Friday, March 5, 2010

I'm soooooo done with you! Huh! ;

Assalamualaikum.
Hye.

Aku memang dah tak tahan dengan dia ni. Bukan baru, tapi dah lama dah. Memang sabar je. Tapi, bila fikir yang dia ni hadiah parent bagi, tahan aje laa.






Nokia 5610 XpressMusic

Yes, dulu, aku rasa benda ni rosak, sebab salah aku sendiri. Mana taknye, phone ni dah banyak kali terjatuh, terhempas, tergolek, tergesel, sume ter- ter- yang lain lah. Tapi, agaknye phone ni dah tak tahan dah, akhirnye dia mematikan diri. Semuanya sebab aku jatuhkan dia dekat tuition. Masa tu okay lagi. Balik rumah, jatuh, AGAIN. Screen tukar warna (Green to Purple)

And, terus teeetttttttttttttttttt....................

..........
......
...
..
.
THE END. 
GAME OVER. 
Please try later.


So, sebab rasa takut, aku diamkan aje. Tak bagi tau sesape pun. Takut. Tapi, akhirnye, aku bagi tau ibu aku jgk. And alhamdulillah, ayah bawak phone ni, pergi repair. Org tu kata, screen dia problem. So, tukar screen. Sampai hari ni ade finger print org tu dkt screen phone tu -.-"

Since then, punya la baik aku jaga, belai phone ni. Err, ade la jatuh2 jgk. Hehe :P Tapi, hujung tahun lepas, dia buat hal lagi. Kali ni, masalah dia, bila nak dengar lagu, open gallery, asyik searching, loading je. So, again, bawak pergi repair. And org tu ckp problem dgn PROGRAM dia pulak. Ishh, geram betul! Nasib baik xmahal nak repair tu -.-''

And NOW, masalah datang lagi!

Bateri membesar kotttt. Nak tutup belakang tu pun tak boleh. Disebabkan tu, memory card pun problem sekali. Sbb xboleh tutup rapat belakang tu la. Aritu pergi survey bateri phone. Ada yang aku jumpa, RM98! Gile laaa. Xtau la tu ori ke tak -.-"

So, skrg ni rasa malu and takut nk bgtau parent. Segan wehhh. Asyik problem je phone ni. Ish. Agaknye aku memang ditakdirkan xboleh pakai phone kot? :| Erm, sabar aje laa. *sedih ni*

Korang ada tak tips nak jaga phone dgn baik? So that lepas ni, takde la asyik rosak je phone aku. Haha :D

20 comments:

Kyuubi_85 said...

tips, jgn bagi jatuh hp anda.. ini akan merosakkan hp.. haha

better beli hp model lama2 tu... yg jatuh beratus kali pun ok je..

nokia 3310 tu.. hahaha

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
tips brguna: jagalah handph0ne anda seperti mnjaga anak2 sendiri..huhE ;)
sampai kembung2 batery yer..

tu laa..kdG2 payah pakai handph0ne canGgih2 nie, sensitip..tukar yG cikai2 cam abG sudah..
hehE

Amirah Rashid said...

*kyuubi ; haha. phone 3310 tu, mmg kebal! baling dkt anjing pun dye lari. haha :D

*azrai ; xreti la nk jge ank ni, sbb xde ank lg. haha :D tu aa, geram jee. lg canggih tech, lg nyusahkan. ishh

Kyuubi_85 said...

tulah.. better guna yg tu.. x susah nk jaga.. haha

luvly mya said...

ahaha..tukar je fon lain..anyway,,nokia punya handphone slide memang tak bagus sangat..my mom punya hp pun rosak senang je.

aimiliyana said...

ko bg mkn ape kat bateri hp ko smpi die kembung cmtu?
haha..:P

neway nnt hadiah SPM mntk ler hp..:D

full of love,keyna said...

ahaha,you nieh,ape kate u gantung je nset uh,takdela jatuh,hee

Fatin Ashifa Roslan said...

haha, tukar hp setahun sekali :P
Eh eh. Jagalah, belailah. Bagi jatuh kalau xsengaja takpe. Kalau sengaja memang nasib sendiri. Hehehe.

Nis5a (the 5 is silent) ;p said...

haha!
samelah weyhh.
aku tak reti nak jaga handphone.
berapa juta kali dah jatuh. :P

Amirah Rashid said...

*kyuubi ; tp yg tu xblh snap pic, dgr lagu :P

*mya ; shhh, jgn kutuk nokia sini. haha :D

*aimi ; aku bg mkn dedak je. haha. mntk fon lg? no way mann.

*keyna ; gantung? waaa, yg tu lg takuttt. sbb dulu i prnh gantung, and JATUH okayy :P

*shifa ; tukar setahun sekali? haha. klau i dah kawen dgn lampard xpe la jgk :P

*nisa ; tau xpeee. ishh. teknologi2 :D

shafiqah omar said...

tip: jgn jatuhkan, ahahha pandai tak??

xD kak amirah jge je la, mne phone tu nak sabar, asyik tercedera aje. :)

psychopath said...

xyah pakai hp. public phone kn ade.

missgee said...

Mirah..
jangan pakai hp arr..
sure hp tak pernah jatuh :P
hehehe..

P/s: Hp aku pun baru je jatuh.. skrin pecah..hampeh..huhuhu

♥SYAFIQAH ♥ said...

la bukan nokia tahan ke??

my tips beli nokia..sbb nokia lagi tahan dr sony..

*sdgkan dlm proses nak beli sony*

hehe :)

Matt said...

tips dia, jagalah henset anda macam baby sendiri, ada paham? huhu :Þ

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..

kena terima hakikat yg ko hanya boleh guna public phone.. kakakaka..

Amir said...

kakak aku guna handphone ni. dia banyak kali gak jatuh sbb nipis sgt. tp skg ni ok lagi la. x rosak.

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

beli yang murah2 sudah... :-)

..fieqah.. said...

yerp,jgn jatuhkan lg yer..
my fon punye skrin pom skang dh rosak cz asik jatuh je..
=)

Amirah Rashid said...

*fiqah ; haha bagus cadangan tu :D

*psychopath ; public fon? syiling xbyk aa :D

*missgee ; jatuh jgk? pecah screen? same laaa :D

*syafiqah ; ehh, bukan sony lg ok ke? :D

*matt ; xprnh ade baby lg laa :P

*asada ; ye laa. sedar aa diri ni sape en :D

*amir ; fon ni mmg sensitif gila kott

*zikr ; tu la. tp klau xde music player, xde camera, bosan la :D

*fieqah ; jgn jatuhkan lg? hehe. insyaallah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting