Monday, March 29, 2010

What is your name? ;

Assalamualaikum wbt :)

Kali ni 5 hari tak update. Haha. Nampak sangat pemalas :D Entah la, akhir-akhir ni rasa macam takde mood nak blogging. Dah banyak entry bloggers lain yang aku tak sempat nak baca -.-" Sorry guys. Insyaallah akan cari gali balik :D

Erm, back to the title, nak cerita pasal nama(name) :)

Err, sebab ada bloggers yang comment pasal nama SITI dalam entry sebelum ni.

SITI? Sape tu? -.-"

Ahah, sebenarnya tu antara koleksi nama aku. *wink wink*

Sejujurnya, ada banyak nama yang orang panggil aku. Mula-mula rasa pelik la jugak en. Tapi lama-lama dah biasa.

 Gambar takde motif.

Nama 1 : Nur Amirah Nabilah binti Mohd Rashid

= Dah siap dengan 'binti' tu, sah-sah la nama penuh aku. Nama yang akan Frank Lampard sebut time nikah nanti. Muahahah. Dah, stop it! So, maksud nama ni 'cahaya puteri yang cerdik'. So, nama penuh ni pun ada sejarah dye tau. Sebab ibu aku boleh berebut nak nama ni dengan kakak saudara aku yang nak bagi nama yang sama untuk anak dye -.-" But, lastly, nama ni jadi milik aku jugak. And cousin aku tu nama dye pun sama maksud dengan nama aku : Amirah Rasyidah. Sebab Rasyidah pun sama maksud dengan Nabilah. So, kepada bakal-bakal parents, bagi nama yang baik and bermaksud untuk anak korang eh. Sebab nama memang mempengaruhi tuan dye. Buktinya, aku perasan orang yang ada nama Ain, mata diorang cantik-cantik kot(sumpah tak jeles :P)

Nama 2 : Amirah/Mira/Mia

= Ni la nama-nama yang kawan-kawan aku panggil. Comel kan? I knowww. :P Tapi, Mia tu baru dipanggil. Ni semua sebab cerita Anak Pontianak tu. Yang nama dye Samira, tapi kawan-kawan panggil Mia. So, aku dengan gediknye suruh kawan-kawan aku panggil aku Mia :P

Nama 3 : Siti

= Nama ni dipanggil oleh saudara-mara aku and jiran terdekat aku. And for sure ada sejarah macam mana nama ni muncul en. So, ibu aku cerita yang aku ni masa kecik-kecik kuat menangis. Tapi, bila arwah nenek aku panggil Siti Hajar, aku terus diam. Duuhhh, sumpah dah macam Ahmad Albab -.-" And since dari hari tu, nama tu terus melekat dekat aku. Ibu jugak cakap yang dulu kalau tak nama aku Siti Hajar sebab arwah nenek suka :D. But, tak kisah la apa nama pun, janji ada kan ;)


Gambar masa muda-muda. Comel kan? Haha.
Gambar 1 : Cara terbaik taknak bagi puting hilang, letak sekali dekat rantai ;D
Gambar 2 : Ada macam poster cerita Rempit tak?
Gambar 3 : Cara terbaik nak masuk gambar sorang-sorang. Kesian abang aku kene hempap. Haha.


Nama 4 : Bila/Bella

= Yang ni last rasanya. And atuk(toksu) & nenek(neksu) saudara aku yang panggil aku dengan nama ni. Tapi dah jarang jumpa dye sekarang. So, nama ni pun dah jarang nak dengar orang sebut. Weee :D Ohh, mak aku jugak panggil aku dengan nama ni. 'Mak' tu orang yang jaga aku masa kecik-kecik dulu :)




PERINGATAN + AMARAN :
Jangan sesekali panggil aku SITI okayy! Amirah or Mia BOLEH. Kalau tak, aku cepuk korang lajulaju. :P

20 comments:

luvly mya said...

haha..tetibe rasa nak panggil u siti
siti..oh siti..keh3

Hajar Khair said...

kalau mak kau namakan kau hajar tu nama kita dah same dohh. hahaha! :D

FyZa said...

alolo comeynya dia masa kecik2 2..^^,

psychopath said...

adek. sabtu ni tgk bola ngn abg jom. haha.

Amir said...

adik aku nama Alyani Nazirah tapi panggil Nadia. hehe.. sepupu aku plak, Nur Kamiza tapi panggil Linda..

kadang2 ada nama yang x sesuai dengan kita.

Amirah Rashid said...

mya ; u nk kene cepuk ehh :D

hajar ; tau xpee. kembar lah kite nnti. haha :D

fyza ; masa kecik je? skrg? hehe :D

abgggg ; xtau lg la. takut ade hal lain. hee. xtgk pn xpe, dh tau msti mng ;D

Amirah Rashid said...

amir ; tu laa. pelik sungguh -.-"

ahmad said...

ct..ct...hahaha

Miecyber @ Sudu said...

Tomeinyer....

maisarah bt md ismail said...

hyeeeeeee siti ! ;DD

missgee said...

Mirah..
Mirah......
Mirah........
Mirah.............
Mirah..................
Mirah.....................
Mirah.........................
Mirah............................

P/s: Memang awal2 dulu panggil ko mirah.. Selesa dan mesra (^.^)

etuza said...

Salam.
Wah! kenangan lalu ..sekarang dan besar kadangkala rindu time kecik2 dulu. Pcik membesar x sama dengan situasi anak2 pacik. Dulu saya membesar dengan keringat di bendang.

NICK IRFAN said...

klu sy tetap panggil awk amirah jgk... hehehe ha! mcm2 nama awk ade sama mcm sy jgk la... heheheh ape2 pun nama2 awk yg lain2 tu smua indah2 belaka lastly comey masa awk kecik2 rasa mcm nk cubit pipi!!!! geram tgk... :)

Matt said...

comelnya dik siti mase kecik :)

Matt said...

aku rasa macam x sesuai je nama btul aku, berat mulut aku nak nyebutnya huhuh..

missgee said...

Mirah..
Mirah..
Mirah..
hehehehe

touyakaruma said...

huhu perthhh nama bella leh tahan tu , so siti dari mana diorang dapat nama bella nie ?

cEro said...

siti?
hahaha, terbaEk!!!

DaHLia said...

betul, nama mencerminkan peribadi..

akak?? hahaha namaku xde maksud :) tapi tetap bangga dgn nama yg diilhamkan oleh arwah abah :)

mia? anak pontianak yg seksi meksi tu ke? huhh xmoh laaa smakan...

madiey said...

waaaa.. sgt best hangout ngan kawan2 tersyg! madiey bz sgt. sibuk keje ke x abis2. heeee tensoin.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting