Tuesday, March 2, 2010

Ohh Abang S, please be NICE with me yeah? ;

Assalamualaikum.
Hyeee :D

Alhamdulillah, akhirnya, dapat jugak merasa guna perkhidmatan Abang S ni. Opps, don't get me wrong. Let me introduce you.......

Abang Streamyx!


 

Perkhidmatan Abang S ni, bak kata orang putih, So far, so good. Hopefully, connection dia takde la asyik problem je. Macam semua connection yang pernah aku pakai.


1. Maxis Broadband
= Pakai tak sampai satu hari pun. Orang tu kata, rumah aku tinggi sangat.

2. iZZi
= Pernah dengar tak? Ahha, mesti tak ramai yang pernah tau pasal ni. The service was quite good. But, due to few problems, we have to stop from using it.
 
 3. P1WiMax
= Yang ni, kira okay la jugak(ikhlas ni). But, entah kenapa, my daddy my hero nak stop guna dia ni. Kotak ni besar sangat kot? :D

4. Celcom Broadband
= The latest one used before Streamyx. Benda yang dapat nick name 'Berukband' ni, 50-50 la service dia. But, maybe streamyx much better than you baby :P So, hye hye, bye bye la yee?

Fuhh, banyak jugak yang aku dah try. Ape lg connection yang ada ye? :D Bukan nak try. Saja nak tau. Eheh. 

So, lepas ni, insyaallah, bak kata missgee, aku akan dapat jenguk blog2 korang selalu. Hehe.

Till then, bbye :)

23 comments:

Fatin Ashifa Roslan said...

baru nak tukar pakai celcom broadband X) haha xjadik ahh. hihi

missgee said...

Owhh!! suda potong arr.. :)

Selamat datang ke dunia Streamyx..

(^.^)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, bagus2..
streamix mmG da best ;)

NICK IRFAN said...

ape2 pun bg sy streamyz olwayz no 1! hahaha sbb sy slalu curi line org yg guna streamyz mmg laju... broadband? hmm.... mcm tu la... mcm awk kata alahai..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

pakai streamyx gak... :-) ...

Amirah Rashid said...

*shifa ; ehh, myb dkt kwsn rmh u, line dye okay :)

*missgee ; yeah, sudah potong. haha :D

*azrai ; hee. yes yes. mmg tip top :D

*zikr ; bagus2 :D

*nick ; tau xpee. mmg LAJU btl broadband tu :P

touyakaruma said...

Streamyx is the best !

Miss Lula said...

izzi apa masalah dia? (:

nak try maxis la..

para said...

maxis...stkt ni kau la pujaan hatiku..

luvly mya said...

streamyx is the best..buah hati pengarang jantung..hehe..sesekali je curang ngan berukband bile out memane..ngeh3

Hajib said...

tetap streamyx yang paling terbaek... hehehe

eqbalzack said...

abg eq guna P1WIMAX....sangat laju di sini...ta larat pokcik nak kejar! hehe

NICK IRFAN said...

eh! awk skrg pakai streamy kan? bayar sebulan berapa puluh hengget? bpk sy kata nk tukar streamyz x tahan dgn keslowan berukband ni....

shafiqah omar said...

bru je install wayarles, tp streamyw punya. HEM, samela kita.

abang S baik2 tauu. xD geli

Amirah Rashid said...

*touya ; yeah bebeh :D

*miss lula ; izzi? erm, susah. cz dye mcm phone, kene beli topup tiap2 bulan. maxis? try la. myb okay dkt tmpt u :)

*para ; hee. sudah xjd pujaan hatiku dah :P

*mya ; haha. same laa ;D

*hajib ; yess :D

*ayu ; haha. mmg beng punn :D

*ckguu ; waaa, jelesnyee :D

*nick ; err, xtau la brp. hee :D

*fiqah ; haha. baguss. abang S, awww :P

full of love,keyna said...

ehee,streamyx okey la,dah lame i gune,mmg lajuu :D

Matt said...

digi ko dah try lum?
so far yg plg best aku try ialah streamyx la, walopon kekadang ampes, tp dia nyer upload stabil. kalo jenis wireless nih, nak upload macam2 hal la :(

Amirah Rashid said...

*keyna ; yess, lajuu. smpai susah nk kejar. hha

*matt ; digi? blm? erm, dkt rmh aku xblh pkai sgt la BB ni. slow.

iAmirul™ said...

streamyx la best.. berukband xbest.. haha
so.. kepada student.
streamyx de pakej student broadband.. 50 ringgit.. hehe.. maklumat lanjut. tanya TM

Amirah Rashid said...

*kawi ; yess. setuju :D mmg best :D

para said...

maxis...kau la harapan aku..walaupun lembab.

Amirah Rashid said...

kalau slow, tukar la lain dear. membazir kot. mahal en?

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

mxs berukbeng mmg lembap~ aku pakai pon wat sakit ati je~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting