Tapi still ada yang turun. So, itu tanggungjawab SPM Candidates SMKLK tahun 2010 la untuk UP kan balik eh? Ehehehe.

Murid yang cemerlang adalah mereka yang mendapat 6A dan ke atas. Again, alhamdulillah, tahun ni 5 orang yang dapat straight A's berbanding tahun lepas, 2 orang. And yang paling happy, 4 out of them, AB Sibs yaww :D Murid cemerlang yang lain, ada 17 orang.

5 orang yang terbaik tu ialah......


1. Nurlin Munirah Hani (12A)
2. Nurul Shazwani (10A)
3. Nurul Aimi Liyana (10A)
4. Aminiril Azimah (11A)
5. Siti Nur Afiqah (10A)

TAHNIAH korang! Memang korang pandai gilaaaaa :D

Eh, aku dah bagitau result aku ke belum? Belum eh? Haha. Lupe aaa :P



Masa cikgu umumkan nama 22 orag pelajar cemerlang tu, aku tengok je pentas tu and cakap dalam hati, "Nama aku ada ke tak eh...." Tapi bila aku tengok makin lama makin ramai atas pentas tu, aku dah rasa putus asa. Tiba-tiba.....

Nur Amirah Nabilah dengan keputusan 8A. Terkejut! Memang terkejut sebab nama aku dipanggil. Aku pun bangun and naik pentas, salam cikgu-cikgu, ambil slip. Berdiri sebaris dengan budak-budak yang lain. Masa tu aku tak tengok lagi slip tu. Lepas tu, aku bukak perlahan-lahan. Aku kira berapa A aku dapat and tengok huruf apa lagi yang ada. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Eh, ade 9A laa! Aku kelip-kelip mata beberapa kali. Still tak percaya. Lepas tu.....

Aku : Faeja, cuba tengok ni, ada berapa A?
Faeja : (kira-kira) Ada 9 la Mia.
Aku : 9 kan? Tu laa. Tadi kita kira pun ada 9. Ish -.-"

Tapi, tak lama lepas tu, aku menangis. Salah satu sebabnya adalah kerana aku dapat 9A. Lagi satu, sebab, errrr...

Aku ada D! For BAHASA INGGERIS! Ya Allah, result aku dah okay dengan 9A, 1B. Tapi kenapa tiba-tiba sesat satu D? B tu Physics. B+. Bersyukur gila. Sebab selalunya susah nak dapat. Thanks to Pn. Norliah, Sir Jesu and Cikgu Eqbal. Diorang mengajar aku Physics dekat sekolah, tuisyen & seminar :')

Back to the D thingy, aku memang terkejut & sedih gila. Orang yang pertama aku tunjuk slip aku tu, Faeja, my best friend. Dye pujuk aku gila-gila. Aku lagi la menangis gila-gila. Aku tunjuk dekat orang lain, semua terkejut. And suruh aku buat semakan semula. Mana taknya, kalau EST aku boleh dapat A, kenapa tidak Bahasa Inggeris? Arghh. Pening aku fikir pasal ni.

Long short story, aku dapat 9A 1B 1D. Itu aje yang aku boleh share. Thanks for those yang doakan & wish the best for my result. Aku bersyukur and puas hati dengan result aku except for the 'D' :'(

Till then, bbye.
To be continued...

35 comments:

Miss Lula said...

wow. congratz mirah. btw, nak pergi mana ni after this?

Amirah Rashid said...

*miss lula ; thanks dear. medic insyaallah :)

ASaDa RyutaRo said...

amirah...
g semak smula paper english tu..

aku dlu lg teruk.. 1 skolah dpt result english "tidak hadir" paper bi.. nasib baik principal sungguh dedikasi..

hope dpt sekurang2nya credit pun ok dh..

ambik medic mesir la.. hehe :P

Fatin Ashifa Roslan said...

Wahh budak pandai :D congratt !! Hppy fr you

eqbalzack said...

wahh....tq2...tiba2 nama cikgu eq ada dalam list...hehe

jgn salah pilih course....belajar rajin2....ok

Amirah Rashid said...

*asada ; erm. dah buat semakan pun. tp baru hantar borang aje la. medic dkt mesir? alaa,kene bljr bhse arab. xnk la. ahah. indonesia pn jd la, kalau dapat.

*shifa ; kite semua pandai okay :) nway, thanks dear :)

*cikgu eqbal ; hehe. mesti la kene ckp thanks dkt ckgu, sbb ckgu byk ajar teknik nk jwb soalan physics :D

psychopath said...

adek mmg pandai la. tahniah. masuk upm dik. usm ke, uia ke, utm pun ok. jgn masuk poli cm abg.

mizara said...

wahhh mirah ..congrats yea..bangga sgt..semoga lepas ni lagi berjaya eh..ini baru je permulaan untuk segalanya..:)

Amirah Rashid said...

*psychopath ; mne ade pandai la. thanks for the wish. andd, jgn la ckp mcm tu, masuk poli pn still blh brjaya en? abg mira masuk poli dkt dungun :D

*mizara ; thanks dear :) yeah, betul tu. insyaallah :)

myraa said...

ouh my twin ! grr congrats dear !
takpe yg da lepas biar je ! after this kite INSYAALLAH he will give us smthng much better !
result kao power ouh 9a !
tahniah tahniah :)

DaHLia said...

wahh hebat ahhh!!!

nak hadiah kete sebijik gak?? hehehe

atenhana said...

conratz dear~ :)

psychopath said...

poli tada standart utk bebudak yg mcm adek ni. senang sangat. x mencabar.

madiey said...

laa mira, enlish kite same, D jugak! my teacher said, english taun ni gred naik sbb mmg ramai x dpat yg diorg target! owhhh shit, ssh kan kalo english x kredit. hmmm.. xpela, janji kite dah usaha abis baik. :D

but wait! congrats u dapat 9A's! wow great dear. (:

shafiqah omar said...

Congratulations, alhamdulilah.

psl D tu, ada hikmahnya. at least u got 9A's to overshadow that thingy. and 9A's is AWESOME.

tahniah akk. sy nak ikut jejak langkah korang semua, wuuuu doakan!

NICK IRFAN said...

tahniah! semoga lps ni trus berjaya dan berjaya! amin... 9A wow! tahniah lagi sekali! eh! bila nk belanja saya? aiseh! hehehehhe

Amirah Rashid said...

*myraa ; hee. thanks. yeah, betul tu. u pun same, congrats! :)

*dahlia ; mne ade hebat laa :) kereta? ahahah. kalau sudi, boleh jgk. haha :D

*atenhana ; thanks dear. u too :)

*psychopath ; ehh, mne tau. belum try en :)

*madiey ; tu aa. sedih kott -.-" tp betul tu. setuju. thanks btw :)

*fiqah ; tp english pntg kot. nk apply mne2 nnti -.-" nway, thanks. and insyaallah. korg kan pandai :)

*nick ; thanks :) eh eh, sy pulak kene belanja? awk laaa :D

|arieza| said...

dh hebat dh tu :) congratz! ape plan after ni? nak smbung stdy ke mane?

Amirah Rashid said...

*arieza ; thanks. tp harap2 dpt tukar grade D tu. even lmbt lg nk tau -.-" erm, insyaallah, klau blh, medic. klau dpt matriks, maybe pergi :)

ayisy said...

salam. tahniah! kadang2 jeles tgok org dapat byk A. huhu..

..fieqah.. said...

wah,,congratz3!!
mmg xlogik bi u dpt D..=)
future 2 be Dr.Amirah..

missgee said...

Mira..
Tahniah..tahniah..
sujuk ibu mengandung.. :)

orang muo said...

salam dik...
pakcik pun nak ucap tahniah atas kejayaan anda dlm spm...mudah2an anda akan terus berjaya....
apa yang penting ialah...'ending' iaitu kerjaya anda nnti. tahniah

Amirah Rashid said...

*ayisy ; hee. xpe. nnti mesti bangga tgk student ayisy dpt byk A :) Thanks :)

*missgee ; thanks. hadiah? :P

*fieqah ; tau xpe. erm, myb ni ujian utk i. thanks btw :) Dr. Amirah? hee. insyaallah :)

*orang muo ; thanks for the advice. betul tu. dlt luar lg byk cbrn :)

areev19 said...

waaahhhhh...pandainyeeee...
congratz amirah comel peminat lampard :P

Amirah Rashid said...

*areev ; ehh, puji lebih2 nmpk? hahaha. nway, thanks. bila nk bwk jmpe lampard???:P

luvly mya said...

congrates yang..anyway..rase bi u tue bila check balik mesti okey punya..cam x logik ah est a bi d..haih..all the best okey=)

Matt said...

takpe la tu, ok dah tu, do better for the next level okeh ;)

Amirah Rashid said...

*mya ; thanks dear. insyaallah. hrp2 mcm tu lah :)

*matt ; okay. thanks :)

Nadia Sabrina said...

Akk, tahniahtahniahtahniah!:D
Akk hebat!;D
ALHAMDULILLAH, Akk berjaya!;D

Amirah Rashid said...

*sabrina ; thanks a lot dik! alhamdulillah. adik pn buat btl2 tau. even lmbt lg nk PMR :)

ASaDa RyutaRo said...

laaa... ambik la medic mesir..
mintak sponsor jpa or mara.. leh punya..

try la..

Amirah Rashid said...

*asada ; insyaallah. tp skrg ni confuse nk aply jpj or mara -.-"

ash miyuu said...

oppss..sori lambat sikit ye~~
nak wish! Congrats dpt 9A!

Amirah Rashid said...

*ash ; thanks :) u too dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting