Wednesday, March 10, 2010

I HATE to post this, but I HAVE to ;

Assalamualaikum.
Hyeee.

--------------------------------------------------------------

A : Hari ni hari ape ye?
B : Rabu.
A : OMAIGOD. Esok KHAMIS la kan? Khamis ade ape ehh?
B : RESULT SPM keluar laa.
A : Whatt? Tipu laaa.
*panggg*
(Si B tampar Si A sebab dia kata Si B tipu)

--------------------------------------------------------------

Seperti yang 1Malaysia dah tau, keputusan SPM '09 akan diumumkan hari Khamis ni, ESOK. Seriously, aku rasa macam baru semalam duduk dalam dewan exam, jawab paper-paper soalan. Ish. Cepatnya masa berlalu. Rasa macam semalam slip exam aku jatuh dekat koridor and Edja tolong amekkan. Rasa macam baru semalam pengawas exam tu cakap-cakap dengan aku psl Bio(nak ngorat aku maybe).

Ahh,semuanya rasa macam baru semalam berlaku -.-"

But, let bygone be bygone right?

So, sebelum aku pergi amek result, aku rasa biarlah aku review sendiri semua subjek/paper yang aku amek. Nanti boleh buat kenangan untuk masa tua. Boleh la cucu-cucu aku baca. Haha(!). Ehh, post ni maybe panjang sikit. Kalau taknak habiskan baca, klik aje red button tu ye :D

Bahasa Melayu :
x Subjek yang kena LULUS. Kalau tak lulus, kahwin dengan tok aji hujung kampung la jawabnye. So, BM Kertas 1, karangan. Kena jawab 2 karangan. The first one was about Badan Beruniform and the other one aku pilih soalan no. 1, pasal Usaha-usaha ibu bapa untuk menjadikan anak mereka insan yang berguna. Well, I'm telling the truth here, I wrote the essay for about 600++ words o.O Agak panjang berbanding karangan2 lain yang aku pernah buat. Harap2 pemeriksa tu tak bosan la dengan karangan aku tu. Hihi. Kertas 2 pulak, memang tak sangka Kepahlawanan Tun Beraim Bapa yang keluar. Semua orang spot Sabor. But, it's okay la. Soalan pun tak susah sangat. But, yang susahnye, part tatabahasa, boleh pulak keluar subjek-predikat. Haih. Memang aku terror la bab tu en -.-"

Sejarah :
x Ahha, subjek yang paling aku SUKA. Kertas 1, senang part depan2 je. Start soalan belakang, perghh, menusuk kalbu & jiwa raga. Padahal jawapan dia either A, B, C, or D aje. Bukan susah sangat nak pilih pun. Haish. Kertas 2, soalan struktur & esei. Erm, soalan struktur susah sikit. Ada keluar pasal undang2, kalau tak silap. Esei pulak, aku pilih soalan no. 5, 7, 8, & 9.Alhamdulillah, soalan pasal agraria & maritim keluar :). Soalan no.6 pasal Kerajaan Turki Uthmaniyah. Tak sempat go through tajuk tu betul2. So, memang tak berani la nak pilih.

Bahasa Inggeris :
x Paper 1, essays. The first one ada buat silap sikit. Isi tunggang-langgang. -.-" Second one, aku pilih no. 4. Story. Erm, actually, aku tulis essay tu pun berdasarkan satu buku yang aku pernah baca. Modified sikit2. Hopefully, pemeriksa tu tak kutuk2 essay aku. Haha.

English for Science and Technology(EST) :
x Waaaaa, kenapa essay tahun ni keluar pasal physics??! I hate physics! Pasal FRICTION! Huh. Memang kalau ikut turn, tahun ni akan keluar yang ada kaitan dengan physics, and it was so true! Redha aje la :| Information transfer pun a little bit tricky and memeningkan. Paper 2(objective), 50-50. Ada senang, ada susah.

Mathematics Modern :
x Paper 1, aku ada dapat jawapan from kawan lepas paper tu. And kalau betul, aku salah 2 je. Kalau tak betul, erm, biarlah. At first, aku target Math aje la subjek yang aku boleh dapat A+. But, bila jawab Paper 2, hilang macam tu aje target aku. Susahhh.

*Still reading? COOL! :D

Pendidikan Agama Islam(PAI) :
x Alhamdulillah. Aku sempat buat revision utk Kertas 2 habis-habisan sebab ada banyak masa sebelum kertas tu. But, Kertas 1, susah nak target dpt skpr berapa. Sebab bahagian Sirah tak berapa confident sangat.

Additional Mathematics :
x Aku memang benci dengan soalan bola tu! Sebok je nak masuk dalam SPM. Pegi la main jauhjauh. Nak main dalam kertas Add Math aku pasal ape? Huh. Yess, Paper 1 boleh la jugak nak jawab, sampai Paper 2, entah berapa banyak soalan aku tak sempat jawab. Hilang markah free2 macam tu aje. Tolonglah. Harap2 graf pemarkahan jatuh :'(

Biology :
x Erm, lets make it short. Paper 1 50-50. Paper 2, SUSAH! Paper 3, okay la. Soalan experiment pasal enzyme.

Physics : 
x Aku tak tau la kenapa aku tak boleh get into dengan subjek ni. Sorry cikgu. Sebab tu aku tak harap sangat yang aku dapat skor dalam physics ni. Ish. Dah dah. Mengarut nanti -.-"

Chemistry :
x Ouhh, this is what I call LOVE! Yes! I'm sooooo in love with chemistry. Even dalam permohonan UPU, aku pilih 2 diploma in Chemical Industry *wink wink* But then, aku still tak pasti aku dah buat yang terbaik or tak dalam tiga2 paper tu -.-"

Tasawwur Islam :
x Subjek tambahan yang aku amek. Yeah, aku mengaku, dulu aku tambah sebab konon2nya boleh backup result aku. But then, aku rasa aku punya pendirian tu salah. So, aku belajar tasawwur sebab nak lebih mendalami pasal Islam. Yes, I admit that I've learned a LOT in tasawwur. Alhamdulillah. Ohh, back to the point, tasawwur ni subjek yang kena banyak hafal facts. Confident level aku dekat paper ni, 50-50 jugak. Hee :D

So, thats it. 11 subjek yang aku amek untuk Sijil Pelajaran Malaysia(SPM) 2009. I've done the BEST, now, let Allah SWT do the REST. Of course I wanna straight As. But urgh, IDK how to explain it -.-"

Guys, pray for me and the other candidates yeah? Thanks in advance. Love you guys.

Eh eh, nanti jangan tanya aku dapat berapa ye. Cepuk sorang2 baru tau. Haha :D

By the wayyy,

AB Sibs, aku doakan kejayaan kita semua. Sayang korang ketat-ketat xoxo

25 comments:

NICK IRFAN said...

sy doakan semoga awk dpt keputusan yg cemerlang! amin.. ape2 pun jgn la gelabah ok? jgn risau result awk msti ok sbb kan awk dh berusaha mustahil la x ok.. ape2 pun yg terjadi lps ni buat yang terbaik lagi ok! :)

NICK IRFAN said...

kalau ikut sy la BM,sejarah,B.I,P.A semua sy lulus cuma akaun je fail ye la dh hntr kertas kosong? tp mmg sy x minat mengira ni tp ni semua cikgu la suruh ambik akaun! adoi.. selamat math cukup2 makan jer.. hehe eh! bkn result 16.3 ker? sbb adik angkat sy umo sama awk kata 16.3 result kuar..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

Bm mestila kena lulus n credit.. kalau tak repeat la jawabnya..

subject yang dapat A, agama je..

subject fail , kimia..

yang lain.. lulus cukup makan...

:-)

maisyara Pot! Pot! said...

ape2 pun, mai ngah takut BM ni. sbb slalu dpt yg tk memuas kn.. pehhh! BM fail, mahu smue fail yooo.. seram!!! x(

Amirah Rashid said...

*nick ; thanks a lot. yes. 11 mac ni -.-"

*zikr ; tu la. hrp2 lulus BM :)

*mai ; chill. insyaallah dear :)

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. subjek2 lain kat atas smua citer byk2 punya.. pesal lak smpai fizik, kimia ngn bio jd pendek la penerangannya?
wahaha..

gud luck! semoga dapat result gempak! mana tau masuk suratkabar muka siti amirah cOmOtt peluk dedi dpt result 11 A... amiin..

*bape kali dah kata "semoga dpt result gempak" tu ea?

ber_u_wang said...

dah usaha pasti ada kejayaan..

kalau gagal pasti ada hikmahnya

semoga anak ku lulus

doa dari uncle

saya_arief said...

semoga mendapat keputusan yang cemerlang n blanje lah sahabat2 blogger nanty..hahaa..

maisarah bt md ismail said...

finally , the day is tomorrow :)
wish u luck ! mesti hebat punyalah result :)

Hajib said...

gud luck to u!! kompom u dapat keputusan yang terbaeklah.. jgn risau.. hehehe... tawakal jer..

btw.. kita terbalik... i minat fizik tp tak minat chemistry... huhuhu

|arieza| said...

all the best sis! ape2pun, itu lah rezeki kita.. kita doakn yg terbaik utk awk! :)

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

hahahhaa~
cuak la ko~
gud luck yer

aimiliyana said...

yeah2, tawakal jela sok k, ...:(

mira amira said...

itew same2 dpt result yg terbaek punyer keyh .. =)

esok kn?? haha ..
takut weyh ..
berbulu ase..=p

luvly mya said...

beb..gud luck okeh
i pun risau giler ngan EST sebab tetibe nak kuar pasal Friction.
physic was-was jugak but the most worried is chem..macam susah.mayb sebab mmg kureng,..ahaha..hopefully sume nye ok ok saje..cuakkkk

mizara said...

anyway ..gud luck yea..mudah2an dapat result yang fantastic!!

kulop ludin said...

peh...
smalam ada mimpi...
keputusan semerlang untuk tuan blog!!

eqbalzack said...

dengan statement physics kat entry tu...cikgu eq yakin.....cikgu physics seMALAYSIA akan berkecil hati....heheh

Amirah Rashid said...

*asada ; diam laa. sebok je. suke hati la. haha :D thanks nway :)

*ber_u_wang ; thanks a lot uncle! :')

*arief ; belanja? xde duit laa :D

*maisarah ; thanks dear. u too :)

*hajib ; thanks. terbalik ye? lelaki mmg minat fizik kot :D

*arieza ; thanks sis. :')

*ayu ; haha. tipu la klau xcuak. thanks!

*aimi ; dahh, esk kite jmpe. haha :D

*mira ; u too. insyaallah :)

*mya ; tau xpee. friction! goshh. erm, nway, goodluck too :D

*mizara ; insyaallah. thanks ;)

*uncle kulop ; wahh, smpai mimpi? sy pn xprnh mimpi psl result :D

*cikgu eqbal ; waaa, SORRY! xbermaksud nk menterasakan ckgu2 physics -.-"

psychopath said...

berdebar x?

Amirah Rashid said...

*psychopath ; haha. tipu la kalau xberdebar. tp berserah and redha je :)

Matt said...

moga dapat 11A+ tuh, amin :)

NICK IRFAN said...

ape2 pun sy doakan yg terbaik utk awk klu result tak ok ker? jgn risau sy akan masuk meminang awk! haha sory gurau2 je..

jane said...

insyaalah kau tk kene kawin ngn tok aji













































muahahhahahahahhah






























gdluckkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!






















wishing u all the best

Anonymous said...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting