Sunday, January 31, 2010

Prihatinkah kita? ;

Kita start dgn cerita yg happy2 dulu okay :)

So, td, akhirnya, aku berjaya melarikan diri dari rumah. Yeay! Bukan pergi mane pn, pegi psr mlm je. Hee :D. Pergi dgn sape? Dgn Mieja. Jiran TERBAIK yg prnh aku ada. Even aku still rase pening2, aku nak jgk pegi. Ape aku kesah. Haha. Mane tau kotkot ter-pengsan dkt psr mlm tu, ade laki hot yg tlg. Haha. Stop dreaming laa!

But, baru aje smpai dkt psr mlm tu, kepala aku da pening gilaa, lutut sakit, pinggang pn rasa sakit gilaa. Haishh. Knp la byk sgt sakit yg dtg ni? Tp, redha aje la :). Akhirnya, lps bbrp pusingan dibuat dkt psr mlm tu, aku beli LAKSA JOHOR. Perghh, mmg da lama kempunan kot bende alah tu. Hee. Then, otw nk balik tu, ttbe je perasaan aku yg sdg bergumbira lg x sabar nk mkn laksa tu terbang pergi nth ke mana.

Semuanya disebabkan dye ni.......


Tp, bukan dye ni la yg aku jumpe td. Hmm. Aku mmg x blh kalau nk tgk bende2 mcm ni. Buat aku sedih. Tp, sampai aje rmh td, aku terfikir, perlu/harus ke kite bg dye derma(duit)? Da lama gk bnde ni aku fikirkan. Yg buat aku x blh mudah sgt percaya dkt beggars ni, sbb satu peristiwa ni....

Aku gi dinner dgn Fiza & Syarah. Mlm tu Earth Hour. Saje sleepover rmh Syara. Then, tgh syok2 mkn, dtg 2 org dkt meja ktorg. Sorg laki, sorg perempuan. Yg perempuan tu buta, laki tu celik. Dye tlg pimpin perempuan tu. Bile org bg duit, dye bg tisu sbgai balasan. Tp ktorg x amek tisu tu. Biarkan aje.

Yg buat aku pelik + musykil, perempuan buta tu pakai JAM TANGAN! Kalau jam dye tu yg blh keluar suara tu, xpe la jgk. Ni jam biasa. Erm, tp kwn2 aku ckp.....

"Biarkan aje. Kalau btol dye tipu, duit tu xkn ke mana pun. Myb blh hilang tgh2 jln nnti ke. Terbang ke."

Btol jgk ape yg diorg ckp kn tu. So, ktorg halalkan aje la duit tu. 

Persoalannya skrg, xkn la kite nk terus-terusan nk hulur duit dkt diorg. Aku bukan nk jd kejam ke ape. Jgn kutuk2 aku pulak. Byg la kan, diorg jln2 dkt 1 food court, lg2 time lunch hour, kalau sorg bg RM1, tak ke dye blh dpt around RM50 sehari? Sebulan? Ish, xnk aku ckp.

So, aku rasa kerajaan patut bg peluang utk org OKU kerja. Diorg pn manusia mcm kite jgk. Cuma, bg yg sesuai dgn keadaan diorg la.

Jd, mari renung2kn & slmt beramal :))

Saturday, January 30, 2010

Ahh, tewas juga aku akhirnya......... ;

 
 Loser kah aku?
Semalam, entah knp, suhu badan aku naik mendadak. Tibatiba je! Nk tido xblh, nk mkn xde selera. Nk jln2 kepala pening. Baju pn dah berlapis2 aku pakai. Disebabkan xtahan, aku menangis sorg2. Nk mengadu yg aku xthn, xde org dkt rmh....

Ayah dgn ibu balik kampung, along keje, baby pulak dkt sekolah. Tp, bagus jgk diorg xde. Nnti nmpk aku menangis, malu la.

So, aku jz duduk tgk tv walaupun xfaham lgsg ape cite yg aku tgk tu. Tiba2, mata rasa pedih, and again, aku menangis lg. Mls nk layan perasaan tu, aku amek keputusan utk pegi mandi(perlu ke bgtau?). Air mmg PANAS lahh. Dgn hujan lg, mmg PANAS lah air tu. Tahan aje laaa.

Lps mandi, aku lepak dkt meja makan. Aku pandang je satu benda ni. Mmg menakutkan! Ni ha bende tu...................












































 Pil membunuh --"

Ade dua biji panadol ats meja mkn tu. Aku pandang aje. Lama jgk lah aku usha bende alah tu. Akhirnya, dgn perasaan yg kosong, aku tuang air dlm cawan, dan akhirnyaaaaa, aku telan jgk ubat tu. Walaupun aku mmg xreti & xsuka mkn ubat ni. Tp, redah aje la :/ Kalau x, makin teruk la demam aku nnti. Mane taknye, da dekat 2 minggu aku demam. Ttbe je smlm jd lg teruk. Hmm.

Skrg ni, kurang la jgk pns bdn aku ni. Tp still pening2, and xblh berdiri lama2. Nk dduk dpn lappy ni lama2, lagi la  xboleh. Adehh.

So, kalau aku x update utk bbrp hari ni, fahamfaham aje la eh? Sorry xdpt jenguk blog korang dlm masa terdekat ni. Jgn igt aku sombong tau. Kalau x, xnk kawan dgn korg lg :D

Okay la, nk rehat skjp. Tgh hari nnti ade bljr drive lg. Hmm, kalau ikutkan hati, mls nk pegi. Bukan ape, mmg x larat rasenye. Tp xpe la. Aku akan try jgk. Doakan aku cpt sembuh ye. Sayang korg :)) Thanks. TTFN. Ly xo

Thursday, January 28, 2010

Tagged by Mizara ;

Seriously, da lama gilaaa x kene tagged. Rindu kot. Haha :D So, mari jawab tag ni ramairamai :))



Thanks to Kakak Manis kita, Mizara yg sudi tag tag ni :D


1) Where is your cell phone?

x Bawah kerusi, tengah cas(bateri habis asyik dgr 'nasyid' je :P)


2) Relationship?

x Tanye FRANK LAMPARD. Dye x kasi I buat pengakuan ni. Nanti kecoh 1Malaysia Haha.



3) Your hair?

x Rambut I? Waaa, sedih laaa. Dulu panjang gilaaaaa. Skrg? Pendek laa. Tp da panjang balik(ckp mcm kel..)



4) Work?

x Baru lepas SPM laaa. Mls nk keje. Igt kn kawen terus. Tp dgn anak raja ke, anak dato' ke.



5) Your sisters?

x Say NO to sisters! Haha. Ade abang & adik laki je. I tengah2 :)

6) Your favorite thing?

x Thing aje ke? Xblh things? Erm, Blackberry la kot :D


7) Your dream last night?

x Mane ade mimpi2 ni. I basuh kaki & amek wudhu' sblm tdo tau.



8) Your favorite drink?

x Air suam. Awet muda gitu.


9) Your dream car?

x BMW atau nama manjanya...Beee Emmm Dabelyu.



10) Your shoes?

x Kasut sekolah aje. Tukar2 tali aje ikut warna baju. Konon2 stylish la tu.



11) Your fears?

x Allah SWT


12) What do you want to be in 10 years?

x Jd lg cantik. Haha. X lahhh. Nk jd ape yg dicita-citakan. Bukan jd bini Lampard je cita2 aku.


13) Who did you hang out with last weekend?

x Dgn Nina, Nana, Yasmin & Aimi. Pegi Mid(edu fair & movie)



14) What are you not good at?

x Makan ubat. Haha. Lain, bergaya kot? :D


15) One of your wish list items?

x Hidup semua org yg t'syg bahagia smapai bilabila :)



16) Where you grew up?

x Kuala Lumpur, bandar yg dicintai<3



17) Last thing you did?

x Belajar memandu. 1st time bwk atas jalan raya wehhhhh. Wuhuuuu.


18) What are you wearing?

x Xpakai ape2. Haha. Gila ke. Pakai Tee dgn track suit je.


19) What aren’t you wearing?

x Heels. Xsuka. Sakit kaki. Last pakai masa Graduation Day.


20) Your pet?

x Hamsters & Guinea Pig. Tp semua da arwah. Sedih laaa :'(


21) Your computer?

x Lappy Acer Aspire 5050(family punya)


22) Your life?

x Mcm ni aje la. Xde yg spesial pun. Janji bahagia :)


23) Missing?

x Frank Lampard. Bila nk 3G dgn I ni yanggg??


24) What are you thinking about right now?

x X sabar nk pegi sunway. Lepak2 dgn teman2 wanitaku.

25) Your car?

x Kereta mainan byk laa. Kereta betul xde lg. Lesen pn blm dpt lg.


26) Your kitchen?

x Tempat masak laa. Xkn tmpt main pondok2? Hee. Tp skrg ni dlm usaha bljr memasak ;)


27) Your favorite color?

x Blue, Black, Pink.


28) Last time you laughed?

x Td, gelak2 dgn my Ebu yg buat lawak yg xbrp nk lawak. Haha(!)


29) Last time you cried?

x Smlm kot. Sbb bace novel. Haha. Gila menghayati.


30) Love?

x Love is very subjective. I love you, FRANK LAMPARD. Do you love me? Haha.


31) So who wants to share their ONEs?? How about?


x Share ape ni? Haha. Blurrr pulak.




5 orang jejaka terpilih...:

x Amirul Sarkhawi

x Touyakaruma 
x Asada
x Fauzan
x Ayisy


5 orang dara terpilih :

x Lia
x Yana
x Nhisa
x Amalina
x Maisyara


Sila la jawab dengan gumbira yea :DD 

Tuesday, January 26, 2010

Demam? Oh TIDAK! ;


Salam & Hye Bloggers...
Ermm, da lama kot x update. Pdhl byk benda gk yg nk cite dkt sini.
But, skrg tgh demam + selsema + batuk + sakit tekak. Mcm budak ats ni laa.
Kesian kan? :P (gedik)
Ni la temp aku time pagi td.



 (Percayalah koranggg :P)

So, insyaallah akan update ASAP.
To blogwalkers, sorry xdpt singgah blog korang. Mmg susah nk dok dpn lappy ni lame. Krg pengsan, sape nk bwk jumpe Dr. Frank Lampard? Haha(!) :DD

Ohh ohhhh! Btw, nk mintak tlg dkt korg sikit blh tak? Dkt mne korg cari template/layout blog yg lawalawa? Kindly bgtau eh? Sesi makeover blog nak dijalankan. Hehe :D

Till then. TTFN. :)

Friday, January 22, 2010

Cikgu saya cakap, saya sudah PRO! ;



Salam & Hye Bloggers!

Hmm, bile la aku blh bwk kete ni kn? Japjap, nk berangan sekejap :D

Jalanjalan mkn angin tepi pantai, dgn xde bumbung tu, rambut pn terbang2 kene tiup angin. Ehhh! Aku pakai tudung laaaa. Mcm mne rambut nk terbang2 pulak kan? Biar ahhhh. Kirenye tudung aku la terbang2 nnti :DD Dah dahhhh, sblm merepek lg, baek cerita bnde yg aku nk cerita sbnrnye :))

Actually, baru balik frm belajar memandu. Dkt aje, dkt AU3. Pkul 3.50 je aku terus duduk dpn rumah. Tggu Cikgu Din(my instructor) amek. Tp, pkul 4, still xdtg2 lg. So, aku pn text dye(ayat sopan)...............

Aku: Hari ini ada belajar memandu kan? Saya dah tunggu depan rumah.
Tettttt. Mesej dihantar. Terima kasih Hotlink! :D

Tp dye xreply. Then, ttbe je HUJAN LEBAT TURUN! Aku da cuak dah. Mcm mne nk drive hujan2 ni?? --"

Pukul 4.15 dye sampai. Gosip2 dgn dye dulu mase otw pegi AU3. Haha :D Sampai2 je dye suruh buat latihan BUKIT, SIDE PARKING dulu. Ade la dlm 2 3 kali aku pusing2. Naik lenguh tgn ni. Lglg time parking. Haih --"

Then, dye suruh stop. Dye ajar 3 Point Turn pulak. Seriously, bende alah tu la PALING SENANG wehhh! Aku suka buat tu dgn parking. BUKIT? Huh, menyampah aku nyahhh. Blh tu mmg blh, tp aku mesti akan stop before and after line kuning tu aje. Mane xbengang? Dah tu, asik mati enjin je dkt situ. Haha. Yea yea. aku x terer mcm korg :)

So, lps da 'terer' buat 3 point turn tu, Cikgu Din suruh buat bukit, parking & 3 point turn byk2 kali. Buat gilir2. Lps 100 kali buat(percayalah korg), pakcik tu suruh stop, then dye kate, cukup la utk hari ni okay :)

Otw balik rumah.......................................

Cikgu: Baru 2 hari belajar, da mcm pro pakcik(bukan nama sbnr) tgk amirah ni....
Aku: Haha, mne ade lahhh. Sy still x okay part bukit tu (hidung da kembang semangkuk) :P
Cikgu: So, esok.....(belum habis ckp lg)
Aku: Ehh ehhh, esk xblh laa. Ade hal(byk songeh tol budak ni....Baru 2 kali bljr da berlagak mcm da pndai)
Cikgu: Ohh, xblh ye, xpe. Maknenye smbung mggu dpn la. Nnti call pakcik dlu ye.
Aku: Ohh, okayy!

Sesi gosip diteruskan lg........................

Cikgu: Lps ni, tggl ulang2 aje la ape yg amirah da bljr td. Cukup sebulan, da blh amek test JPJ.
Aku: Ohh, okayyy(rase cuak)
Cikgu: Mcm ni test dye, bukit 3 MINIT, 3 point turn 3 MINIT, parking 5 MINIT. Lame tuuu.
Aku: Ohh, nak tanye, yg bukit tu, kalau x stop btol2 dkt line tu, batal ke?
Cikgu: Ohh, tak, dye akan bg lg 1 peluang, turun balik, then buat lg skali....
Aku: Ohh, okay(lega sikit)


Akhirnyaaa, sampai jgk rumah :)
Skrg ni, tangan mmg lenguh gilaaaaaaa. Sape nk blanje aku gi SPA? Heheh.


Ohh ohhh, HAL yg dinyatakan dkt atas tu ialah.........................

Lawatan Sambil Belajar ke Mid Valley
Aktiviti: Edu Fair & Movie
Tempat: Mid Valley laaa
Tarikh: 23rd Jan 2010
Masa: 10am sampai bila2 :P

Arahan: Amek LRT berdekatan, aku tggu dkt S'wgsa. Sape lambat, aku suruh driver LRT tu jln dulu. Byebye la dkt korg :PP Then, stop dkt KL Sentral. Amek STAR pegi Mid. Fuhh, fhm kan?
Tp, ni actually utk girlfriends aku je. Sorry la kalau korg terbaca. Hehe :D Tp, kalau korg pegi, nnti roger2 la. Mne tau blh lepak2 same2 :))


So, teman2 wanitaku, jgn lupe TEXT aku okay! ASAP :) TTFN. Tgn yg lenguh ni nk pergi berehat. Hehe. Bbye. Salam :))

Wednesday, January 20, 2010

Contest Oh Kunci! by Arieza ;

AMARAN!
Sajak ini hanya utk sukasuka shj.
Kalau menang, mmg bernasib BAIK lah aku ni. Hee :D
So, hv fun! :)

Oh kunci,

Sedarkah engkau,

Kita telah lama ditakdirkan bersama,

Hanya kita berdua sayang,

Tiada siapa pun yang bisa melenyapkan,

Buih-buih cinta kita yang kian bertambah,

Hari demi hari,

Detik demi detik.


Terima kasih sayang,

Hanya itu yang aku mampu luahkan,

Kerana akhirnya,

Aku bertemu dengan engkau,

Engkau yang bisa meleraikan kunci,

Kunci yang mengunci diriku selama ini.


Namun tidakku sangka,

Engkau akhirnya berpaling tadah,

Mencipta kecurangan,

Melahirkan penderitaan,

Mencalar kebahagiaanku ini,

Semuanya kerna rupamu yang telah berubah,

Dan juga kerana si durjana itu!.


Apakah aku tidak sempurna?

Apa kurangnya diriku ini?

Apa lebihnya si dia itu?

Ahhh, aku sudah penat!,

Penat mencari dan memikirkan,

Konklusi yang masih belum pasti.


Selamat tinggal sayang,

Selamat tinggal nur kasih,

Pergilah bersama kekasih barumu itu,

Semoga kalian bahagia bersama,

Biarlah aku kekal di sini merawat hati yang luka,

Kerana aku tidak mampu untuk berganjak ke mana-mana,

Kerana aku hanyalah,

Pagar rumah sebuah banglo usang.




Bekas Kekasihmu,

Si Pagar

xo


Haha, tak best kan? Sakit hati je bace kan? Buang mase aje kan? :D As what I've told u before, sajak ni hanya utk sukasuka okayyy. Tidak menyentuh sesiapa pun :)


Ohh ohh! Kalau nk join, KELIK KELIK sini


>>> Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!



Wish me LUCK! Nak sgt menang. Cz ni 1st time join contest dkt blog :DD Hehe. Poyo je lebihhhhh :P Tinggalkan pendapat anda okay :)

Totally 18 years young. Alhamdulillah :') ;

I want this Pecan Butterscotch for my birthday cake so badd! :D

Alhamdulillah, dah 18 tahun aku hidup atas bumi ni :') Ohh yeah. Hari ni birthday aku. Sape yg xwish lagi? Wish cepatt! Mase byk lagi. Haha ;D Erm, duludulu, aku selalu merungut, sbb birthday aku awal sangat. And sbb tu la kawankawan aku xberapa igt and terlupa nk wish. Akhirnya, jd la "Happy Belated Birthday". Mmg sedih la jgk. Hee. Tp still bersyukur cz diorg igt tarikh keramat aku tu :') Hadiah pun sikit aje. Hee. Tp aku mmg xharapkan hadiah drpd korg sume. Aku jz nk korg wish. Itu pn da cukup cz itu tandanya korg igt dkt aku :)

Td lepak2 dkt FB skjp. Nk kecoh dkt 1 FB tu arini bday aku. Haha :D And yes, alhamdulillah, diorg wish aku. THANKS A LOT koranggggggg! Sayang korg sgtsgt :') xoxo

Not to forget, wish from kawan2 through message dkt no fon aku 0126****48 :P THANKS A LOT dkt korg jugakkkkkkkkkkkk. Syg korg! xoxo :-*

Ahha, so, dlm post kali ni, nk share wish2 yg aku dpt through message. Dkt FB punye, tgk aje dkt FB tu, okayyy :)

Mcm biase, org yg xsabar2 nk wish aku ialah..........................

1. Hotlink!

Selamat Harijadi! Nikmati panggilan suara Maxis ke Maxis PERCUMA pada 20/01/10. Ganjaran Hotlink utk pelanggan setia kami. Caj biasa dikenakan utk servis lain.
x 19/01/2010, 9.04am

2. Amirah Ahmad<3

HAPPY BIRTHDAY to AMIRA..
x 19/01/2010, 10.43pm

3. Yana<3

Happy birthday yg ke 18. Wish u all the best. And friends forever!
x 19/01/2010, 11.57pm

4. Yasmin<3

Happy Birthday, Nur Amirah Nabilah!haha!kamu dh tua!ehem,sy nk bg ucpn kat awk skit ni..May ALLAH bless u alwiz!smoga idup awk cria sentiasaserta bhgiad dnia n akhirat..smoga dipnjgkan umo utk mentaati ALLAH dan Rasul-Nya!Amiin..;D
x 19/01/2010, 11.57pm

5. Syuhada(cousin)<3

Hppy bufday 2 u..Hope pnjang umr n dmrahkn rzki..Smkin mngkat usia,smkin mtang pmikran ktew..Good luck in ur life..Remember me always owkey..Mmuaah..Doa kn spm aq brjln lncar..
x 19/01/2010, 11.57pm

6. Faezah<33

On 20th januarY 1992, THEre was s0methng sPecial hapPened.. It was inDeEd the hapPiest day for Puan N0rmala..n her huSBaNd,M0hd Rashid..As oN THat day,their cuTE BaBYgurl,nameD NuR AMirah NABiLAH wAS b0rneD...
That bAby grew up..N oN 20th january 2010..
She finAlly tUrns 18..And becAme da m0st beautiful n kinD-hearTed gurl..
AlL people l0ves to be fRiend wif her...
This is beCause..
She waS just too nice to everyb0dy..
I l0ve her so much..
N i really HoPE,She will always BE my best frieNd f0reva!
HapPy 18th birthdat my dEar friend,mia!
Sm0ga,
mia dipnjangkan umur,
dimurahkan rezeki,
sntiasa hdup bhagia,
berjaya dalam smua p'kara,
n jmpe teMan hdup yg sjati! hehe..

CAyunk mira sngat2!
Muah! xD
x 19/01/2010, 11.59pm

7. Aliah<3

HAPPY 18th BIRTHDAY MIA! Alhamdulillah, kau da umur 18, dgn keadaan yg sht, ceria, pandai. Hee. Sem0ga kau bjaya dalam hidup. Good luck~ aku SYG kau. Mwah!
x 20/01/2010, 12.00am

8. Murtasyima<3

*Gambar bear & bintang*
Bintang leh tlg x..?
Smpaikn salam sYg kt org yg bca msg ni.Smoga si dia gmbira & slalu ingat org kt sni... =) hepi 18th birthday mya! Ngee~ cptnye da tue!
x 20/01/2010, 12.ooam

9. Nurlin<3

Assalamualaikum. Miaa! Happy bday. Aku stay up tggu nak wish kau ;p hehe. Have a blast! And selamat ber-18 tahun~ Semoge kau panjang umur, murah rezeki, dpt husband hot dan anak byk. Aminn. xDD
x 20/01/2010, 12.02am

10. Hanan<3

Happy happy happy birthday mya!
x 20/01/2010, 12.03am

11. Caed

Some people like sunday,
Some people like monday,
However i just like only one day,
Its your birthday!
Happy Birthday Amira Rashid!
x 20/01/2010, 12.12am

12. Hazirah<3

Hai..kepada seorang kanak kanak yg bernama Nur Amirah Nabilah bt Mohd Rashid if betul la nama tu hehe i wanna wish happy 18th birthday to u..
x 20/01/2010, 12.31am

The truth is, aku nangis skjp td, lagi2 time bace msg frm Faezah :') Terharu sangat! :) Once again, THANKS A LOTLOTLOTLOT dkt korg sumeeee. I love all of u guys to death! xoxoxoxooxoxoxoxo Mmmmmuaaahhhh :DD

P/S: Xde sape2 nk belanja aku tgk wyg ke esk? Rabu beb! Murah kot. Haha :D

Friday, January 15, 2010

Oit, sape nk sy jd bibik dye? Ehh, birthday aku? ;

Salam.
Hye bloggers!

Mule2 sekali, alhamdulillah, misi utk mengemas bilik yg sememangnye tak berkemas berjaya dilaksanakan petang td. Yippiee! :P

Okay, mari kite mulekan misi..................

Ni la bibik tu, sape nk upah dye, sile la hubungi 0126**2**8 :P
P/S: ASAP yer, 1st come 1st served :P

Sediakn brg yg diperlukan; vacuum, half mask(utk mengelakkan jangkitan atok H1N1) dan juga selendang utk mengelakkan gangguan drpd jiran sebelah(ehh, ade kaitan ke? ape2 ajelahhh :P)

Then, mula menyemakkan barang2 seperti ini..............

Jgn tiru aksi ini. Haha :DD

Jadi, slps hampir 10liter air peluh dirembeskan, aku berjaya menamatkan misi ini. Tahniah, tahniah :P

Make up table yg da mcm hutan simpan. Semak sgt :p

Jd, itulah dye kisah misi mengemas bilik bersama BIBIK AMIRAH. Bapakbapak, ibuibu, semua yg ada di sini dan di sana, JAGALAH KEBERSIHAN diri sendiri, orang lain, dan juga yg sekitarnya :P

------------------------------------------------------------------------

Ditegaskan bahawa cerita ini adalah SULIT.
Jd, sila baca dgn sepenuh hati dan jiwa raga anda :P








Korg nmpk tak ape yg cuba disampaikan? TAK NAMPAK? Adehhhhh, xpe laaaaa. Meh sini aku perjelaskan..............

20.01.10

Tarikh ape tu? Anniversary korg? Tarikh korg kapel? Tarikh korg masuk tadika? Tarikh korg masuk hospital sakit jiwa? Ohhh, tidak! tidak!

Itu adalah tarikh yg KERAMAT, lagi bermakna buat aku, iaitu...........................(drum roll please :P)

Hari Keputeraan, ehhhh, bukannn!




Hari Lahir or Hari Jadi or Happy Birthday aku yg ke-18(muda lagi okayyy :P)
ehehehehehe....

So, dgr rendah dirinya, aku hrp korg dpt igt tarikh ni. And, jgn lupe WISH okayyy! Xnk hadiah pun, korg wish pn da HAPPY GILAAAAA :)

Japjap! Tp, jgn wish SEBELUM atau SELEPAS tarikh tu tau! Cubit korg sorang2 nnti bru tau. Haha :D Ohh, tarikh tu aku jumpa lps penat kemas bilik, and tgh syok2 teguk air tu, ternampak pulakkk. Ehehehe ;D

Akhir kata, igtlah tarikh hari jadi kwn2 korg, kerana kwn2 korg selalu igt birthday korg. Heee :)

P/S: Birthday korg bile? Sile la bgtau kalau nak ye. Thanks ;)

Thursday, January 14, 2010

Placement Test & Melawat Giant ;



Placement Test? Ape tu? Adehhh, aku baru je balik dari Brillington at Keramat Permai, and register for a Placement test! Sampai je sane, ade sorg lg tgh register. Org yg guide time aku register tu, lelaki, non Malaysian of course. And, dye xfhm Bahasa Melayu lgsg! So, terpaksa la speaking even berterabur. Haha(!). Nasib baek ade Sabrina. She's chinese btw. Dye blh ckp melayu. Fuhh.

So, da register and byr RM50. The bad news is(for me la), I'm going to sit for the Placement test, tonight. Yeahh, tonight! At 8pm. Nasib baik dftr dgn nana. Both of us are in Batch 2, cz Batch 1 are already full. Lps placement test tu, baru la diorg tau dkt mne kelemahan kite and nk join class yg mne 1.

Benda yg paling takutkan aku ialah(ayat skema), test dye tu ade byk jenis/type, including LISTENING, SPEAKING, GRAMMAR, WRITING and ade lg. Xigt. Hee. Nana kate listening dgn speaking kene buat one to one dgn cikgu kite tu. What the.....? I hv a very LOW level of confidence. For sure suara terketar2 and shivering dkt situ nnti.

Ohh tidakkk! Skrg da rase cuak gilaaaaa! Somebody help me pleaseeee. Ape nk buat dulu b4 pergi Placement test tu?? Kalau buat salah/silap, takut nnti ade org gelakkan. Adehh. --" But, xpe la, bljr drpd kesilapan ryte? Nway, just WISH ME LUCK, pleaseee? :)

-----------------------------------------------------------------

Ahha, lps reg dkt brillington, teman ibu pergi Giant jap. Beli brg dapur. Xbyk pn, sikit je. Jd, aku la yg MEMbanyakkan brg2 tu. Haha(!). Aku beli ni..........................

Cocopie, Chipsmore & ChokiChoki
(semuanya Choc, starts wif C :P)

Anddd, td jumpe bnde ni.......
Butane Gas
(budak2 yg amek chemistry, igt lg xbnde ni? ape homolog fmly dye? haha :D)

Lps byr sume2 tu, hati blm puas lg nk 'paw' ibu. Haha. Anak ape la ni kan? So, pergi drive thru McD, beli Cornetto McFlurry! Perghh, sume yg aku beli cekelet aje! Ape nk jd ni? :P

Erm, enough for now. Nk on FB skjp, then fikir ape nk buat n ready utk placement test mlm ni. Once again, WISH ME LUCK guys! Thanks :)

Wednesday, January 13, 2010

Star Education Fair 2010 ;



Salam bloggers!

Pada hari yg sama Reunion sklh rndh aritu, aku pergi Kuala Lumpur Convention Centre dengan Izzati, Natasha & Fazreen. As what I've told u before, mmg xrncg pn nk pegi sane. Duit dlm wallet pn cukupcukup je utk tambang dgn makan. Haha. Destinasi pertama, bus station :P Tggu bas dlm 5minit then pegi Station LRT Dato' Keramat, amek tiket ke KLCC. Sampai je sane, call Natasha and ktorg jmpe dkt park KLCC tu. But, dye ade hal. So, ktorg 3 org pegi dulu. Otw nk pegi sane, RAMAI gila org yg ulang-alik. Ape yg menarik perhatian aku, dkt bahu, tgn diorg, ade goodie bag yg warna-warni, lawa-lawa. Jd, aku psgkn tekad, azam utk.............

KUMPUL GOODIE BAG!! Haha :DD

Ktorg pn mulekan pemburuan utk mengumpulkan beg2 tu. But, ktorg still ambil kesempatan utk tanya2 psl further study ni. Fazreen interested dgn finance, aku dgn Izzati pulak more to Medical. So, ktorg serbu booth yg ade kaitan dgn 2 course tu aje la :P

1st, pergi 1 booth ni(xigt college ape name dye :P) Tanye psl medical dulu. Aku tanye psl Forensics, bende yg plg aku GILAKAN :P. Org tu pn dgn sabarnye terangkan satu2 dkt aku. Aku pn iyekan aje even ade sikit xfhm. Yelahh, baru lps SPM aje kan? Then teman Fazreen pegi tnye psl Finance. Hah, ktorg pergi booth Lim Kok Wing(LKW). Mule2 nk tnye psl medic, tp LKW xde course medic. Ktorg pn tmn la Fazreen tnye psl finance. While tggu org yg nk trgkn psl finance dkt ktorg, ttbe je ade sorg MAT SALLEH dtg dkt ktorg. Skali pndg, perghhhh! Handsome + Hot + Kacak + Gorgeous + Vogue GILAAAAAAA! Dah la handsome, tinggi & tough lg tu! Mmg perfect ah! Haha.

Time dye ckp2 dgn Fazreen, aku pndg je dye(haha, gatal!). Tp, yg yg best psl LKW ni, offer dye. Kalau register haritu, dpt iPhone and discount 30%(kalau xclp). Mat salleh tu, rupe2nye slh sorg lecturer dkt LKW. Dye pndai ckp BM wehhhh. Comel ohhh.

"Nanti dpt iPhone, blh call mak, ayah, boyfriend, saya pn blh! *smile*"
(mmg COMEL gila! :P)

Then, pusingpusing lg dkt situ, ade la dlm 30minit, xdpt goodie bag lg! Xpe, janji dpt cuci mata. Hoho :D Dah dkt2 hujung hall tu, singgah 1 college ni. Dye tnye interested dgn course ape. Aku ckp la medic. Dye kate xde medic, tp nursing ade la. Lps tu, dye tnye, trial SPM dpt brp kredit? The truth is, aku xtau kredit tu ape. Haha. Kesian. Rupe2nye, kredit tu A/B/C. Lahhh, itu rupenye! :P So, aku ckp la 11kredit. Dye mcm terkejut time tu. Ehh, aku slh ckp ke? Huhu. So, dye tnye aku if aku suke x dgn Mechanical Engineering(ME)? Aku ckp la ME tu mcm mne? Dye xbrp tau sgt, so dye kate nnti dye call & terangkan. Akak tu pn ade offer masuk kursus English dkt sane(Lincoln College). Stay sane dkt hostel dye.

Aku bukan xnk. Tp course yg aku minat xde, so, no meaning la kalau aku join en? So, skrg ni tgh tggu dye call and bgtau dye yg aku xdpt join. Sorry --"

Around 5pm, ktorg pergi Avenue K, minum2 and mkn2 jap. Mkn Roti Boy aje. Feveret tuh! Yummy! Then, baru balik rumah. Penat mmg xterkate lah. But, at least, aku hv fun and dpt info psl further study ni :))

Ohhh, ktorg dpt 4 je goodie bag! Frm SEGi College & mne lg tah. Haih. Xpe laa :D

Reunion SKTK(1) '99-'04 ;



Salam.
Alhamdulillah, akhirnya, dpt jgk update psl ni :)

Seperti ape yg tlh dijanjikan, aku akan cerita pengalaman yg xmgkn akan aku lupakan.

REUNION Ex SKTK(1), batch '99-'04

Sbnrnya, aku dpt tau berita psl reunion ni pn, dah dkt2 last minute. Two days before myb. So, mula la menggelabah! Menggelabah psl ape?

Takde kwn nk pergi same2!
Taktau nk pakai baju ape!
Tak ready nk jmpe kwn2 lame lg!
Tak ready nk jmpe Cikgu Khairi lg!

Waaa, sumenye TAK lahhh -_______________-

Jd, mulalah sesi ber-msg2 dgn kwn2 lama(Hafizah, Natasha, Izzati, Aziz). Tp Hafizah xdpt pegi. Aziz pn same, ade keje. Alhamdulillah, Natasha dgn Izzati blh pergi and diorg offer pergi same2. Yeayyy! :D

Pd hari reunion, aku bangun seawal jam 8pagi, utk siap2. Betapa semangat dan excitednya aku hari tu. Cehh :D Pukul 10pagi, gerak pergi rmh Izzati. Smpai je sane, Natasha dah ade. Fazreen dgn Tengku Nabila pn ade! Waaaaa, lame xjmpe diorg. Rindu gilaaaaaaaaa! :') Lps tu, ktorg jln kaki gi sekolah. Dkt aje :) Dah dkt dgn pintu pagar sekolah tu, ktorg tgk ramai gile org yg xpakai tudung tgh usha2 ktorg dkt luar. Lahh, tu budak laki laa. Xkn nk pakai tudung pulak en? Haha :D Rasa cuak ktorg, xpyh ckp la en. Ttbe je nmpk ckgu Khairi, dye nmpk ktorg terjenguk2 dari luar tu da mcm pencuri aje. So, dye pn jemput la ktorg masuk. Akhirnya, berjaya masuk sekolah tu balik. Satu lg RINDU berjaya dilepaskan :'). Then, ktorg pergi kantin, Again, ramai bdk laki aje. PELIK! Mmg pelik! Yelahh, selalunya, kalau ade aktiviti mcm ni, bdk laki lah yg plg susah nk dtg. Tp, ramai pulak yg dtg. Haih. Lps tu, bru nmpk bdk2 perempuan. Tu pn sikit lg. Yg ade, Najwa, Arfah, Siti Nabillah, Nabilatul Ain, Hazirah. Bdk laki ramai sgt. Hee.

Reunion dimulakan dgn sesi mengenalkan diri masing2. Duhh, mcm baru masuk sekolah aje :P Ckgu Khairi ckp, "Kamu semua da besar, ade yg xknl/xigt kamu....." Yeahh, mmg sume dah lain!

Makin tinggi
Makin lawa
Makin cun
Makin handsome
Ade janggut
Ade misai

Haha. Comel je korg sume<3. main masak2. Haha. Taklahh, masak btol2 okay! Ktorg bakar hot dog, buat roti hot dog, ade sandwiches, dgn air orange :) Actually, ckgu kate, ckgu bajet 15 org je yg dtg. Tp, sekali, mau 40++ org dtg kot! So, pergi beli lg brg yg xckup. Akhirnya, mknn&air brjya disiapkan, and ktorg pn mkn same2. Sesi tgkp2 gmbr pn bermula lah. As what I've told u before, I didn't bring my camera and my phone's battery empty all of sudden. So, snap gmbr gne cam diorg aje la :D

Ohh ohh. Alang2 da smpai sekolah lama tu, saje la jln2 tgk kwsn sekeliling. Byk kot perubahan dkt situ. Tandas dye da makin lawa, ade byk cermin. Wuhhuuu :P Anddd, ade BANYAK GILA arnab dkt Taman Sains. Comellll! Grrrr. :D Around 2pm, ade yg da start balik. So, ckgu suruh tgkp gmbr rmai2 dulu. Mcm gmbr kelas. Rindu gila moment tu! :'). Then, aku, Izzati, Natasha dgn Fazreen pn balik gerak. Tp ktorg pergi KLCC. Ade Edu Fair. Xrncg pn nk pegi situ, diorg yg ajk. So, lps da dpt permission frm ibu, ktorg gerak la.

Ohh yeah, aku nk mnx MAAF dkt Yasmin dgn Nana cz diorg ade ajk pegi Edu Fair tu. Tp aku ckp xblh pegi cz ade reunion ni. But, aku pegi gk dgn kwn lama aku. Sorry wehh. Itu mmg ktorg xrncg --" So, I'll stop here and I'll continue about the Edu Fair in the next post. Hv fun with the pictures btw! :D


*Wtv it is, I'm not going to forget OUR MOMENTS together forever and ever! xoxo <33

To ex KRK SMKLK Batch '05-'07, BUAT REUNION JOM??! JOM lahhhhhhh :P

Monday, January 11, 2010

What a tiring day... ;

I miss all of you guys already! :')

Salam.

Actually, nk post psl Reunion Darjah 6 (2004), but, uhhh, skrg penat gilaaaaaaaa! Plus, I'm waiting for my friends to upload all of the pictures taken. I didn't bring my camera, and my phone's battery empty all of sudden! Lucky me huh? --" Ohh, even penat, rasa HAPPY GILA cz dpt jmpe kwn2 lama. Duhh, 5 thn xjmpe kot? Sume da berubah. Ehh, xnk la cite byk2 dkt sini. Later okay? :D

----------------------------------------------------------------



Ahha, esk ade bljr driving 3jam. Seriously, TAKUT okay! I've asked my dad, my mom, and even my brother to teach me the basics of driving. Clutch, gear, brake, all of those things laa. All of them agreed to bring me to Jelatek LRT station cz the place was quite free from cars. But! They canceled it just now. Haishh. Its okay la, we'll go there next morning. I mean, early in the morning. Cz the learning session start on 3pm.

Wish me LUCK guys! Even this is not the real test, I'm jz hoping that I'll do no harm to the little, tiny car. Anddd, surely I want to use the NEW car! Viva myb. Haha. Stop dreaming mya!

Okay then, we'll see in the next post. Bbye. Salam :)

Thursday, January 7, 2010

yepp, this is my wake up call ;

Assalamualakum wbt......

Alhamdulillah, pagi td terlaksana jgk plan aku nk JOGGING. Jogging tu ape? Alaaa, yg jalan ala2 itik pulang petang tu. Haha. Tak lawak pun! --" So, lokasinya dkt Park AU3. Pasangan aku(cehh), Mieja(my closest neighbour). Ktorg gerak dlm 7.45am. Tp, mula2 jln2 aje dulu. Konon2 warm up la tu :P Baru 20minit, nafas pun da tunggang terbalik. Penat dye xpyh ckp la. Haha. Padan muke kau mya....! Tu la, malas lg nk exercise. Naik bukit, turun bukit, lalu padang pasir, gurun sahara, jumpe pokok kaktus, potong pokok kaktus tu, minum air, dah! Merepek! Dlm perjalanan tu, bile xde kereta/motor/org lalu, ktorg lari. Bile ade org je, tros stop(pemalu ktorg ni :P) Akhirnye, smpai jgk dkt park tu. Ramai jgk org. Jmpe budak tucen(tp dye xknl aku kot). Haha :D So, lps jalan2 mkn angin, mule la berlari. Seriously, xsmpai 1 pusingan lgsg ktorg lari! Percayalah wehhhh.

Well, ape makne sumenye tu??

I NEED TO MAKE A CHANGE ON MY LIFESTYLE, NOW! Yeahhh, NOWWWW!

This is what I call my WAKE UP CALL. Selalunye bila tgk callenge dlm The Biggest Loser, aku selalu ckp, "...lehhhh, senang mcm tu pn xblh nk buat...bla bla bla....." Tp, tgk aku skrg, lg teruk ade la. Dah la teruk, LEMBIK plak tu(bukan aww okay! :P). Ohh ohh, td jumpa Qayyum dgn Naqib. Ahah, malu doeeee. Jd segan sekejap :P

Jd, insyaAllah, aku akan selalu pergi jog. Utk kesihatan sendiri and utk masa dpn jgk. I'm still YOUNG mannnn! Xnak 'pergi' awal2. Nk jln2 keliling dunia dulu. Pergi Mekah, Madinah ^^, Selain, jog, kene jgk ubah eating habit aku. No more iced drink(padahal balik jog td beli 1 liter Teh O ais :P). No more fatty food, junk food(myb amek sikit aje. Haha)

So, sesape yg nk pergi jogging ke, main badminton ke, ping pong ke, tenis ke, congkak ke, ting ting ke, galah pjg ke, batu seremban ke, hah, ape2 aje lahh. Ajak aku, okay?? Insyaallah aku akn join. Call aje num ni...

012******8
x Pengguna Hotlink/Maxis aje dibenarkan. Haha ;D
x No calling2, Messaging ONLY :P

Ahah, kalau korg ade mase senggang, jenguk2 la web ni

http://www.biggestloserasia.com
OR
http://www.jillianmichaels.com/

Byk info yg korg blh dpt dkt sane, about our health, of course :)). Andd, share2 la ape2 info yg korg ade abt health dgn aku eh? :D

Sebagai penutup post ni, tgk lah gmbr aku lps jog dgn teh o ais 1 liter yg dh nk habis td yg xlawa ni. Haha :P

(muka poyo :P)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by 100 Web Hosting